Hoppa till huvudinnehåll

Det svenska Miniorlandslaget är hela Sveriges landslag. Initiativet ska stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Tillsammans med Svensk Friidrott ska vi få fler barn och ungdomar att komma i rörelse och bli en del av friidrottens sammanhang och gemenskap.

Vad är Miniorlandslaget?

Välkommen till vårt yngsta landslag

Miniorlandslaget är en ny form av friidrottsaktiviteter som riktar sig till barn i de första skolåren i idrottssvaga områden. Satsningen innebär att lokala friidrottsföreningar med stöd av Ateas kontor på orten startar upp ett Miniorlandslag som tränar ihop under ett antal veckor på våren och hösten.

All träning är kostnadsfri för de barn och ungdomar som deltar och dessutom ingår gratis medlemskap i föreningen. 

Våra yngsta landslag finns i

Borås  ❤  BorlängeEskilstuna  ❤  Kalmar

Karlstad  ❤  Linköping ❤  Malmö  ❤  Skellefteå 

Stockholm  ❤  Uppsala  ❤  Växjö  ❤  Västerås

... och fler är på gång!

Pojke springer

Friidrotten är...

Friidrott är en individuell fysisk idrott med många olika grenar. Grenarna är indelade i hopp, kast, löpning och mångkamp. Som friidrottare kan du antingen inrikta dig på en gren eller träna flera samtidigt. Oavsett ålder, bakgrund och ambitionsnivå så är du alltid välkommen att bli en del av friidrottssverige.

FÖR ALLA. Vi ser och tar tillvara på alla individers möjligheter att inkluderas och vara delaktiga i vår verksamhet. 

TILLSAMMANS. Vår gemenskap är viktig oavsett gren, ambitionsnivå eller klubbtillhörighet. Alla ska, oavsett roll bli sedda som viktiga individer i vår verksamhet 

TROVÄRDIG OCH HÄLSOSAM. Vi arbetar aktivt för en ärlig, rättvis och ren idrott. Vår verksamhet utgår ifrån respekt och välmående som skapar förutsättningar till hälsa och utveckling under hela livet. 

TRYGG OCH GLÄDJEFYLLD. Vår verksamhet bygger på glädje, trygghet och gemenskap. Vi ger möjligheter för alla att utvecklas utifrån egen förmåga och ambitionsnivå i en trygg miljö. 
  

Svensk Friidrott

Till dig som förälder eller närstående 

Du kan även bli en del av friidrotten genom föreningslivet som till exempel tränare eller funktionär på tävlingar. Som friidrottsförälder eller närstående så finns det många uppgifter i föreningen som du kan hjälpa till med utan att ha kunskap om friidrott. Exempelvis genom att vara behjälplig vid träningar eller tävlingar. Du kan kratta längdhoppsgropen, lägga upp ribban i höjd, rulla tillbaka kulor och en massa andra roliga uppgifter att välja mellan. 

Det är en stor vinst för föreningen och stor vinst för dig som förälder eller närstående när du engagerar dig i ditt barns aktiviteter. Du får en bra kontakt med andra föräldrar som delar ett gemensamt intresse samt att dina barn och ni kommer få mycket roligt tillsammans. 

Om intresset väcks så finns det alltid möjligheter till utbildningar inom friidrotten och det går precis lika bra att vara behjälplig när behoven finns. Prata med tränarna/ledarna i träningsgruppen för att ta reda på hur du kan engagera dig i ditt barns aktivitet. 

Det svenska miniorlandslaget i friidrott

Atea och Svensk Friidrott lanserar det svenska Miniorlandslaget i Friidrott

Det nya samarbetet vill engagera barn och unga från idrottssvaga områden i friidrottsföreningar runtom i Sverige. Genom Miniorlandslaget, ett friidrottslandslag för de minsta, är förhoppningen att dörren till idrottande ska öppnas för fler och i förlängningen leda till ökad integration i samhället.
Läs pressmeddelandet

Stolt, engagerad och passionerad partner till Svensk Friidrott

Vi känner en stark samhörighet och ser många likheter mellan vår verksamhet och Svensk Friidrott. Därför är Atea sedan många år tillbaka officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet.

Vår friidrottssatsning

Kontakt

Mia Nyqvist
Mia Nyqvist
Ansvarig sponsring
Skicka e-post