Hoppa till huvudinnehåll

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration . Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Vi har ett heltäckande erbjudande inom it-infrastruktur och våra it-konsulter hjälper våra kunder med lösningar inom hela vår bredd. Från en lokalt installerad lösning till it som tjänst – det som passar verksamheten bäst.

Vi arbetar i olika roller och med olika typer av specialistkunskaper. Vi tar fullt ansvar för både analys, design, implementation samt löpande drift, förvaltning och projektledning. Vi är verksamma inom områden såsom drift- och it-support, projektledning samt förarbete och implementation.

Vi beskriver dem lite mer utförligt nedan.

Är du i behov av en it-konsult?
Kontakta din kundansvariga säljare eller en lokal representant på det kontor som är närmast dig.

Ta hjälp av våra it-specialister

Förarbete och implementation

Våra tekniska konsulter arbetar ofta som specialister inom ett eller flera infrastrukturområden. De har kompetens och erfarenhet att hjälpa dig att få största möjliga nytta i din verksamhet.

Drift och it-support

Våra konsulter inom drift och it-support utför dagliga it-driftuppgifter enligt fastställda driftinstruktioner och rutiner samt arbete med telefonsupport i servicedesk.

Projektledning och It Service Management

Atea kan stödja din verksamhet med projektledare, projektadministratör, förvaltningsledare, processledare, kvalitetssäkrare och erfarna konsulter inom service management.

Produktivitetskonsulter

Våra produktivitetskonsulter hjälper din verksamhet att öka produktiviteten när nya verktyg leder till ett förändrat arbetssätt.
 

Strategi och arkitektur

Ateas it-arkitekter tar tillsammans med våra kunder fram långsiktiga it-strategier för alla verksamhetsområden i företaget.

 

Strategiska partners

Kompetens och ständig utveckling

Att ha rätt kompetens nära kunden är något som vi ser som en viktig del i vårt konsulterbjudande. I de fall en specialistförmåga inte finns tillgänglig lokalt, kan vi komplettera med rätt kompetens från någon annan ort i vårt landsomfattande kontorsnätverk.

För att våra it-konsulter ska bibehålla och utöka sina kunskaper investerar vi mycket tid, själ och hjärta i ständig utveckling. Varje specialist har personliga utbildnings- och utvecklingsplaner, som vi följer upp löpande tillsammans, för att få nöjda medarbetare och bästa möjliga kompetensutveckling. Därför är vi också stolta över våra 4 500 tekniska certifieringar och att vi har kämpat för att få högsta partnerstatus hos alla våra strategiska partners.

Nå förändring och resultat tillsammans med våra specialister

Förändringsledning

Förändringsledning

Öka dina chanser att uppnå önskat resultat, nytta och effekt. Istället för att agera reaktivt och "släcka bränder" agerar vi med förändringsledning proaktivt och bemöter väntade behov och reaktioner i tid. 

Mer om förändringsledning

Verksamhetsutveckling 

Vi hjälper dig att förbereda verksamheten inför framtidens krav, möjligheter och utveckling.

Verksamhetsutvecklarens förmåga är att tydliggöra krav och behov från användarens perspektiv och förklara vad som behöver göras samt varför det måste ske. 

Mer om verksamhetsutveckling

Projektledning

Med målstyrning och nytta i fokus strukturerar, planerar och utför våra projektledare Ateas leveransprojekt inom informationsteknologi. 

Vi hjälper dig att hålla fokus på målen för att tillsammans uppnå hög leveranskvalité i såväl Ateas projekt som era egna. 

Mer om projektledning

 

Ateas konsultorganisation i siffror:

  • 1 000 konsulter
  • 4 500 tekniska certifieringar
  • Högsta partnerstatus hos 10 globala it-leverantörer
  • 65 000 utbildningstimmar per år

Är du intresserad av att jobba hos oss?