Tillbaka till Karriär

Traineeprogram på Atea

Som Trainee hos oss ges du en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss.

Du kommer under din tid hos oss att spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan.

Sittande från vänster: Sara Sahlquist, Linda Jivsäter
Stående från vänster: Hussein Alawi, Alexander Liljeskär, Jakob Ingvarson

Parallellt med detta kommer du att ingå i ett utvecklingsprogram. För att guida dig i ditt dagliga arbete har du även en Fadder på respektive avdelning du kommer att vara på som ser till att du kommer in i arbetet som typiskt består av deltagande i olika av projekt men också att driva egna projekt och uppdrag.

Under din traineeperiod skapar du ett kontaktnät inom Atea och på så sätt marknadsför du dig och dina kunskaper. När traineeperioden lider mot sitt slut beror din fasta placering dels på din inriktning och dina ambitioner och även var i organisationen det finns möjligheter. 

Perioden är under 10 månader med start i början av september varje år.

Din karriär på Atea

På traineeprogrammet påbörjar du din resa mot att bli en av våra stjärnor inom försäljning, it-arkitektur, projektledning eller systemutveckling. Oavsett inriktning så vill vi att du har drivet och vill vara med och bygga Sverige med it.

Alla traineer från att vi startade vårt traineeprogram

Natalie Yilmaz

Vad har du för utbildning?
Master i Strategic IT Management från Stockholms Universitet. 

Vilken befattning har du på Atea och vad innebär den?
Jag arbetar som Product Manger för tre tjänster i vårt erbjudande inom Cloud. Det innebär att jag ansvarar för tjänsternas relevans på marknaden samt lönsamhet där jag bland annat fångar in input från omvärlden, förmedlar marknadens behov till utveckling samt är drivande i utvecklingen tjänsterna. 

Vad är det bästa med att vara trainee på Atea?  
Det bästa med att vara trainee på Atea är att man får chansen att arbeta på olika avdelningar vilket gör att man hela tiden får inblick i nya områden och lär känna verksamheten utifrån olika perspektiv. Dessutom får man redan från start stort ansvar i de projekt man är involverad i, där man får utrymme att ta egna initiativ och möjlighet att påverka. 

Louise von Euler

Vad har du för utbildning?
Civilingenjör inom Industriell Ekonomi från KTH

Vilken befattning har du på Atea och vad innebär den?
Projektledare inom IoT & AI på Atea Innovation. Projektleder kundprojekt och framtagningen av nya tjänster inom IoT och AI.

Vad betydde mentorskapet under traineeperioden? 
För mig betydde mentorskapet väldigt mycket. Att under året kunna bolla tankar med någon i ledningsgruppen och få ta del av den erfarenhet var både inspirerande och gav mig ett bredare perspektiv. Som trainee roterar du dessutom mellan olika avdelningar, så att kunna diskutera och reflektera alla intryck under året är väldigt givande. Jag och min mentor fick väldigt bra kontakt och vi har hållit kontakten även efter traineeåret.

Adam Johansson

Vad har du för utbildning?
Civilingenjör Industriell ekonomi – Luleå tekniska universitet

Vilken befattning har du på Atea och vad innebär den?
Regional upphandlingsstrateg – Den största delen av min tid har jag en roll som affärsprojektledare där jag leder ett team som ansvarar för att Atea ska lämna in en så bra offert/anbud som möjligt. Mina dagar är väldigt varierade där jag ena veckan arbetar med hur vi kan uppfylla krav i upphandlingar av en svensk myndighet till att nästa vecka arbeta med en affär där vi ska leverera tekniska lösningar till världens alla hörn.

Varför ska man söka till traineeprogrammet?
Som nyutexaminerad var en av mina största farhågor att efter fem år av studier på universitet komma ut i arbetslivet och känna sig som en okunnig gröngöling som fortfarande bara får se, lära och torrsimma. På Ateas traineeprogram är det helt tvärt om. Under mitt år har jag fått leda, driva, utveckla och själv fått vara med och ta beslut inom allt från strategi, verksamhetsutveckling och stora affärer till specifika tekniska frågor. I många av mina uppdrag kunde definitivt mer erfaren utfört jobbet, men de ledare som väglett mig genom min tid på Atea har förstått att vi lär oss bäst genom att få testa och göra själv. Detta är enligt mig receptet på en kompetensutveckling i raketfart, för att inte tala om den personliga utvecklingen av att utmana sig själv varje dag.

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer