Atea och Spårvägen Friidrott startar Miniorlandslaget i Järvaområdet

I höst startar Miniorlandslaget i friidrott i Järvaområdet norr om Stockholm, ett samarbete mellan Spårvägens Friidrottsklubb och Atea i Stockholm med huvudkontor i Kista. Med initiativet får barn och unga från idrottssvaga områden chansen att delta och engagera sig i friidrott samt bli en del av föreningslivet. Satsningen startar upp redan under sommaren med sommarfriidrottsskolan under fem veckor med start i juli som kommer bedrivas på Spånga IP.

Satsningen innebär att Spårvägens Friidrottsklubb tillsammans med Atea startar upp ett Miniorlandslag i friidrott för barn och unga i Järvaområdet norr om Stockholm. Miniorlandslaget startar upp i början av september och gruppen kommer att träna tillsammans terminen ut på Spånga IP. Atea och Spårvägen Friidrott kommer även genomföra Miniorlandslagsträningarna under skolloven.

– I Järvaområdet finns ingen friidrottsnärvaro, den luckan vill vi fylla och erbjuda meningsfull fritid och aktivitet. Att komma in i den viktiga idrottsrörelsen betyder så mycket samtidigt barnen kommer i rörelse, säger Sara Wäsström, tränare och styrelsemedlem, Spårvägens Friidrottsklubb.

Utöver ekonomiskt stöd bidrar Atea även med träningskläder för de som behöver. Med start i juli kommer Spårvägens Friidrottsklubb även bedriva sommarfriidrottsaktiviteter på Spånga IP under fem veckor.

I höst startar Miniorlandslaget i friidrott i Järvaområdet norr om Stockholm.

– Denna träningsperiod är öppen för alla barn och unga som vill prova på friidrott, och dessutom en bra väg in för de som senare vill bli en del av Miniorlandslaget, säger Sara Wäsström.

Aktiviteterna är helt kostnadsfria tack vare stödet från Atea. Alla barn och unga som deltar i Miniorlandslaget erbjuds även möjlighet att fortsätta i Spårvägens ordinarie verksamhet kostnadsfritt genom stödet från Atea.

– Det en självklarhet för oss att skapa möjligheter för barn och unga lokalt som kanske inte har möjlighet att delta i vanliga fall och ge dem möjlighet att få prova på friidrott. Spårvägen har en lång historik av friidrottsutövande och har producerat många svenska stjärnor under åren. Vi är glada att få vara med och stötta dem i deras viktiga föreningsarbete för barn och unga. Utöver det ekonomiska stödet som vi bidrar med ser vi också till att träningskläder finns tillgängligt för de som behöver så att barnen ska känna att de är välkomna och att det finns ett engagemang och intresse att få dem att upptäcka och utöva friidrottens alla positiva effekter, säger Joakim Wellmar, regionchef på Atea i Stockholm.

Om Miniorlandslaget

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Miniorlandslaget finns i över tio städer där Atea finns representerade och fler tillkommer kontinuerligt. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten.