Hoppa till huvudinnehåll
Artificiell intelligens (AI) är en stark möjliggörare för att driva omvandlingen mot ett hållbart samhälle med människa och miljö i fokus.

Betydelsen av artificiell intelligens

AI är inte en framtidsvision, utan snarare något som finns här idag och som används inom nästan alla branscher. Många av dem har en påverkan på vårt dagliga liv, och kommer fortsätta att förändra och förbättra livsvillkoren för många människor och länder. AI kommer inom en överskådlig framtid fortsatt vara ett av de främsta verktyg för att driva teknisk innovation.

Smartare energiförbrukning, sjukvård och  industri är redan här. AI hjälper läkare att diagnostisera sjukdomar och hjälper medicinbolagen att snabbare ta fram nya mediciner. Frågan är inte om, utan när vi kommer få möjligheten att ta oss med bil utan förare från punkt A till B. Kapplöpningen är igång och om ett par år kommer vi inte längre resa på samma sätt som vi gjort de senaste 50 åren.

Oavsett vilket så kommer AI fortsätta ha stor inverkan på vår vardag som kommer vara svårt att ignorera.

Atea är med er på hela AI-resan

Samtidigt som möjligheterna med AI är enorma så kan stegen från nybörjare till värdeskapande AI, upplevas som utmanande. Atea finns där för er på hela AI-resan, från AI-inspiration och rådgivning till frågor runt etik och informationssäkerhet till utveckling av AI-applikationer.

Atea har länge varit Nordens ledande leverantör av IT-infrastruktur, med marknadsledande partners, och vår erfarenhet ger oss även en unik möjlighet att bygga plattformar som hjälper IT och verksamheten att samarbeta.

AI Hackathon för att stärka vår välfärd – från idé till prototyp på 4 timmar

Vi hjälper dig att starta och accelerera din AI-resa

Startklar AI

💡 Utforska möjligheterna med artificiell intelligens (AI) och initiera det första AI-projektet!

Startklar AI är en inspirations- och idéworkshop, ledd av erfarna AI-specialister, som är designad för er som vill starta (eller boosta) resan inom AI. Konceptet innefattar inspiration och utbildning kombinerat med konkreta exempel. Syftet är att identifiera och kvalificera idéer till AI-case varav minst ett definieras inför ett pilotprojekt.

AI Roadmap

💡 Säkerställ en hållbar och bred affärsnytta med AI!

AI Roadmap riktar sig till verksamheter som redan har testat AI i avgränsade pilotprojekt och som nu vill ta sig vidare för att på ett strukturerat sätt, skapa förutsättningar för en hållbar och bred verksamhetsnytta med AI! Konceptets kärna är en nulägesanalys där vi nyttjar AI Sweden’s AI Maturity Assessment Tool. Precis som namnet antyder så resulterar arbetet i en AI roadmap.

Webinar on demand - Generativ AI i offentlig sektor

Få tillgång till ett webinaret där delar vi med oss av de bästa idéerna från vårt AI Hackathon och berättar om det pågående arbetet med att bygga skalbara lösningar inom fältet generativ AI.

💡Kort introduktion av generativ AI
💎 Det nationella AI-hacket - Från idé till prototyp på 4 timmar
🚀 De bästa prototyperna från hacket 
🔎 Vad gör vi nu?
🔗 Summering och avrundning

Webinar on demand: Generativ AI i offentlig sektor

?

”Al hjälper oss att beräkna längden på störningar i tågtrafiken”

— Daniel Jakobsson, handledare och strateg på Trafikverket med ansvar för att utveckla den datadrivna verksamheten.

Intresset för artificiell intelligens (AI) är större än någonsin

Atea ingår partnerskap med AI Sweden

Intresset för AI har aldrig varit större än idag. Investeringar i tekniken blir allt oftare en fråga för ledningsgrupper då tillämpningarna kan ha stora strategiska implikationer.

AI Sweden, som är Sveriges nationella AI-center och finansieras av både staten och via partners. Missionen är att accelerera användningen av AI i Sverige för att stärka samhället, konkurrenskraften och öka livskvaliteten för alla människor som lever i Sverige.

Läs mer om AI Sweden

Vill du veta mer om AI och hur du kommer vidare? Ta kontakt med oss

Johan Ripgården
Johan Ripgården
Concept Manager - Analytics
Skicka e-post
Emil Darrell
Emil Darrell
Concept Manager, Hybrid Platforms
Skicka e-post

Nå förändring och resultat tillsammans med våra specialister

Förändringsledning

Förändringsledning

Öka dina chanser att uppnå önskat resultat, nytta och effekt. Istället för att agera reaktivt och "släcka bränder" agerar vi med förändringsledning proaktivt och bemöter väntade behov och reaktioner i tid. 

Mer om förändringsledning

Verksamhetsutveckling 

Vi hjälper dig att förbereda verksamheten inför framtidens krav, möjligheter och utveckling.

Verksamhetsutvecklarens förmåga är att tydliggöra krav och behov från användarens perspektiv och förklara vad som behöver göras samt varför det måste ske. 

Mer om verksamhetsutveckling

Projektledning

Med målstyrning och nytta i fokus strukturerar, planerar och utför våra projektledare Ateas leveransprojekt inom informationsteknologi. 

Vi hjälper dig att hålla fokus på målen för att tillsammans uppnå hög leveranskvalité i såväl Ateas projekt som era egna. 

Mer om projektledning

 

Varför Atea

✔️ Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och system-integration. 

✔️ Vi finns nära dig

Vi finns nära din verksamhet på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Oavsett var du befinner dig sätter vi ihop bästa laget för din verksamhet. 

✔️ Samarbete

Vi har strategiska partnerskap med ledande globala it-leverantörer. Det ger din verksamhet tillgång till ett komplett och aktuellt produkt- och tjänsteerbjudande.

✔️ Ansvarstagande

Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.