Hoppa till huvudinnehåll

Det är drygt ett år sedan som vi på Atea och Microsoft anordnade ett AI-hackaton för kommunsektorn. Mycket har hänt sedan dess. Många inom offentlig sektor har klivit fram, och många AI-lösningar har tagits fram. Vi samlar det offentliga Sverige för att ta vara på varandras vilja, kompetens och kreativitet och därigenom bidra till svensk välfärd genom att nyttja potentialen inom AI.Dagens tema är "Från idé till produktion på 3 månader".
På AI-hackaton 2.0 fokuserar vi på att skapa ett större mervärde för våra medborgare och för Sverige genom skalning, med målsättningen att identifiera case, nå lansering inom 3 månader och skala upp till 50+ organisationer.

Vi har som ambition att tillsammans identifiera nästa våg av AI-tjänster som kan skala och göra stor nytta för vår gemensamma välfärd. Under detta hackaton kommer vi att utforska hela AI-landskapet. Inspirerande pionjärer kommer att belysa sina AI-resor ur olika perspektiv. De kommer att diskutera politiska aspekter, styrmodeller, arbetssätt och inte minst sina AI-lösningar som redan är i produktion. 

Vi kommer att inspirera och dela med oss av innovationsmetoder samt olika tekniska lösningar inom generativ AI, och även inom analytisk och prediktiv teknik, ljud och bild. Till er hjälp kommer ni att ha tillgång till AI-coacher, verksamhetsutvecklare och säkerhetsexperter och naturligtvis andra deltagare med en gemensam vilja att stärka offentlig sektor genom innovation. 

Vår uppfattning är att det är i tvärfunktionella grupper som perspektiven kan breddas, och därför bjuder vi in alla som vill stärka svensk välfärd, utan krav på tekniska förkunskaper.

Välkommen!

Ola Jorup
Kontakt

Ola Jorup, erbjudandeansvarig AI

Skicka e-post
Tid för event
25/9 2024, 09:00 - 16:00
Sista anmälningsdag
20/9 2024
Målgrupp
För dig som arbetar inom offentlig sektor. Max 5 personer per organisation.
Var
Stockholm
Adress
Microsoft, Regeringsgatan 25, Stockholm Visa på karta
Kostnad
Kostnadsfritt.
Begränsat antal platser på hacket. Avanmälan: Vi ber dig att meddela oss i god tid om du inte kan delta, då många är intresserade av att vara med på hacket. På så sätt kan vi erbjuda din plats till någon annan.

Varför du inte vill missa AI-hackaton 2.0

Öka din kompetens inom AI.Lär och inspireras av andra som har AI-lösningar i produktion.Lös problem tillsammans med andra som ser möjligheter inom offentlig sektor.

Bli coachad av experter inom AI från Atea och Microsoft.Utöka ditt nätverk inom AI.

Var med och skapa skalbara AI-lösningar.

I samarbete med
Microsoft