Hoppa till huvudinnehåll
digitalisering i skolan it i skolan Skola

The 21st Century workforce

Ta del av hur ledare och influencers på Apple, Microsoft, Dell, Amazon Web Services och Area Academy ser på attraktiva färdigheter och kvalitéer, samt vad deras förväntningar är på skolväsendets förmåga att möta arbetslivets efterfrågan på framtidskompetenta människor.

Det pedagogiska utvecklingsarbete som digitaliseringen av skolväsendet utgör, är många gånger så komplext att ett utbyte mellan skolor, huvudmän och näringsliv är en nödvändighet för att hitta framgångsfaktorer. Samtidigt måste vi veta mer om det samhälle vi rustar eleverna för. Hur många vet att programmerare redan idag är Stockholms populäraste jobb? Att hälften av alla yrken digitaliseras bort inom 20 år? Att kunskap kan komma att halveras var tolfte timme om tre år? Att Sverige redan idag är ett av världens mest innovativa och digitala länder?

Generationen som idag går i skolan behöver 21st Century skills för att navigera i och integreras i den värld som omger dem. Vi samlade därför entreprenörer och innovativa, världsledande företag till en halvdag, för att visa hur skolväsendets bild av framtidens yrkesliv ofta skiljer sig åt från näringslivets tankar om utveckling och arbetskraft. Vi tog del av hur ledare och influencers på Apple, Microsoft, Dell, Amazon Web Services och Area Academy ser på attraktiva färdigheter och kvalitéer, samt vad deras förväntningar är på skolväsendets förmåga att möta arbetslivets efterfrågan på framtidskompetenta människor.

Nu kan du ta del av inspelningarna från dagen nedan!

Skolspecialist, Skola
Linda Rudin

Moderna yrkeslivets koppling till esport

Presentationsunderlag moderna yrkesliv

Att leda och lära för en digitaliserad värld

Del 1 av dagen

Del 2 av dagen