Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Karriär

Möt några medarbetare

Våra medarbetare beskriver Atea som en stimulerande företagskultur med bra utvecklingsmöjligheter. Läs mer om vad våra medarbetare tycker.

Sofia Nagander

It-arkitekt

”Det roligaste med mitt jobb är att stötta kunden med hjälp av ny teknik”

Vad gör du på Atea?

Jag arbetar som it-arkitekt vilket innebär att jag guidar Ateas kunder till rätt it-stöd som effektiviserar deras verksamheter. Helhet och långsiktighet är viktiga delar i arbetet för att säkerställa att stödet ligger i linje med kundens strategier.

Vilka typer av företag hjälper du?

Jag hjälper alla företag som behöver stöd i strategiskt tänkande och som vill ha hjälp att översätta verksamhetens behov till it-lösningar. Det rör sig både om privata företag och offentliga verksamheter såsom kommuner och landsting.

På vilket sätt stödjer du kundernas?

Ateas it-arkitekter har en stor verktygslåda som innehåller vedertagna metoder för strategiskt arbete. Uppdrag som vi utför hos kund kan exempelvis vara att hålla workshops med utvalda verksamhetsrepresentanter eller att vara rådgivande till it-chefen i specifika frågor.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Det roligaste med mitt jobb är att arbeta med både verksamhets- och teknikfrågor. Mitt mål är att lösa kundernas olika utmaningar med hjälp av it och för att kunna göra de behöver jag sätta mig in i deras organisation och verksamhet. Det är viktigt att ha en öppen och konstruktiv dialog med kunden för att lyckas med detta.

Har du någon digital framtidsspaning?

It flyttar allt mer ut i kärnverksamheterna och det är viktigare än någonsin att företag har strategier för it som innebär nytta för verksamheten och ett långsiktigt perspektiv. I en sådan plan behöver tekniker så som cloud, AI, IoT och blockkedjor finnas med.

 

Faizan Khan

It-specialist

”Atea är ett multikulturellt företag med många möjligheter”

Faizan reste från Pakistan till Sverige för fem år sedan. Idag är han med på resan med Atea. En resa han älskar.

Vad lockade dig till Atea?Ursprungligen kommer jag från Pakistan. När jag pluggade på Nackademin, jobbade jag som konsult på Atea ett par dagar i veckan. När Atea sökte nätverkstekniker blev jag intresserad och sökte jobbet.

Vad gör en it-specialist?

Just nu jobbar jag i en tredje-line support i ett datacenter-kommunikationsteam. Vi driftar och tar hand om kundens nätverk, samt supporterar de tjänster som vi levererar både centralt eller via Ateas datacenter eller kundens datacenter.

Vilka egenskaper är det bra att ha som nätverkstekniker?

Det är viktigt att man har den rätta tekniska kompetensen. Utöver det krävs också en förmåga att kunna kommunicera med kunden som vill ha sina problem lösta så snabbt som möjligt. Det är viktigt med att ha mycket tålamod – den snabbaste lösningen är oftast inte den bästa lösningen.

Vad gillar du mest med ditt arbete?

Det är ett multikulturellt företag med många möjligheter. Jag älskar det jag gör och jag trivs på jobbet eftersom det jag kan planera mitt arbete själv och får en möjlighet att utvecklas hela tiden både genom utbildningar och genom nya utmaningar varje dag. Dessutom får jag internationella kontakter genom vår partner Cisco.

Vilka är de största utmaningarna i ditt arbete?

Att hitta bra lösningar och göra kunderna nöjda.

Har du någon digital framtidsspaning? Vilken?

Jag tror att virtualisering och molnbaserade lösningar kommer allt mer. Det är också det jag är utbildad inom och som jag vill arbeta mer med. Det är framtiden.

Har du något tips till andra som söker jobb på Atea?Titta på Ateas karriärsida på nätet om det finns någon tjänst som passar din profil. Atea är ett stort företag med många möjligheter. Om du känner någon på Atea ta kontakt och fråga hur det är att arbeta här.

På Atea tar medarbetare personligt ansvar. Hur märks det i ditt arbete?

Vi har beredskap var sjätte vecka. Då kan kunden ringa när som helst på dygnet. Då gäller det att vara beredd och kunna hjälpa kunden snabbt. Det är ett stort ansvar.

Amanda Salmela

Account Manager

”Vi ligger i framkant i en viktig och intressant bransch”

Amanda gillar att ha många bollar i luften och att aktivt arbeta i team. Det är därför jobbet på Atea passar henne så bra.

Vad lockade dig till Atea?

Jag har alltid varit intresserad av hur it kan förändra, utveckla och göra skillnad för individer och samhället. Att jobba på Atea får mig att utvecklas ännu mer och att få vara en del av självaste it-landslaget är väldigt roligt. 

