hållbar it Atea Sustainability Focus 100%-klubben Hållbarhet

Tillsammanskraften

Svenska företag ligger längst fram när det gäller att ställa hållbarhetskrav. Atea är Nordens största leverantör av it-infrastruktur. Här finns en kraft – en tillsammanskraft – som vi samlat i våra två initiativ Atea Sustainability Focus och 100 %-klubben.

Atea Sustainability Focus

Atea Sustainability Focus påskyndar omställningen mot mer hållbar it. Vi samlar de nordiska it-köparnas röst, skapar en plattform för dialog och driver angelägna frågor mot branschen. Steg för steg höjer vi tillsammans ribban inom det globala hållbarhetsarbetet. 

Varje år bjuder vi in nordiska it-köpare till ASF-dialogen där de får möjlighet att ange vad som är de viktigaste hållbarhetsfrågorna just nu. Svaren tolkas och analyseras av ett Advisory Board, som sammanställer sina rekommendationer i en rapport som överlämnas till Responsible Business Alliance, elektronikbranschens globala samarbetsorgan i hållbarhetsfrågor.

Var med och påverka

Vad är alternativet till 100 % återtag?

Välkommen till 100 %-klubben

Var en av de första som stiger fram för en hållbar livscykelhantering av it-produkter. Vi på Atea guidar dig på vägen.

Du och din organisation har makten att utveckla ert hållbarhetsarbete. Därför utmanar vi dig att ta ansvar för återtaget av din organisations it-utrustning. Genom att sikta på 100 % it-återtag är vi säkra på att din verksamhet kan vara med och skapa en hållbar framtid. Vi på Atea guidar dig på vägen. 

Mer om 100%-klubben

Framtidens it – en webinarserie i tre delar

It är ett av våra viktigaste verktyg för omställningen till en hållbar framtid. Men vägen dit är inte spikrak, snarare cirkulär. I tre effektiva lunchwebinar djupar vi i ämnet cirkulär ekonomi för it-branschen. Du får en större förståelse för vad cirkulär ekonomi är, på vilket sätt det är kärnan i en hållbar it-strategi och konkreta verktyg för att nå dit.

Se de inspelade webinaren här

Våra hållbarhetstips

Här ger Ateas globala hållbarhetschef Andreas Rydell fem användbara tips. Det handlar inte bara om valet av ny it-utrustning, utan också om vad du gör med den gamla.

  • Välj miljömärkta produkter
  • Låt dina produkter få ett andra liv
  • Smart att samordna leveranser 
  • Välj miljövänlig energi 
  • Ta hand om dina grejer!
Fördjupa dig här
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer