Vi bygger Sverige med it

I nära samarbete med våra kunder och partners utvecklar vi lösningar som nästa generation kan vara stolta över.

Sverige är fantastiskt!

Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Ett land som tidigare generationer har byggt med hårt arbete och starka visioner. Vi har all anledning att vara tacksamma.

Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige. 

 

Våra kontorVår ledningsgruppNyheter och press

Att jobba på Atea

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi finns över hela Sverige och har kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Få en inblick i vårt bolag

Hållbar it en viktig hjärtefråga

Som Nordens största leverantör av it-infrastruktur har vi bestämt oss för att vara drivande i branschen när det gäller hållbarhetsfrågor.

Vi har hela tiden en nära dialog med våra intressenter för att säkerställa att vi arbetar med frågor som även är relevanta för dem. Arbetet utgår från FNs Global Compact, ILO:s grundläggande konventioner om rättigheter i arbetslivet, Rio-deklarationen samt FN:s konvention mot korruption. 

Till vårt hållbarhetsarbete

Sveriges bästa kundupplevelse i sikte

Ett viktigt steg i alla relationer är att skapa ett förtroende.

Under 2015 valde vi att genomföra en omfattande studie som visade på ett antal områden där vi behövde lyfta oss. Dessa områden har hela företaget arbetat metodiskt med de senaste tre åren.

Mer om vårt kundnöjdhetsarbete

”Vi ska skapa Sveriges bästa kundupplevelse”

Dra nytta av ett starkt team

Ateakoncernen har strategiskt partnerskap med tio ledande globala tillverkare. Tillsammans med var och en av dem har vi en långsiktigt omfattande kompetenssatsning för högsta partnerstatus.

För dig som kund betyder det en kunnig och stark lokal leveransförmåga inom flertalet certifierade områden.

Våra partners

Tillsammans gör vi skillnad ♥

Ateas hjälpande händer

Atea stödjer olika projekt i syfte att skapa en bättre värld. Vi har delat ut Atea stipendium för att stötta och inspirera barn- och ungdomsföreningar i hela Sverige. Vi har även hjälpt Rädda Barnen, bland annat genom att bygga upp och restaurera skolbyggnader i Nepal.

Hand in Hand är en annan organisation vi valt att stötta. Här är vi by-donator för en by i Indien där målet är att minska fattigdomen genom att få barnen i skola och skapa bättre förutsättningar för kvinnliga entreprenörer.

Läs mer om Ateas hjälpande händer

Sverigestafetten - ett galet hälsoprojekt

Mellan 23 augusti och 5 september 2013 förflyttade sig tusentals personer 360 mil med muskelkraft – till fots, på cykel, rullskidor och inlines – från norra Sverige till den södra spetsen av vårt avlånga land. Något liknande har aldrig gjorts förut. Vi är många, vi gör det för att vi gillar utmaningar och för att vi tycker om att röra på oss. Som en bonus vinner vi i hälsa och gemenskap.

Sverigestafetten lever vidare i en fortsatt hälsosatsning där vi tränar, peppar och tävlar i lag med och mot varandra.

Läs mer om Sverigestafetten, se bilder och filmer på www.sverigestafetten.se

Stolt, engagerad och passionerad partner till Svensk Friidrott

Vårt samarbete med Svensk Friidrott startade redan 2007. Vi känner en stark samhörighet och ser många likheter mellan vår verksamhet och friidrotten. Precis som dem har vi ett lag i landslagsklass. Och våra unika specialister är precis som deras - nyfikna på hur bra de kan bli.

Tillsammans engagerar vi oss i Friidrottsgalan, Finnkampen, SM-milen och Friidrotts SM. När det är dags för mästerskap finns vi där som hängivna, passionerade supportar på arenan.

Förutom vårt stöd till förbundet, sponsrar vi ett antal friidrottare individuellt.

Lär känna Team Atea

Fakta

Atea Sverige

I Sverige är vi 2 400 medarbetare på ett trettiotal orter från Malmö i söder till Kiruna i norr. Omkring 1 400 av oss är konsulter. 

Ateakoncernen 

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 6 900 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 32,4 miljarder norska kronor 2017 och är noterad på Oslo Börs.

Ägare 

Atea ASA 100%

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer