Hoppa till huvudinnehåll
I linje med utvecklingen har många verksamheter idag sitt data utspritt på flera platser och hos flera leverantörer.

Affärskritiskt data kan ligga både i det lokala datacentret såväl hos molnleverantörer såsom Amazon, Azure, Google, Microsoft 365 etc. Samtidigt ökar databrotten och i de allra flesta fall är molnleverantörer inte skyldiga att återställa ditt data. En välfungerande backup-lösning motverkar hoten från både Ransomware och dataförlust och kan vara skillnaden mellan katastrof eller ett mindre avbrott.

Vi hjälper er verksamhet att hitta rätt lösning vare sig det är en helt managerad tjänst från Atea eller en lösning ni själva vill drifta.

Varje dag skyddar vi långt över 40 000 kunder med totalt över 200 petabyte data – vilket också gör oss till den största backup-leverantören i Norden.

Backup som levereras från den svenska berggrunden

I Backup som tjänst ingår lagring av operativsystem, filer, e-postsystem och databaser hos Ateas säkerhetsklassade datacenter. En backupklient/server installeras i er miljö som hanterar själva backupförfarandet och skickar data till Atea. Tjänsten hanterar stora datamängder på ett enkelt sätt genom att endast ta backup på förändrat data. Backup som tjänst finns i tre paketeringar.

Standard

Denna tjänst passar primärt er med en datavolym < 10 TB.
 

Volym

Denna tjänst passar primärt er med en datavolym > 10 TB.
 

Moln 365

Tjänsten vänder sig till er som har behov av att skydda den information som finns i externa molntjänster.

Managed Veeam - levereras från Atea i Danmark som är Nordens största leverantör av backuptjänster

Förlust av kritiska data är förödande för din affärsverksamhet och din externa trovärdighet. Det är därför allt fler företag framtidssäkrar sig med backuplösningar från Atea.

Veeam Backup

Säkra ditt ovärderliga data med vår robusta och pålitliga Managed Veeam Backup. 
 

Azure Backup

Skyddar resurser och data som finns i Microsoft Azure. 
 

Microsoft 365 Backup

Skyddar din Microsoft 365-prenumerationsdata från oåterkalleliga hot, korruption eller radering.

Så fungerar Backup som tjänst i verkligheten

Kontakta Daniel gällande backuplösningar

Daniel Klöfverskjöld
Daniel Klöfverskjöld
Concept Manager

Daniel har 20 år erfarenhet i it-branschen och har under de senaste 10 åren specialiserat sig på tjänstepaketeringar inom datacenter-området.

Därför ska du välja Atea

Hybrida it-plattformar

Inom hybrida it-plattformar jobbar vi med Datacenter-lösningar, publika moln, Cloud Native-plattformar, Software Defined Datacenters, AI och Ateas hanterade tjänster inom dessa områden. Våra specialister kan redan nu agera trusted advisor inom Kubernetes-baserade ramverk. 

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och system-integration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Vi finns nära dig

Vi finns nära din verksamhet på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Oavsett var du befinner dig sätter vi ihop bästa laget för din verksamhet. Våra kontor känner till marknaderna lokalt och har samtidigt tillgång till hela Ateas kompetens.