Hoppa till huvudinnehåll

Digitalisering i skolan

Dra nytta av digitaliseringens möjligheter för att ge bästa tänkbara utbildning för Sveriges elever. Allt ifrån skolledare som inspirerar och motiverar till lärare som med engagemang kombinerar pedagogik med senaste teknik.
Lärare tillsammans med skolbarn runt ett bord

Digital kompetens i lägre årskurser

När de nationella proven ska skrivas digitalt ställer det krav på att elever i årskurs 3 ska ha en adekvat digital kompetens och en erfarenhet av att skriva prov på digitala enheter. Detta blir en utmaning för alla som leder eller verkar i skolans yngre åldrar.

Under en eftermiddag lät vi experter inom området berätta om relevant forskning, egna erfarenheter och tankar samt varför likvärdighet har en viktig roll i detta sammanhang.

Se inspelningen här!

Var först..

... att få senaste nytt om skolans digitalisering - direkt i din inkorg.

Pojke med en läsplatta

Digitaliseringen av de nationella proven

Digitaliseringen av de nationella proven kräver bred specialistkunskap och expertkompetens inom vitt skilda områden. Vi har skapat en samlingssida för expertis och de senaste nyheterna. Vår ambition är att stötta svensk skola i arbetet framåt med hjälp av kontinuerliga uppdateringar och goda exempel.

Läs mer här

Vill du vara elev i ditt eget klassrum?

Elever sitter med varsin dator

Stöd för digital undervisning

På denna sida har vi samlat metodik, stöd och tips för att genomföra en digital undervisning, distansundervisning eller fjärrundervisning, vilket kan vara aktuellt nu vid spridningen av Covid-19.

Länk till samlingssidan

Digitala datasalar

Med Atea Digitala datasalar så hjälper vi er att sätta upp en datasal i molnet på en av de marknadsledande molnplattformarna. Digitala datasalar ger er en helt molnbaserad, flexibel lösning som ni antingen kan hantera själva, eller låta oss på Atea hantera åt er. Tjänsten innehåller: 

  • Implementering mot er miljö
  • Enkel managering
  • Förutsägbara kostnader
  • Helt molnbaserad
  • Hög tillgänglighet
  • Flexibelt
  • Hög säkerhet
  • Skalbarhet

Med Atea Digitala datasalar så får ni säker, skalbar lösning med förutsägbara kostnader och hög tillgänglighet. Tjänsten erbjuder er också möjligheten att implementera era befintliga kursplaner och scheman mot tjänsten för att automatisera uppstarten av klasser samt förenkla manageringen.

Datorskärmar i blått ljus och gaming hörlurar

Intresset för e-sport i skolan växer – men utmaningarna är många

En studie utförd av analysföretaget Education Analytics på uppdrag av it-företaget Atea och elektronikföretaget Intel visar att e-sportutbildningarna i svenska gymnasier växer stadigt. Det är dock en relativt ny företeelse som brottas med många utmaningar.

Läs artikeln här

Tre tips om Soundtrap

Ta del av Tina Tegnérs tre tips för arbete i klassrummet med Soundtrap.

 

Så jobbar vi

Vårt arbete tar avstamp i skolans styrdokument och relevant forskning. Strategi, utveckling och teknik är de grundstenar som hela vårt erbjudande vilar på.

Som landets ledande leverantör till offentlig sektor och svenska skolor har vi ett ansvar att engagera oss i samhället. På samma sätt som vi tar ledartröjan inom miljöfrågor och hållbar it, har vi en betydande roll att spela i skolans digitala utveckling.

It öppnar dörrar till ett lärande som är tillgängligt för alla, oavsett förutsättningar, och som genom ett tydligt ledarskap förändrar och förbättrar skolan. Det är av den anledningen som Atea har en nationell expertgruppering, specialiserad på just svensk skola.

Följ oss gärna på Facebook, Instagram och Twitter

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer