hållbar it Hållbarhet

Tillsammanskraften

Svenska företag ligger längst fram när det gäller att ställa hållbarhetskrav. Atea är Nordens största leverantör av it-infrastruktur. Här finns en kraft – en tillsammanskraft – som vi samlat i våra två initiativ Atea Sustainability Focus och 100 %-klubben.

Atea Sustainability Focus

Med Atea Sustainability Focus påskyndar och underlättar vi hållbarhetsarbetet samtidigt som vi uppnår ett tydligt globalt fokus på hållbarhetsfrågorna.

Varje år bjuder vi in nordiska it-köpare till ASF-dialogen där de får möjlighet att ange vad som är de viktigaste hållbarhetsfrågorna just nu. Svaren tolkas och analyseras av ett Advisory Board, som sammanställer sina rekommendationer i en rapport som överlämnas till Responsible Business Alliance, elektronikbranschens globala samarbetsorgan i hållbarhetsfrågor.

Var med och påverka

Vad är alternativet till 100 % återtag?

Välkommen till 100%-klubben

Var en av de första som stiger fram för en hållbar livscykelhantering av it-produkter. Vi på Atea guidar dig på vägen.

Du och din organisation har makten att utveckla ert hållbarhetsarbete. Därför utmanar vi dig att ta ansvar för återtaget av din organisations it-utrustning. Genom att sikta på 100% it-återtag är vi säkra på att din verksamhet kan vara med och skapa en hållbar framtid. Vi på Atea guidar dig på vägen. 

Mer om 100%-klubben

Våra hållbarhetstips

Här ger Ateas globala hållbarhetschef Andreas Rydell fem användbara tips. Det handlar inte bara om valet av ny it-utrustning, utan också om vad du gör med den gamla.

  • Välj miljömärkta produkter
  • Låt dina produkter få ett andra liv
  • Smart att samordna leveranser 
  • Välj miljövänlig energi 
  • Ta hand om dina grejer!
Fördjupa dig här
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer