Hoppa till huvudinnehåll

Vilken skillnad kan AI i skolan göra?

AI kan användas för att hjälpa både lärare och elever att nå sina mål. Till exempel kan AI användas för att anpassa undervisningen efter varje elevs individuella behov, vilket gör det möjligt för lärare att ge mer personlig feedback och stöd. Dessutom kan AI användas för att analysera stora mängder data och ge insikter som kan hjälpa skolor att fatta mer informerade beslut om resursallokering och undervisningsmetoder. Genom att använda AI på ett strategiskt och medvetet sätt i skolan kan vi skapa en mer effektiv och givande lärandemiljö för både lärare och elever, och hjälpa alla att nå sin fulla potential.

Så här kommer du igång med AI i skolan

Utbildning för AI i skolan

I samarbete med AI Sweden, det nationella centret för tillämpad AI, har vi tagit fram en skräddarsydd utbildning om artificiell intelligens (AI) som är specifikt utformad för att möta behoven och utmaningarna inom skolvärlden. 

Nätverk för AI i skolan

Söker du ett forum för inspiration och kreativa samtal kring AI inom svensk skola? Vi har satt upp ett AI-nätverk där vi skapar meningsfulla och långsiktiga erfarenhetsutbyten och dialoger. Vi ses digitalt ett par gånger per termin.

ARTIFICIELL INTELLIGENS (AI)

Startklar AI, AI hackaton eller AI Roadmap? Utforska fler av Ateas tjänster inom AI här. 

Aktuellt just nu 💡

Hackaton i Almedalen

Den 26 juni är vi på plats i Almedalen där du kan delta i ett Hackton i mindre format. Nyfiken? Läs mer här.

AI i fokus hos kunder

Är du intressad av att veta mer om AI i skolan? Kontakta mig

Mattias Mattsson, Erbjudandeansvarig, skola
Mattias Mattsson
Erbjudandeansvarig