Atea och Högby IF startar Miniorlandslag för barn och unga i Kalmar

Miniorlandslag

På bilden – från vänster till höger: Tuva Grimheden, Högby IF. Mattias Lindell, Atea. Katarina Nilsson, Högby IF. Martin Sjögren, Atea. Carl-Gustaf Nilsson, Högby IF.

I oktober startades Miniorlandslaget i Kalmar; ett initiativ där friidrottsföreningen Högby IF och Atea samarbetar för att barn och unga från idrottssvaga områden i staden ska få möjlighet att prova på i friidrott samt bli en del av föreningslivet. Träningen genomförs varje vecka i stadsdelen Oxhagen i Kalmar och pågår säsongen ut till december.

Satsningen innebär att Högby IF tillsammans med Atea i Kalmar startar upp ett miniorlandslag i friidrott som tränar ihop i tio veckor under hösten och tio veckor under våren. Träningen och aktiviteterna är kostnadsfria för deltagarna tack vare stöd från Atea i Kalmar och inkluderar allt från löpning, hopp och kast.

– När vi i Högby IF fick höra om Miniorlandslaget och den satsning som Atea och Svenska Friidrottsförbundet ville göra för barn och ungdomar så kände vi att vi absolut ville vara med. Att kunna erbjuda friidrott på ett lekfullt men riktigt sätt i alla dess former för barn som kanske inte annars skulle få möjlighet att prova på friidrottens alla grenar känns både kul för oss och är ett viktigt huvudsyfte, säger Carl-Gustaf Nilsson, verksamhetsledare hos Högby IF och fortsätter:

– Jag hoppas att vi kan inspirera de unga med friidrotten, både som sport och som meningsfull träning och kunskap i livet. Vem vet, kanske kommer någon av dessa ungdomar att representera ett svenskt landslag i framtiden.

Alla som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i den ordinarie verksamheten kostnadsfritt.

– Vi vet att friidrott bygger gemenskap och broar i samhället och detta är något som vi på Atea vill att fler barn ska få en möjlighet att vara en del av. Därför känns det fantastiskt kul att få starta upp Miniorlandslaget tillsammans med Högby IF som vi känner sedan länge och redan samarbetar med runt Atea Kalmarmilen och Lilla Atea Kalmarmilen, säger Mattias Lindell, platschef på Atea i Kalmar.

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Ateakontoret i Kalmar är därmed sponsor och samarbetspartner till Högby IF som i sin tur leder de lokala aktiviteterna.