Atea och Upsala IF Friidrott stärker samarbetet med Miniorlandslaget

Satsningen på Miniorlandslaget i Uppsala stärks ytterligare när it-företaget Atea i Uppsala och Upsala IF fortsätter samarbetet under hösten 2023 och förlänger initiativet till och med 2024. Förutom förlängningen av samarbetet satsar man även på fler träningspass under säsongen med förhoppningen att ännu fler barn och unga från idrottssvaga områden ska få prova på friidrott i Uppsala.

Atea och Upsala IF Friidrott (UIF) startade under hösten 2022 Miniorlandslaget i Uppsala – då ett nytt initiativ att helt kostnadsfritt prova på friidrott för barn och unga från idrottssvaga områden. Initiativet blev väldigt framgångsrikt och nu kan Atea och UIF glatt meddela att Miniorlandslaget fortsätter även under hösten 2023 och in i 2024.

Under det senaste året har många barn och unga deltagit på Miniorlandslagets träningar i Gränby och flera av dem har även gått vidare in i UIF:s normala verksamhet. Nu siktar både Atea och UIF på att bredda satsningen ytterligare med fler deltagare och fler träningspass för kommande säsong.

– Det känns jättebra att satsningen på Miniorlandslaget fortsätter. Vi tar med oss många värdefulla erfarenheter från det första året och gör det ännu bättre för de barn och ungdomar som vill vara med framöver. Bland annat satsar vi på att öka både antalet tränare och antalet träningar per vecka, säger Henrik Wennberg, Sportchef på UIF Friidrott.

Utökar säsongen med fler träningspass

Nytt för säsongen 23/24 är alltså att träningsperioden under hösten och våren fortsätter med 15 veckor träning, samtidigt som träningsdosen dubbleras från ett pass i veckan till två. Både träning och medlemskap är fortsatt kostnadsfritt för de som vill delta, med hjälp av stödet från Atea, och på plats finns även träningsutrustning för de som behöver.

– Genom Miniorlandslaget nyttjar vi på Atea i Uppsala kraften i vår lokala närvaro och tillsammans med UIF skapar vi en mötesplats för barn och unga i Uppsala att prova på friidrott och föreningsliv, något som för många inte varit möjligt sedan tidigare. Det är otroligt kul att UIF sett positivt på samarbetet och vill fortsätta satsningen. Det innebär att ännu fler barn sätts i rörelse och får bli en del av friidrottens varma familj, säger Gunnar Högberg, Platschef på Atea Uppsala.