Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till My Atea

Som en del i vår digitala kundresa har vi skapat My Atea.

Vad är My Atea?

I My Atea hittar ni som kund relevant information om er affär med Atea i ett modernt och lättnavigerat gränssnitt. I My Atea ges möjlighet till enklare självservice och användare kan på ett smidigt sätt följa leveransinformation och aktuell status på order. Funktionalitet är under ständig utveckling. I dagsläget kan kund bland annat se och göra följande:

  • Se order- och fakturahistorik
  • Se leveransstatus
  • Ladda ned fakturakopia
  • Skapa och följa serviceärenden
  • Se ärendestatus
  • Se klimatrapport

Målet är att My Atea ska förenkla er arbetsvardag och att er dialog med oss blir mer effektiv.

My Atea är sammankopplat med en inloggning till Atea eShop. Detta säkrar upp att varje användare får korrekta rättigheter kopplade till sitt konto. Vi arbetar kontinuerligt på att utveckla funktioner för att skapa ännu mer värde för dig som användare.

Vanliga frågor och svar om My Atea

Här kan du ta del av de vanligaste frågorna om vår kundportal.

”My Atea har gett oss en möjlighet att snabbt och enkelt kunna följa, bevaka och spåra våra ordrar. Vi som sköter inköp kan nu bevaka varandras ordrar och leveranser om någon inte skulle vara på plats och på så sätt ha kontroll på leveransen”

— Jonathan Olsson
IT Tjänsteansvarig Inköp, Lunds Universitet, Medicinska fakulteten

BMC byggnad

Vilka funktioner kommer att finnas i My Atea?

I nedan illustration vill vi visa på visionen om My Atea. Allt på ett ställe, en sömlös kundresa. Klicka på plustecken så får du veta mer om varje funktion.

Vad tycker Jönköping University?

"Nu har jag och mina kollegor här vid Jönköping University använt My Atea några veckor och har redan haft stor nytta av det, framför allt vid uppföljning kring leveranser och fakturor. Det har varit till extra stor nytta nu när vi jobbar på distans under Corona-tider.

My Atea har också gett våra IT-tekniker en bra överblick över samtliga serviceärenden, de kan lätt följa reparationsstatus och vem som har tilldelats serviceärendena."

Christian Östemar, IT Asset Manager och Joachim Göransson Hill, IT Asset Manager, Maj 2020

Vilka funktioner finns idag i My Atea?

I vår kundportal hittar du relevant information om din affär med Atea i ett modernt och lättnavigerat gränsnitt. Vi ger dig möjlighet till enklare självservice och du ser enkelt senaste status på order, uppdaterad leveransinformation samt en tydlig översikt av dina serviceärenden. I My Atea går det även att registrera en felanmälan på produkt och du får ett ärendenummer som du senare kan följa och få uppdaterad status på.

My Atea är sammankopplat med en inloggning till Atea eShop. Detta säkrar upp att varje användare får korrekta rättigheter kopplade till sitt konto. Användare kan antingen ha en roll som endast visar egen information eller en roll där det går att följa flera användares order och ärenden.

Målet är att My Atea ska förenkla er arbetsvardag, er dialog med Atea ska bli effektivare och korrekt information ska delges i rätt tid. I My Atea arbetar vi kontinuerligt på att utveckla funktioner för att skapa ännu mer värde för dig som användare.

Order

Se leveransstatus

Spåra order

Bokmärka order

Mottaga avisering

Faktura

Se fakturastatus

Fakturakopia

Bokmärka faktura

Mottaga avisering

Ärenden

Felanmäla produkt

Se ärendestatus

Bokmärka ärende

Mottaga avisering

Rapporter

Ateas klimatrapport, Goitloop

Feedback

Ge feedback på existerande funktionalitet eller lämna en idé på önskad utveckling via UserVoice.

Kundtjänst

Chatta med kundtjänst helgfri vardag kl 8-17.

Konto i eShop

Användare kopplas till konto i eShop vilket säkrar korrekt roll och rättigheter.

”I min position som IT Coordinator på E.ON så är det viktigt att snabbt och enkelt kunna ta fram information samt spåra utrustning. My Atea är ett perfekt verktyg för detta. Här kan vi på bara ett par knapptryck hitta exakt den informationen vi söker. Det har sparat oss och våra användare många timmar!”

— Fabian Barner, IT Coordinator, E.ON Sverige AB

”För Göliska IT ger My Atea en helhetsbild över samtliga registrerade ärenden vilket vi saknat tidigare. My Atea sparar även mycket tid för oss då vi nu kan svara snabbare på verksamhetens frågor. Vi lägger även mindre tid på avstämningsmöten med Atea i Skara, för att gå igenom öppna ärenden.”

— Karolin Börjesson, Verksamhetsutvecklare på Göliska IT