Hoppa till huvudinnehåll

Vårt löfte till dig – du får vara med och bygga Sverige med it

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvar ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Hållbarhet är vårt gemensamma ansvar.
 

Här räcker inte fina ord och storslagna visioner. Handling krävs både nu och långsiktigt. Det handlar om ansvar på tre nivåer, hos oss själva som medarbetare, i dialog med våra kunder och som tongivande aktör i samhället. Därför engagerar vi oss i initiativ för att driva branschen och världen i en mer hållbar riktning.

Genom utveckling

Våra framgångar bygger på dig och dina kollegors egenskaper, kompetens och glöd.

En stor fördel med att jobba hos oss är att vi går i takt med omvärldens förändringar. Det betyder att nya möjligheter för utveckling hela tiden öppnar sig. Som ledare på Atea har man ett ansvar i att skapa förutsättningar för att du ska kunna investera tid i din utveckling och växa efter ditt och verksamhetens behov.
 

Genom laganda

Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och lagkänsla.

​​​​​​​​Kollegor som hjälper, peppar och inkluderar varandra är kärnan i hur vi jobbar tillsammans. Vi blir helt enkelt bättre när vi tar tillvara våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Detta tillsammans gör att vi får roligare på jobbet, samtidigt som vi strävar mot samma mål.
 

Följ oss gärna i sociala medier

Vårt erbjudande till dig

Sverige är fantastiskt! Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

NYHET

Atea i topp bland attraktiva arbetsgivare enligt kvinnor

Jag bygger Sverige med it

Vår mission är Vi bygger Sverige med it | Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom informationsteknologi tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Tillsammans med våra kunder ska vi utveckla lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över.

Onsite-teknikern Adam Suwala om att jobba på Atea
Konsultchefen Ragnhild Sicheritz om att jobba på Atea
RPA-specialisten Akinyi Margareta Ocholla om att jobba på Atea
Konsultchefen Marcus Aleson om att jobba på Atea

Vårt löfte till dig

Atea vill ha branschens bästa ledare

Som ledare på Atea är du en förebild och en nyckelperson i vårt gemensamma arbete för att stärka medarbetarskapet, ledarskapet och företaget. Ett viktigt uppdrag som vi tar på största allvar, och bakgrunden till att vi skapat Atea Ledarakademi. Genom kontinuerlig utbildning och kompetensutveckling arbetar vi för att ge våra chefer rätt verktyg för att kunna vara riktigt bra chefer och ledare. Inom ledarakademin ryms bland annat våra ledarutvecklingsprogram som alla chefer genomgår och vår digitala mötesplats på temat ledarskap - Ledardialogen.

Så ser några av ledarna på Atea på sitt ledarskap

Vi vill se dig växa!

En av de stora fördelarna med att jobba på Atea är att vi går i takt med omvärldens förändringar, precis som våra kunder. Det betyder att nya möjligheter hela tiden öppnar sig för den som investerar tid i sin egen utveckling.

Ett centralt verktyg för din egen professionella utveckling är MAP-samtalet (Mål, Ansvar och Prestation) med din chef. Tillsammans skapar ni en plan som ger dig förnyelse, djup, utmaningar, trygghet eller variation under det kommande året. Allt i linje med Ateas strategi och resa framåt.

Du har alla möjligheter att påverka hur din framtid kommer se ut så fundera på det här - Vad behöver du för att känna dig peppad, energifylld, inspirerad och engagerad i ditt arbete framåt? Vad vill du få ut av din utveckling och på vilket sätt vill du utvecklas tillsammans med Atea?

Vi vill se dig växa

Hur är vi The Place To Be?

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov

Vi tror på laget och belönas som ett lag via gemensam möjlighet till kvartalsbonus samt vinstdelning.

På frågan i medarbetarundersökningen om man kan tänka sig att rekommendera Atea som arbetsgivare ligger vi långt över snittet i branschen.

I vårt Atea Career Program har man som medarbetare möjlighet att utveckla sig inom Atea och ta nästa steg.

Hur vi lever våra värderingar är en lönekriterium hos oss.

Genom våra ledarutvecklingsprogram ger vi våra chefer rätt verktyg för sitt ledarskap.

Varje år nominerar medarbetare kollegor som gjort det där lilla extra. De utvalda blir sedan en del av Atea Champions Club och får åka iväg på en konferensresa tillsammans.

Vi arbetar aktivt för att vara platsen där våra medarbetare känner tillhörighet, värdesätts för sin kompetens och för dem de är.

Atea Champions Club

Champions Club 2022

Atea Champions för 2022 som var på konferensresa till Granada 2-5 maj 2023

Syftet med Atea Champions Club är att uppmärksamma duktiga medarbetare på Atea som under året bidragit med det lilla extra till vår framgång och utveckling. En person som lever våra värderingar.

Alla som arbetar på Atea har en chans att få en plats i Champions Club och därmed också en plats på den årliga konferensresan. Vilka prestationer och personer som blir utvalda som kandidater till en plats på resan avgör Ateas medarbetare.

Urvalet baseras på den nomineringsprocess Ateas medarbetare nominerar varandra för extraordinära insatser under verksamhetsåret.