Hoppa till huvudinnehåll

Sverige är fantastiskt! Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Vi bygger Sverige med it - vår mission

Just nu lever vi i en enormt spännande tid. En tid då it och digitalisering förändrar alla branscher och verksamheter i grunden. Digitaliseringsresan är avgörande för att göra svenska verksamheter konkurrenskraftiga, rädda jobben i Sverige och kunna möta medborgarnas efterfrågan inom offentlig sektor. Atea är stolta över att vara med och bidra med lösningar och kompetens tillsammans med våra kunder och partners.

Atea TP2B - vår vision

Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och laganda. Dagligen utmanar vi  oss själva, partners, kunder och samhället i stort. Våra medarbetare får vara med och göra skillnad.​ Atea ska vara The place to be, för oss medarbetare, våra kunder och våra partners. Det finns bara ett sätt att lyckas. Vi skapar det tillsammans. Varje dag. 

Varför Atea

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ett starkt lag

Vi har strategiska partnerskap med tio ledande globala it-leverantörer; Apple, Cisco, Citrix, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft och VMware. Det ger din verksamhet tillgång till ett komplett och aktuellt produkt- och tjänsteerbjudande.

Lokal närvaro

Vi finns nära din verksamhet på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Oavsett var du befinner dig sätter vi ihop bästa laget för din verksamhet. Våra kontor känner till marknaderna lokalt och har samtidigt tillgång till hela Ateas kompetens.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Atea i siffror

Atea i siffror

Vår ledningsgrupp

Linus Wallin, vd Atea Sverige
Linus Wallin
VD
Skicka e-post
Attila Fransén
Attila Fransén
CFO
Skicka e-post
Ann Charlotte Arnshav
Ann Charlotte Arnshav
CIO
Skicka e-post
Magnus Sallbring
Magnus Sallbring
Kultur- och marknadsdirektör
Skicka e-post
Lisa Eklöf
Lisa Eklöf
Group CHRO
Skicka e-post
Magnus Westring
Magnus Westring
Chef Affärsutveckling
Skicka e-post
Mattias Gyllensporre
Mattias Gyllensporre
Chef Managed Services
Skicka e-post
Mats Löwnander
Mats Löwnander
Chef Atea Hardware Services
Skicka e-post
Robert Haglund
Robert Haglund
Chef Software & Cloud
Skicka e-post
Sanna Nyberg
Sanna Nyberg
Regionchef Norr
Skicka e-post
Anders Myrbäck
Anders Myrbäck
Regionchef Mitt
Skicka e-post
Joakim Wellmar
Joakim Wellmar
Regionchef Stockholm
Skicka e-post
Åsa Cederlund
Åsa Cederlund
Regionchef Väst
Skicka e-post
Sophie Schmidt-Rosenkvist
Sophie Schmidt-Rosenkvist
Regionchef Syd
Skicka e-post

Hur hänger allt ihop?

Vår företagskultur

Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Värderingarna är våra ledstjärnor som genomsyrar vår vardag, i möten med våra kunder, partners och kollegor.

 

Vi tar personligt ansvar

Vi agerar alltid ansvarsfullt. Dagligen får, ger och tar vi ansvar, både i det stora och i det lilla.

 • Vi vill ständigt bli bättre på det vi gör och tar ansvar för att utveckla vår kompetens och växa på det personliga planet.
 • Vi tänker i nya banor och utmanar kunder och partners för att hitta de bästa lösningarna
 • Tid är pengar och vi tar ansvar för att ha ett stort inslag av tempo i allt vi gör

Att alltid ta ansvar, i med och i motgång, kräver en stark karaktär. Med tiden vinner ett ansvarsfullt beteende både kundernas och kollegornas förtroende. En eftertraktad tillgång, inte minst i vår bransch.

Vi brinner för det vi gör

Vi brinner för det vi gör och engagerar oss alltid med full kraft i de utmaningar vi möter i vardagen.

 • Vi bygger långsiktiga kundrelationer så att vi bättre kan förstå och lösa våra kunders behov
 • Vi engagerar oss i kundens utmaningar i syfte att göra våra kunder framgångsrika
 • Vi engagerar oss i de vardagliga uppgifter som bidrar till allas trivsel

Vårt engagemang innebär att vi, förutom kunskap och tid, lägger själ och hjärta i vårt arbete. Belöningen är inspirerade medarbetare och nöjda kunder. Och självklart den egna arbetsglädjen.

Vi sätter laget före jaget

Vi eftersträvar alltid ett bra samspel mellan kollegor, kunder och partners.

 • ​Vi delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter
 • Vi hjälps åt i vardagen och jobbar tillsammans mot gemensamma mål
 • Vi har kul tillsammans och gläds åt varandras framgångar

Ska ett lag fungera krävs tillit. Det skapar vi tillsammans genom de val vi gör i vardagen och vårt agerande. När vi lyckas gynnar det inte bara oss själva utan även våra kunder. 

Vi vill mer!

Det är vårt löfte till varandra och våra kunder. Grunden i vilka vi vill vara. Framåtlutade, modiga och hungriga. 

 • Det betyder att vi är nyfikna – på våra kunder, varandra och nya tekniker. Genom att ta in alla perspektiv blir vi bättre.
 • Det betyder att vi ständigt vill utvecklas – som individer, men också som lag.
 • Det betyder att vi hela tiden vill växa - genom att lära nytt och lära om. Vi arbetar en fantastiskt spännande bransch, där utveckling och vår förmåga att ta in ny kunskap är vår vardag. Det är vi själva som styr hur bra vi kan bli.

 

Ateakoncernen

Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum. Atea finns representerade i 88 städer med över 8 000 medarbetare i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Atea levererar hårdvara och mjukvara från ledande globala tillverkare och tillhandahåller konsulter och tjänstelösningar. Vi hanterar, driftar och utvecklar våra kunders IT-miljöer. Atea hade en omsättning på cirka 47 miljarder NOK (2022) och finns listat på Oslo Börs. 

I Sverige är vi 2 700 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 000 av oss är konsulter. 

Länkar

Atea koncernen  |  Ateas hjälpande händer |  Hållbarhet  |  Karriär  |  Kontor  |  Pressbilder  |  Nyhetsrum  |  Partners  |  Sponsring  |  Miniorlandslaget  |  Vårt kunderbjudande