Atea och Linköpings GIF startar Miniorlandslag

Tillsammans med Linköpings GIF startar it-företaget Atea i Linköping upp initiativet.

Med start i september är det dags för det svenska Miniorlandslaget i friidrott att ta plats i Linköping. Tillsammans med Linköpings GIF startar Atea i Linköping upp initiativet, där barn och unga från idrottssvaga områden i staden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet. Dessutom finns möjlighet att prova på Atea Friidrottsskola redan under sommaren.  

Satsningen innebär att Linköpings GIF (LGIF) tillsammans med Atea i Linköping startar upp ett Miniorlandslag i friidrott för barn och unga på orten. Gruppen kommer att träna tillsammans varje vecka med start i september och under tio veckor framåt. Miniorlandslaget är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet sedan många år tillbaka. 

– Linköping är en av Sveriges snabbast växande städer. Vi vill fortsätta bidra, inte bara till ett starkt näringsliv och en digitalisering i framkant, utan också till stötta unga att få uppleva de fantastiska möjligheter som friidrotten erbjuder samt bli en del i föreningslivet. Alla ska med och tillsammans med LGIF ska vi få fler barn och unga att komma i rörelse och bli en del av friidrottens varma familj, säger Anna Bergman, platschef på Atea i Linköping. 

Redan under sommaren kan man få prova på sommarfriidrott med Atea Friidrottsskola som har verksamhet under fem sommarveckor, och för barn i Miniorlandslaget finns särskilt öronmärkta Miniorlandslagsplatser under vecka 31. Aktiviteterna är gratis och alla barn som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt genom

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget startades 2022 och finns i dag på över tio orter där Atea finns representerade. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten.