Laddar meny

Karriär

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.

Vi finns över hela Sverige och har kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Bli medlem i vårt Talent Network | Spontanansök till Atea

Här har vi samlat filmer som ger en bild av oss som företag.

Klicka på rubriken för att se hela spellistan.

Hos Atea får du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna.

Våra tekniker och konsulter får hela tiden nya relevanta kunskaper och färdigheter och vår storlek gör att Ateas konsulter verkligen kan gå på djupet och utvecklas inom sitt specialistområde.

Kompetensutveckling

Vår kompetensutveckling bedrivs systematiskt internt, men också i nära samarbete med ledande produktleverantörer. Vi satsar på erfarenhetsutbyte och vidareutbildning bland annat genom vårt unika kompetensforum, ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips och motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Även våra mest tongivande konsulter, Competence Area Experts (CAE), utgör en viktigt roll i vår kompetensorganisation vad det gäller att sprida och dela kunskap och erfarenheter inom Atea. I deras förtroendeuppdrag ingår bl a att få andra konsulter att utvecklas och växa genom att dela med sig av sin expertis.  

 

Atea samlar på stjärnor. Vi vill anställa stjärnor, skapa stjärnor, utveckla stjärnor och vi vill behålla våra stjärnor.

Vi vet att det är vår förmåga att ständigt utveckla våra medarbetare, men också hur vi väljer att arbeta, som kommer avgöra vilka stjärnor som lyser på vår stjärnhimmel idag, i morgon och i övermorgon.

Därför har vi byggt upp, och fortsätter utveckla, en enastående kompetensorganisation som gör det möjligt för våra konsulter, specialister och arkitekter att snabbt och enkelt utbyta information, erfarenheter, kunskap och ta del av nya utbildningsmöjligheter.

Competence Area Experts

Våra mest tongivande konsulter inom respektive kompetensområde kallar vi Competence Area Experts. Detta är individer med mycket stor erfarenhet och djup kompetens i kombination med mycket god affärsförståelse, vidare har de en omfattande kunskap om våra leverantörers sortiment. Våra experter har fått förtroendeuppdraget att leda kompetensutvecklingen inom sitt område. De ska bl a säkerställa att Ateas samlade kunskaper och erfarenheter utvecklas och växer inom Atea, att de sprids till och används av våra konsulter för att skapa de bästa lösningarna åt våra kunder.

Digitalt nätverk

Vi satsar på erfarenhetsutbyte och vidareutbildning bland annat genom vårt unika kompetensforum, ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips och motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Som Trainee hos oss ges du en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss. Du kommer under din tid hos oss att spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan.

Parallellt med detta kommer du att ingå i ett utvecklingsprogram. För att guida dig i ditt dagliga arbete har du även en Fadder på respektive avdelning du kommer att vara på som ser till att du kommer in i arbetet som typiskt består av deltagande i olika av projekt men också att driva egna projekt och uppdrag.

Trainee 2017-2018

Nu söker vi nya traineer för 2017-2018. Ansök här.

Följ våra traineer på Twitter via hashtaggen #ateatrainee

Under din traineeperiod skapar du ett kontaktnät inom Atea och på så sätt marknadsför du dig och dina kunskaper. När traineeperioden lider mot sitt slut beror din fasta placering dels på din inriktning och dina ambitioner och även var i organisationen det finns möjligheter. 

Din karriär på Atea

På traineeprogrammet påbörjar du din resa mot att bli en av våra stjärnor inom försäljning, IT-arkitektur, projektledning eller systemutveckling. Oavsett inriktning så vill vi att du har drivet och vill vara med och bygga Sverige med it.

Vi bedriver en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling och en viktig uppgift för våra chefer är att skapa branschens bästa arbetsplats. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där galenskap, humor, kamratskap och framåtanda är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vår målsättning är att ständigt förbättra oss som den attraktiva arbetsgivaren vi vill vara, med de bästa ledarna och mest nöjda medarbetarna. Vi vill också att våra kunder ska tycka att vi är det bästa laget och rekommendera oss som leverantör.

Genom vår årliga medarbetarundersökning engagerar vi våra medarbetare i Ateas förbättringsprocess, får veta vad de tycker samt att vi får en tydlig överblick över organisationens styrkor och förbättringsområden.

Tillsammans arbetar vi med resultatet och skapar åtgärder som ger motivation och trivsel bland våra medarbetare.

I år svarade hela 96% av medarbetarna på undersökningen. Vi är enormt stolta och glada över att vi ligger över genomsnittet inom alla områden i jämförelse med andra it-bolag.

Eftersom vi  till största delen har ett jobb där vi sitter still tycker vi på Atea det är viktigt att uppmuntra till rörelse i vardagen och att det sker på ett lekfullt sätt. Därför har vi två gånger per år en tävling där vi delar upp alla anställda i lag och tävlar med minuter i rörelse. Något som uppmuntrar till vardagsmotion och en bättre gemenskap. Att ibland ta gående möten istället för att sitta i konferensrum är ett stående inslag i vår vardag.
 
2013 gjorde vi verklighet av kanske vår galnaste idé hittills och genomförde vår Sverigestafetten då vi tog oss 360 mil från Luleå i norr till Malmö i söder enbart via muskelkraft.

Följ oss gärna på sverigestafetten.se

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer