Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Atea

Det här är Atea

Sverige är fantastiskt! Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Vi bygger Sverige med it - vår mission

Just nu lever vi i en enormt spännande tid. En tid då it och digitalisering förändrar alla branscher och verksamheter i grunden. Digitaliseringsresan är avgörande för att göra svenska verksamheter konkurrenskraftiga, rädda jobben i Sverige och kunna möta medborgarnas efterfrågan inom offentlig sektor. Atea är stolta över att vara med och bidra med lösningar och kompetens tillsammans med våra kunder och partners.

Atea TP2B - vår vision

Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och laganda. Dagligen utmanar vi  oss själva, partners, kunder och samhället i stort. Våra medarbetare får vara med och göra skillnad.​ Atea ska vara The place to be, för oss medarbetare, våra kunder och våra partners. Det finns bara ett sätt att lyckas. Vi skapar det tillsammans. Varje dag. 

Varför Atea

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ett starkt lag

Vi har strategiska partnerskap med tio ledande globala it-leverantörer; Apple, Cisco, Citrix, Dell Technology, HP, Hewlett Packard Enterprise, IBM, Lenovo, Microsoft och VMware. Det ger din verksamhet tillgång till ett komplett och aktuellt produkt- och tjänsteerbjudande.

Lokal närvaro

Vi finns nära din verksamhet på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Oavsett var du befinner dig sätter vi ihop bästa laget för din verksamhet. Våra kontor känner till marknaderna lokalt och har samtidigt tillgång till hela Ateas kompetens.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Atea i siffror

Våra lösningar och tjänster kan delas in i tre huvudområden

Hybrid Platforms

Handlar om smarta, mjukvarudefinierade nätverk, skalbara och automatiserade datacenter samt lagringslösningar både i kundens egna datacenter, hybridmiljöer och publika molnmiljöer.

Digital Workplace

Handlar om att skapa förutsättningar för en modern digital arbetsplats med medarbetaren i centrum.

Information Management

Handlar om att nyttja informationens kraft för att driva framgångsrik digitalisering samt säkra informationen.

Hur hänger allt ihop?

Ateas värderingar

Vår företagskultur

Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Värderingarna är våra ledstjärnor som genomsyrar vår vardag, i möten med våra kunder, partners och kollegor.

  • Vi tar personligt ansvar
  • Vi sätter laget framför jaget
  • Vi brinner för det vi gör
  • Vi vill mer!
Våra värderingar

Ateakoncernen

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 500 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 41 miljarder norska kronor 2021 och är noterad på Oslo Börs. Ägare: Atea ASA 100%.

I Sverige är vi 2 700 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 000 av oss är konsulter. 

Länkar

Atea koncernen  |  Ateas hjälpande händer |  Hållbarhet  |  Karriär  |  Kontor  |  Ledning  |  Nyheter  |  Partners  |  Sponsring  |  Miniorlandslaget  |  Vårt erbjudande

Tillbaka till Atea