Vad är det bästa med att arbeta på Atea?

Vi ligger i framkant i en viktig och intressant bransch. Allt Atea åstadkommer tillsammans med våra kunder gör skillnad för verksamheter och samhället, vilket är givande att få vara med om. Dessutom är det en varm och lekfull stämning här. 

Vad bidrar du med på Atea?

Jag har ett ungt, nytänkande, perspektiv och ett engagerat sinne. Jag tänker nytt och kan tillsammans med mina kollegor få it-branschen att gå utanför boxen.

Vad utmärker en AM på Atea?

Det är framförallt förmågan att arbeta som ett team, att alltid ha många bollar i luften, jobba proaktivt och en vilja att ta ett stort personligt ansvar.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Atea?

Eftersom branschen är i ständig utveckling finns det stora utvecklingsmöjligheter och variationer inom arbetet. Jag vill också slå ett slag för Atea Affärsakademi där medarbetare som arbetar nära våra kunder får en fin möjlighet till utveckling. 

Vilka är dina tre bästa tips till andra som söker jobb på Atea?

Samla kunskap om företaget och fundera på om det passar just dig. För att trivas här är det viktigt att våga lita på sin egen förmåga att lyckas och att man gillar att utmana sig själv.

På Atea sätts laget framför jaget. Hur märks det i ditt arbete?

Vi arbetar dagligen i kundteam där allas kompetens bidrar tillsammans till att bilda ett starkt och sammansvetsat team som driver affärsprocesser framåt.

Ulrika Gussing

Konsultchef

”På Atea går man all in i allt man gör”

Efter drygt två månader känner sig Ulrika som hemma på Atea. Snabba puckar och dagliga utmaningar är det som sporrar.

Berätta kort om din bakgrund. Vad gjorde du innan du kom till Atea?

Innan jag kom till Atea arbetade jag som konsultchef på Network Services inom kommunikation och säkerhet.

Vad var det som lockade dig till Atea?Det är ett stort företag som ligger i framkant. Här finns många utvecklingsmöjligheter och denna roll kändes spännande och utmanande. Här får jag jobba med många kunder och med erfarna och professionella medarbetare.

Vad gör du på Atea?

På Atea är ingen dag den andra lik och det finns många utmaningar. Det gillar jag. En av utmaningarna är att koppla mina elva konsulter till rätt bolag. Jag arbetar mycket med ledarskap och med att utveckla medarbetarna och förbereda dem för ny teknik

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Att vara nära kunden och affären och att leda mina medarbetare i deras arbete med kunderna.

Vad utmärker en Konsultchef på Atea?

Det är bra om man är engagerad, professionell, ödmjuk och tydlig. Vad gör du om fem år?  

Då arbetar jag utan tvekan på Atea. Jag tris jättebra här.

Vilka är dina tre bästa tips till andra som söker jobb på Atea?

Läs på om företagets värdeord för att se om du passar in. Spontanansök. Jag söker folk hela tiden, men lägger sällan ut annons. Håll koll på sociala medier så vet du var vi finns och vad vi gör.

På Atea brinner medarbetarna för de dem gör: Hur märks det i ditt arbete?

När man väl har bestämt sig att göra något satsar man verkligen helhjärtat på det. Här är det korta beslutsvägar och lätt att gå från ord till handling.

 

Lars Samuelsson

Lösningsarkitekt

”Att bygga smarta lösningar är min styrka”

Lars Samuelsson arbetade på ett mindre konsultbolag när hans nuvarande chef frågade om han inte ville börja på Atea istället. Det ville han gärna.

Du är ny på Atea. Hur känns det?

Att gå från ett företag med fem personer till ett stort bolag som Atea innebär rätt stora förändringar. Men det är kul, väldigt inspirerande och lite ovant.

Vad var det som lockade dig till Atea?

Det var en spännande utmaning och en möjlighet att göra något helt annorlunda och nytt.

Vad gör du på Atea?Jag arbetar med arkitekturen för plattformstjänsterna inom AIS (Atea Infrastructure Services) och i den rollen är målet att ta fram smarta tekniska lösningar som kan förenkla våra kunders vardag.

Vad trivs du bäst med bäst i din roll?

Att jag får nya utmaningar varje dag och kan jobba med det jag gillar.

Vilken är din styrka?

Jag har en stor teknisk förståelse inom ett brett område och jag är bra på att lyssna in andras behov och förstå nya tekniska idéer som jag kan bygga och förädla.

Vilka är ditt bästa tips till andra som söker jobb på Atea?

Det finns väldigt många olika roller på Atea. Fundera på vad du vill göra innan du söker och satsa sedan helhjärtat på det.

 

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer