Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Atea

Artificiell Intelligens (AI)

Artificiell intelligens (AI) är en stark möjliggörare för att driva omvandlingen mot ett hållbart samhälle med människa och miljö i fokus.

Betydelsen av artificiell intelligens

AI är inte en framtidsvision, utan snarare något som finns här idag och som används inom nästan alla branscher. Många av dem har en påverkan på vårt dagliga liv, och kommer fortsätta att förändra och förbättra livsvillkoren för många människor och länder. AI kommer inom en överskådlig framtid fortsatt vara ett av de främsta verktyg för att driva teknisk innovation.

Smartare energiförbrukning, sjukvård och  industri är redan här. AI hjälper läkare att diagnostisera sjukdomar och hjälper medicinbolagen att snabbare ta fram nya mediciner. Frågan är inte om, utan när vi kommer få möjligheten att ta oss med bil utan förare från punkt A till B. Kapplöpningen är igång och om ett par år kommer vi inte längre resa på samma sätt som vi gjort de senaste 50 åren.

Oavsett vilket så kommer AI fortsätta ha stor inverkan på vår vardag som kommer vara svårt att ignorera.

Atea är med er på hela AI-resan

Samtidigt som möjligheterna med AI är enorma så kan stegen från nybörjare till värdeskapande AI, upplevas som utmanande. Atea finns där för er på hela AI-resan, från AI-inspiration och rådgivning till frågor runt etik och informationssäkerhet till utveckling av AI-applikationer.

Atea har länge varit Nordens ledande leverantör av IT-infrastruktur, med marknadsledande partners, och vår erfarenhet ger oss även en unik möjlighet att bygga plattformar som hjälper IT och verksamheten att samarbeta.

Intresset för artificiell intelligens (AI) är större än någonsin

Atea ingår partnerskap med AI Sweden

Intresset för AI har aldrig varit större än idag. Investeringar i tekniken blir allt oftare en fråga för ledningsgrupper då tillämpningarna kan ha stora strategiska implikationer.

AI Sweden, som är Sveriges nationella AI-center och finansieras av både staten och via partners. Missionen är att accelerera användningen av AI i Sverige för att stärka samhället, konkurrenskraften och öka livskvaliteten för alla människor som lever i Sverige.

Läs mer om AI Sweden

”Al hjälper oss att beräkna längden på störningar i tågtrafiken”

— Daniel Jakobsson, handledare och strateg på Trafikverket med ansvar för att utveckla den datadrivna verksamheten.

Vi hjälper dig att starta och accelerera din AI-resa

Startklar AI

💡 Utforska möjligheterna med artificiell intelligens (AI) och initiera det första AI-projektet!

Startklar AI är en inspirations- och idéworkshop, ledd av erfarna AI-specialister, som är designad för er som vill starta (eller boosta) resan inom AI. Konceptet innefattar inspiration och utbildning kombinerat med konkreta exempel. Syftet är att identifiera och kvalificera idéer till AI-case varav minst ett definieras inför ett pilotprojekt.

AI Roadmap

💡 Säkerställ en hållbar och bred affärsnytta med AI!

AI Roadmap riktar sig till verksamheter som redan har testat AI i avgränsade pilotprojekt och som nu vill ta sig vidare för att på ett strukturerat sätt, skapa förutsättningar för en hållbar och bred verksamhetsnytta med AI! Konceptets kärna är en nulägesanalys där vi nyttjar AI Sweden’s AI Maturity Assessment Tool. Precis som namnet antyder så resulterar arbetet i en AI roadmap.

🎬 Live on demand - Accelerera er AI-resa

Vi bjuder på inspiration inom AI men framförallt hur ni sätter grunden och får fart på er framtida resa inom AI.

Du får ta del av | Inspiration och utbildning inom AI | Nulägesanalys med hjälp av AI Swedens AI Maturity Assessment Tool | Idégenerering och kvalificering av use cases för AI | Framtagning av AI roadmap |

Vill du veta mer om AI och hur du kommer vidare? Ta kontakt med oss

Johan Ripgården
Johan Ripgården
Concept Manager - Analytics & AI
johan.ripgarden@atea.se
Emil Darrell
Concept Manager, Hybrid Platforms
emil.darrell@atea.se
Tillbaka till Atea