Atea och Eskilstuna Friidrott startar Miniorlandslag

Atea och Eskilstuna Friidrott startar Miniorlandslag

Under vintern startade Miniorlandslaget i friidrott vid Munktellarenan i Eskilstuna. Initiativet är ett samarbete mellan Eskilstuna Friidrott och Atea i Eskilstuna, där barn och unga från föreningssvaga områden i staden får möjlighet att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet. 

Satsningen innebär att Eskilstuna Friidrott tillsammans med Atea Eskilstuna har startat upp ett Miniorlandslag i friidrott för barn och unga från fem år och äldre. Initiativet startades upp i februari och gruppen kommer att träna tillsammans varje vecka fram till sommaren med avslutning i juni.  

– Initiativet och samarbetet med Atea skapar goda möjligheter för barnen att prova på friidrott och bilda gemenskap med andra sportintresserade. Munktellarenan ger samtidigt fantastiska träningsmöjligheter för barn och unga som ännu inte fått uppleva denna träningsanläggning. Förhoppningen på sikt är att Miniorlandslaget ska väcka ett livslångt intresse för friidrott och att det blir en ingång till sporten som hänger med livet ut, säger Bengt-Olof Eskilsson, vice ordförande Eskilstuna Friidrott. 

Aktiviteterna är kostnadsfria tack vare stödet från Atea Eskilstuna. Alla barn som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt genom stödet från Atea.  

– Jag är glad att vi på Atea är med och skapar möjligheter lokalt för barn och unga att prova på friidrott. Jag är själv fostrad inom idrotten och föreningslivet sedan barnsben och det har präglat mig genom hela livet. Idrott är för mig synonymt med glädje och trygghet och tillsammans med Eskilstuna Friidrott får vi möjlighet att göra något som känns bra ända in i själen, att skapa förutsättningar för barn och ungdomar som annars kanske inte skulle få möjlighet att komma in i idrottens varma familj, säger Jörgen Johnsson, platschef på Atea Eskilstuna. 

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Miniorlandslaget finns i över tio städer där Atea finns representerade och fler tillkommer kontinuerligt. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Ateakontoret i Eskilstuna är samarbetspartner till Eskilstuna Friidrott som i sin tur leder de lokala aktiviteterna.