Atea och Gefle IF Friidrott startar Miniorlandslaget i Gävle

Miniorlandslaget i Gävle

Miniorlandslaget i Gävle är ett samarbete mellan Gefle IF Friidrott och Atea i Gävle. Här får barn och unga från föreningssvaga områden möjlighet att delta i friidrott och bli en del av föreningslivet.

Satsningen innebär att Gefle IF Friidrott tillsammans med Atea i Gävle startat upp ett Miniorlandslag i friidrott som tränar ihop i tio veckor under hösten. Miniorlandslaget fortsätter dessutom under våren 2024. Både höst- och vårtermin är helt kostnadsfria tack vare stödet från Atea i Gävle.

– Att starta upp miniorlandslaget i Gävle har varit både roligt och givande. Att se barnen återkomma varje måndag i Andersberg och provat på friidrottens olika grenar har varit fantastiskt roligt. Vi har även uppskattat samarbetet med Atea i Gävle som visat intresse och engagemang för Miniorlandslaget och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete 2024, säger Ann-Sofie Lundblad, Föreningschef Gefle IF Friidrott.

Höstterminen avslutades den 4 december i Gavlehov och vårterminen beräknas starta i mitten av februari 2024 i Andersberg i Gävle.

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades 2022, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten.