Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Om Atea

Ateas hjälpande händer

Vi bor i ett fantastiskt land med oändliga möjligheter. För oss är det viktigt att vara med och bidra till dem som behöver.
Unga killar programmerar på varsin dator

Årets julgåva ♥

Även i år går vår julgåva till Kenswed Academy i Kenya. Årets julgåva stöttar både en ny årskull på 35 elever som börjar på den fyraåriga gymnasieutbildningen i vår, samt de 25 elever som i somras blev de första att gå på skolans eftergymnasiala programmeringsutbildning. 

”Jag hoppas få anställning på ett stort bolag, eller till och med äga mitt eget företag” säger Peter Njuguna, en av eleverna på skolan.

Läs om gåvan

Sträck ut en hand

Ateas hjälpande händer har som mål att bidra till att göra vår värld lite bättre. Det är en del i Ateas CSR-arbete som regelbundet stödjer angelägna ändamål.

Atea ger varken julklappar eller sommarpresenter till kunder eller anställda. I stället går motsvarande belopp till Ateas hjälpande händer.

Dessutom är många av våra anställda månadsgivare och tack vare dem kan Ateas hjälpande händer stötta när och där det behövs. 

Några av våra engagemang

  • Till Musikhjälpens insamling ”Barn är inte till salu” i december 2017 samlade vi in 251 675kr genom en digital insamlingsbössa och dit vi tack vare våra månadsgivare kunde skänka 200 000kr.
  • Våren 2017 gjordes en donation på 300 000 kr till Radiohjälpens insamling Hungerhjälpen, pengarna har gått till att förhindra en svältkatastrof i flera länder söder om Sahara och i Jemen.
  • I samband med vårt Landslagsläger/kickoff i augusti 2016 överlämnade vi 200 000 kronor till kvinnocentret Dorkas, som är en del i Panzisjukhusets verksamhet för våldtagna kvinnor. Med hjälp av pengarna kommer Dorkas att få elektriskt belysning.
  • En donation på 50 000 kr till Läkare utan gränser som arbetar för att undsätta migranter i sjönöd.
  • Bidragit med 50 000 kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR och deras hjälparbete för flyktingar i Irak.
  • Vi har skänkt 50 000 kr till Rädda Barnens Katastrofhjälp åt de 3,9 miljoner drabbade barnen i Filippinerna efter tyfonen
  • Ateas medarbetare skänkte en julgåva 2015 på 100 000 kronor till BRIS. För alla barn är julen inte god och under helger är det många barn och ungdomar som kontaktar BRIS för hjälp och stöd.
  • 500 familjer i Syrien har fått vår gåva om 500 matpaket via Röda Korset.
Tillbaka till Om Atea