Atea och Södertälje IF startar Miniorlandslaget i Södertälje

Atea slog nyligen upp dörrarna till sitt nya kontor i Södertälje och nu tar man armkrok med Södertälje IF Friidrott för att ta friidrotten till Fornhöjden i Södertälje. Miniorlandslaget är ett nytt samarbete där barn och unga från föreningssvaga områden får möjlighet att prova friidrott och bli en del av föreningslivet.

Satsningen innebär att Södertälje IF tillsammans med Atea i Södertälje startar ett Miniorlandslag i friidrott. Miniorlandslaget fortsätter dessutom under hösten 2024 och deltagandet är helt kostnadsfritt för barnen.

– Att starta upp Miniorlandslaget i Södertälje är en självklarhet när vi äntligen öppnat vårt nya kontor i syfte att komma ännu närmare våra kunder. Att vi som it-bolag startar upp en friidrottsatsning i Södertälje grundar sig i vårt långa sponsorskap med Svenska Friidrottsförbundet och det faktum att vi finns lokalt på 35 orter i hela landet. Miniorlandslaget blir därför en självklarhet för oss, säger Michael Strandtoft, ansvarig för Atea i Södertälje.

Vårens tio Miniorlandslagsträningar kommer genomföras i Fornhöjden, och en av höjdpunkterna i juni blir bland annat Kringelspelen den 6 juni som följs av säsongsavslutning veckan efter.

– Vi är glada att få starta upp Miniorlandslaget tillsammans med Atea och ser väldigt positivt på satsningen, både för Södertälje som stad och för Södertälje IF som klubb. Förhoppningen är att detta kan bli starten på mer friidrottsverksamhet ute i andra stadsdelar, och tillsammans med Atea får vi styrkan att ta initiativet fullt ut, säger Andreas Thornell, Ordförande i Södertälje IF.

Miniorlandslaget i Södertälje markerar Ateas 18:e Miniorlandslag i Sverige och tredje i företagets Region Stockholm, inklusive Uppsala med Upsala IF Friidrott, samt Järvaområdet med Spårvägen Friidrott.

– Att barn och ungdomar får röra på sig och stimuleras är otroligt viktigt och även något vi som arbetsgivare fokuserar mycket på hos våra medarbetare. Vi är därför glada att vi kan vara med och bidra till både friidrotten och gemenskapen här i Södertälje, säger Joakim Wellmar, regionchef på Atea.

För mer information om det svenska Miniorlandslaget, vänligen besök:

Svenska Miniorlandslaget - För barnen - Alla ska med❤ | Atea

Michael Strandtoft
Michael Strandtoft
Försäljningschef
Skicka e-post