2021-09-13

Ta plats i ett lag med kollegor som vill lyfta skolan

Mycket har hänt i skolan sedan Carina Tillman, försäljningschef på Atea Skola, jobbade som lärare på 90-talet. – Det var overhead-bilder, handskrivna veckobrev, kopieringsapparater, och samtal via fasta telefoner för att kommunicera med föräldrar och andra lärare. Men även om utvecklingen har kommit långt sedan dess, finns enormt mycket kvar att göra. Och där kan vi på Atea vara med och göra stor skillnad, säger hon.

Håller du också med om att skolans digitala transformation – med alltifrån interaktiva läromedel till chattgrupper och en värld av kunskap en Googlesökning bort – bara är början? Att skolan kan utvecklas ännu mer med digitaliseringens alla möjligheter som katalysator?

Då är chansen stor att du kommer till din rätt i Carina Tillmans team av specialistsäljare på Atea Skola.

– Vi behöver medarbetare som har ett stort engagemang för skolan i stort, som vill något mer än att bara sälja. Som vill bidra till något större.

Efter att ha varit lärare för årskurs 1-7 i fem år i början av sin karriär, står hon nu två decennier senare i navet för den digitaliseringsresa som skolorna är mitt uppe i. Hon förklarar hur Atea Skola är en nyckellänk mellan it-avdelningarnas tekniska fokus och skolornas pedagogiska visioner.

Namn: Carina Tillman
Ålder: 49
Bor: Gustavsberg, utanför Stockholm.
Aktuell: Som din nästa chef? Hon är försäljningschef på Atea Skola.
Läser gärna: Böcker om ledarskap
Favoritämne i skolan: Idrott
Akilleshäl på jobbet: ”De som är supersnabba i huvudet kan tycka att jag är lite långdragen ibland när jag ska förklara saker. Jag är mån om att vara tydlig.”

– För oss handlar det om att utveckla relationerna med kommuner, dess IT-avdelningar och skolor och stötta dem i att bli duktiga beställare så att de kan utveckla och använda de digitala möjligheterna. Vår ambition är lyfta skolorna runt om landet, så att de kommer längre i sin digitalisering, kan jobba effektivare och fler elever når utbildningsmålen. 

Carina coachar ett team som växer

I sitt team har hon åtta personer, med nya kandidater snart på väg in.

– Specialistsäljarna lär sig affären utan och innan och odlar och vårdar kontakterna med skolor och kommuner.  Min roll är att coacha, och få oss alla att lyfta blicken. Jag tror att nyckeln till framgång för oss i teamet är att fördjupa förståelsen ännu mer för hur de verkliga behoven ser ut då det är olika från kommun till kommun och skola till skola. Det kan variera mycket. Vi ska ställa frågor och lyssna, gå på djupet och akta oss för att vägleda till lösningar som kunder inte är tekniskt eller kulturellt är mogna för. Många är även i behov av ledarskap för att få maximal utväxling på sina investeringar och även där kan Atea Skola hjälpa till.

Själv är Carina Tillman ny på Atea. Hon tillträdde sin tjänst som försäljningschef på Atea Skola i slutet av sommaren 2021 efter att senast ha varit hr-chef på inredningskoncernen Edsbyn Senab. Innan dess har hon arbetet 13 år i olika roller Swedbank.

Just nu söker vi specialistsäljare inom Skola

”Jag är väldigt engagerad”

Hur är hon som chef?

– Jag brukar få återkopplingen att jag är väldigt engagerad och det stämmer nog väl.  Jag lägger mycket tid på att tänka på arbetet. Jag är nyfiken och vill lära mig mycket. Jag gillar att ”nörda” ner mig bortanför själva produkten och se det större syftet. Jag var exempelvis inte så visuellt intresserad av design på mitt förra jobb, utan snarare i funktionen, hur möblerna skulle fungera för användarna i en viss kontorsmiljö. Nu lyssnar jag på poddar som har med skola, digitalisering och lärande att göra, bland annat Livslångt och  #gränslöstlärande.

Mer då?

– Jag är bra på att informera och att involvera medarbetarna i vad som händer i företaget. