Hoppa till huvudinnehåll
Med Managed Services hjälper vi er att frigöra tid och öka den totala effektiviteten i it-organisationen. Det gör vi genom att leverera säkra och kostnadseffektiva drifttjänster med högsta kvalitet oavsett om ni har eget datacenter, publika molnplattformar eller väljer Ateas moln.

Vad är outsourcing?

Outsourcing, it-drift, managering - Kärt barn har många namn. Vi kallar det Managed Services eller managerade tjänster, där er verksamhet utvecklas tillsammans med oss på ett säkert sätt och med en garanterad kvalitets- och servicenivå.

Managed Services innebär att ett företag väljer en extern leverantör för att ta hand om delar eller helhet inom it-drifts som tidigare hanterats internt på företaget. 

Hållbarare datalagring i molnet och on prem: Kapa kostnaderna och minska klimatavtrycket

Hållbarare datalagring i molnet och on prem: Kapa kostnaderna och minska klimatavtrycket

Datalagring glöms ofta bort i diskussionerna om hållbarhet. Men ju mer ni digitaliserar, och ju mer ni använder data, desto nödvändigare att ta ansvar för servrarnas energiförbrukning. Här är en snabbguide för hur ni minskar er klimatpåverkan och sänker kostnaderna – samtidigt.

Läs artikeln

Tre fördelar med outsourcing

Frigör tid
Företaget får mer tid över till kärnverksamheten och kan i större utsträckning fokusera på utveckling och innovation i stället för att åtgärda problem och släcka bränder.

Kostnadseffektivt
Er it-leverantör finns där med rätt kompetens precis när ni behöver det, till ett fast pris. Med en egen it-avdelning tillkommer personalkostnader och att någon alltid är på plats kan inte garanteras.

Skalbarhet och flexibilitet
Det är enklare att skala upp och ned när verksamheten och omvärlden förändras, utan att behöva tänka på om den rätta kompetensen och teknologin finns intern.

Att tänka på innan du väljer outsourcing

Det första företaget behöver komma fram till är vad som ska outsourcas. Vill ni fortsätta ta hand om vissa delar själv eller vill ni att en leverantör tar hand om hela er it-miljö? Genom att tydligt definiera vad verksamheten har för mål med sin it samt en väl genomtänkt plan, kan leverantören enklare möta er vision. Våra it-specialister finns här som era rådgivare.

Några exempel på områden som våra kunder väljer att outsourca inom är: Säkerhet, Servicedesk, Datacenter och Nätverk

 

Grönt och klimatneutralt

Hållbarhet är viktigt för oss och för alla våra kunder. Det finns många fördelar med att investera och uppdatera med molntjänster framför frekventa hårdvaruköp. Hos oss får ni även hjälp med återvinning genom vårt program GoITLoop. Var med och minska energiförbrukningen och byt till ett mer koldioxidneutralt nätverk med molntjänster.

Bli mer miljövänlig

Sustainability

It-konsulttjänster

Vi på Atea levererar kvalificerade it-konsulttjänster inom området it-infrastruktur och informationshantering. Med ett heltäckande erbjudande inom informationsteknologi hjälper vi våra kunder med lösningar inom hela vår bredd. Från en lokalt installerad lösning till it som tjänst – det som passar verksamheten bäst.

It-produkter och logistiktjänster

Ateas eShop är en av Nordens största elektroniska handelsplatser! Hos oss hittar ni över 250 000 it-produkter, licenser och tillhörande tjänster från ledande tillverkare! Vid köp av it-produkter från oss kan ni enkelt lägga till någon av våra mervärdestjänster som är anpassad efter era behov.