Hoppa till huvudinnehåll

Vi bygger Sverige med it

I nära samarbete med våra kunder och partners utvecklar vi lösningar som nästa generation kan vara stolta över.

Sverige är fantastiskt!

Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Ett land som tidigare generationer har byggt med hårt arbete och starka visioner. Vi har all anledning att vara tacksamma. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Vi och våra medarbetare har utgått från de behov dagens verksamheter har när vi format vårt erbjudande för Information Management, Digital Workplace och Hybrid Platforms. Allt hänger ihop. Det handlar om att hitta och dra nytta av all data och använda den på rätt sätt, hur vi samverkar med varandra både i jobbet och privat och att datan görs tillgänglig och lagras säkert.

Vi har Sveriges bästa kundupplevelse i sikte

Tillsammans gör vi skillnad ♥

Ateas hjälpande händer

Atea stödjer olika projekt i syfte att skapa en bättre värld. Vi har delat ut Atea stipendium för att stötta och inspirera barn- och ungdomsföreningar i hela Sverige. Vi har även hjälpt Rädda Barnen, bland annat genom att bygga upp och restaurera skolbyggnader i Nepal.

Hand in Hand är en annan organisation vi valt att stötta. Här är vi by-donator för en by i Indien där målet är att minska fattigdomen genom att få barnen i skola och skapa bättre förutsättningar för kvinnliga entreprenörer.

Läs mer om Ateas hjälpande händer

Tillsammans stärker vi it-branschen med ny kompetens

Vi på Atea vill vara med och bygga ett bättre Sverige, där vi tillsammans tar tillvara på olika kompetenser och bakgrunder. Ett sätt att göra detta är genom att erbjuda människor, som av olika skäl lämnat sitt hemland, en möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden och påbörja sin karriär inom it-branschen.

När vi berikas av människor med olika bakgrunder ökar förståelsen för våra kunder och vi blir starkare. Det vinner vi alla på.

Läs mer om initiativet

Sverigestafetten - ett galet hälsoprojekt

Mellan 23 augusti och 5 september 2013 förflyttade sig tusentals personer 360 mil med muskelkraft – till fots, på cykel, rullskidor och inlines – från norra Sverige till den södra spetsen av vårt avlånga land. Något liknande har aldrig gjorts förut. Vi är många, vi gör det för att vi gillar utmaningar och för att vi tycker om att röra på oss. Som en bonus vinner vi i hälsa och gemenskap.

Sverigestafetten lever vidare i en fortsatt hälsosatsning där vi tränar, peppar och tävlar i lag med och mot varandra.

Fakta om Atea

Atea Sverige

I Sverige är vi 2 500 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 500 av oss är konsulter. 

Ateakoncernen 

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 200 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 34,7 miljarder norska kronor 2018 och är noterad på Oslo Börs.

Ägare 

Atea ASA 100%

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer