Hoppa till huvudinnehåll

Att jobba på Atea

På Atea jobbar du i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna. Tillsammans driver vi digitaliseringen framåt. Vi behöver bli fler. Gör skillnad, du också.

Varför Atea

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration. Genom vår breda och djupa expertis hjälper vi våra kunder att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som deras verksamhet behöver och är beroende av. 

Mer om Atea

Våra värderingar

Vi lever efter våra värderingar som är en central del i vår företagskultur. De är våra ledstjärnor som genomsyrar vår vardag, i möten med våra kunder, partners och kollegor.

Detta är våra värderingar

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvar ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Mer om att jobba på Atea

Nätverk för dig som konsult

Inner Circle

För dig som brinner extra för en specifik tillverkare, partner eller fokusområde driver vi ett antal olika Inner Circles. Där syftet är att knyta ihop distributör, tillverkare och Atea. Vi tillsammans skapar ett forum för både sälj och konsult som sker digitalt och blandat med fysiska träffar.

Digitalt nätverk

För att vi ska dra nytta av kraften i vår konsultorganisation satsar vi på erfarenhetsutbyte genom våra unika kompetensforum. Det är ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips,  motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Fysiska mötesplatser

Att träffa kollegor för att inspirera och lära av varandra är något som vi tycker är viktigt. Därför arrangerar vi varje år en mängd olika forum, själva eller tillsammans med kunder eller strategiska partners. Forumen är ofta inriktade på en specifik teknologi, en särskild plattform eller ett lösningsområde.

 

Så bygger våra konsulter Sverige med it

Henrik Stegeby
AI-specialist
Verksamhetsarkitekt
Peter Holtzinger
Systemkonsult
Malin Tillman
Projektledare
Informationssäkerhetskonsult 
Daniel Frisk
Produktivitetskonsult
Martin Granlund
Lösningsarkitekt
RPA-specialist
Senior it-specialist 
Projektledare  
Strategisk rådgivare
Lösningsarkitekt 
Maria Jacobsson
Informationssäkerhetskonsult
It-arkitekt

Datadrivet och automation

Vi utvecklar våra kunders analysförmåga, skapar förutsättningar för datadrivna beslut och effektivare processer. Vi gör det med rådgivning, verksamhetsutveckling, förändringsledning och teknologier såsom AI, Analytics (BI), Automation (RPA) och IoT.

Juniora Selin och seniora Daniel om samarbetet i Analyticsteamet: ”Vi hjälper varandra”

Daniel Strånge är lösningsarkitekt med 25-30 kundprojekt bakom sig de senaste 15 åren. Selin Yesilkayali är nyexaminerad business intelligence-specialist med målet att bli en Zlatan inom BI. Här berättar de hur de hjälper varandra till bättre teamleveranser.

AI-specialisten Henrik berättar: ”Algoritmerna går igenom 30 miljoner datapunkter i månaden”

Varje månad genererar elmätarna hos de 42 000 elkunderna i Halmstad 30 miljoner datapunkter. AI-specialisten Henrik Stegeby skapade den artificiella intelligensen som tittar på datavolymerna och meddelar: Här är något som inte stämmer. – En människa klarar inte av att se de mönster som AI:n ser, säger han och berättar hemligheterna som gör tekniken så träffsäker.

Stor tidsbesparing när AI granskar mätvärden hos HEM

Halmstads Energi och Miljö använder AI för att avlasta medarbetarna från repetitiva uppgifter, undvika felaktigt godkända mätvärden – och för att ta fram prognoser för framtida belastning av elnätet. Här får du veta varför HEM satsade och vad som krävs för att komma i gång.

Molntjänster och it-infrastruktur

Våra konsulter har gedigen kunskap inom molntjänster och optimerar våra kunders it-infrastruktur. Tillsammans identifierar de den bästa lösningen efter behov och säkerställer en smidig övergång till molnet.

Så utvecklas Isabela som konsult på Atea

Nätverkskonsulten Isabela Matasaru har utvecklats snabbt på Atea, både kompetensmässigt och som konsult. Hon förklarar sin karriärutväxling med att allt i kulturen banar väg för utveckling: Kollegor som hjälper varandra att hitta de bästa lösningarna, en stor variation på uppdragen och tillgång till certifieringar, kurser och karriärprogram som ligger i framkant.

"Som ett lag löser vi uppgifter tillsammans med stöd av allas kompetenser"

Det var allt annat än självklart att Johan Kindstrand, seniorkonsult skulle bli konsult på Atea. Hans bild av it-företaget var att man ägnade sig åt "försäljning av tangentbord och möss till kommuner”. Idag är han glad över att han undersökte saken närmare. Tack vare det kan han göra det han älskar mest – gå på djupet med den senaste tekniken med att utveckla it-lösningar åt kunder.

Flexibilitet och säkerhet i fokus när CAG Ateles valde molnplattform

Med konsulter i flera delar av världen är en säker och flexibel it-miljö en förutsättning för att kunna bedriva en framgångsrik verksamhet. Därför satsar e-handelsutvecklaren CAG Ateles på att kombinera Citrix med en av världens mest omfattande molnplattformar.

Säkerhet

Våra säkerhetskonsulter bidrar till att stärka Sveriges säkerhet genom att skydda it-, cyber- och informationssäkerheten för Sveriges offentliga och privata oganisationer. Atea är en helhetsleverantör inom säkerhet från styrelserum till infrastruktur och medarbetare.

Det viktigaste it-jobbet du kan ha just nu, enligt it-cheferna: Säkerhetskonsult

Den stora mardrömmen för it-chefer över hela landet: Att obehöriga får tillgång till system och känslig information via medarbetares laptops, mobiler, surfplattor och stationär utrustning – och ställer till med omfattande skador. På Atea samverkar omkring 200 it-säkerhetskonsulter för att skydda statliga verk, börsföretag, regioner och kommuner mot denna typ av incidenter. Vad innebär det att vara en del av detta säkerhetsteam?

De gör Sveriges företag och offentliga verksamheter säkrare

Ateas säkerhetsteam i Göteborg har på bara ett år dubblerats i storlek till drygt tjugo personer – och ännu fler kommer att behövas framöver. Här berättar Jonas Näsman, it-säkerhetskonsult, Evelina Larsson, informationssäkerhetskonsult, och Magnus Ardström, lösningsarkitekt inom området identitet och åtkomst, om hur det är att jobba i det här gänget och vad de gillar mest med uppdragen och att vara konsult på Atea.

Så tog Orthex Group ett helhetsgrepp om it-säkerheten

En enkel uppdatering av virusskyddet, det var tanken. I stället blev det startskottet för en omfattande översyn av hela it-säkerheten. Idag gör nya it-lösningar och ett effektiviserat säkerhetsarbete att Orthex Group får ut betydligt mer av sin investering.

Vill du fördjupa dig ytterligare?