Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Hållbar it

100 %-klubben - för ökat it-återtag

Vad är alternativet till 100 % it-återtag? Ta ställning för att skapa en hållbar livscykelhantering av it-produkter. Vi på Atea guidar dig på vägen.

Vad innebär en hållbar livscykelhantering av it-produkter?

En it-produkts liv börjar i en gruva för mineralutvinning och slutar i en byrålåda. Eller hur var det?

För oss innebär hållbar livscykelhantering att ta ansvar för hela it-produktens livscykel.

Vi vet att du och din organisation lägger kraft och energi på att skapa rätt inköps- och hanteringsprocesser för att stötta medarbetares användning av it-produkter. Vi vet även att det är få organisationer i Sverige som har en plan för vad som händer med gamla enheter när de ersätts med nya. 

Du och din organisation har makten att påverka er klimatpåverkan som orsakas av it-inköp. Vi utmanar dig att ta ansvar för återtaget av din organisations it-utrustning och därmed göra stor skillnad för enhetens klimatavtryck. Genom att sikta på 100 % it-återtag är vi säkra på att din verksamhet kan vara med och skapa en hållbar framtid. Vi på Atea guidar dig på vägen. 

Välkommen till 100 %-klubben! 

Bergendahls | Man står med armar i kors i en matbutik

Hållbar it skapar värden på många plan

Bergendahls Food ser många fördelar med att satsa på hållbar it. Hårdvara som datorer, skrivare och telefoner lämnas till återanvändning eller återvinning, vilket går hand i hand med företagets hållbarhetsarbete. Samtidigt har medarbetarna alltid tillgång till den senaste tekniken – utan att kostnaderna ökar.

Läs reportaget här!

”Vi ska inte förringa stoltheten som finns i medarbetare. Man ska få lov att känna sig stolt över det arbete man gör. Och man blir stolt när man ser de siffror vi presterar.”

— Cecilia Alvesson, VD Unikom

Medlemmar berättar om 100 %-klubben

 

 

 

Bjerkings hållbarhetsarbete inkluderar allt från digitala möten, en miljöplan för it till en egen klimatfond.

Hållbarhetslöftet genomsyrar allt hos Bjerking

Bjerkings hållbarhetsarbete inkluderar allt från digitala möten, en miljöplan för it till en egen klimatfond. Målet: det ska vara enkelt för både kunder och medarbetare att göra hållbara val.

Inspireras av Bjerking!

Anmäl ditt intresse för att ta nästa steg inom ert hållbarhetsarbete.

 

Tillbaka till Hållbar it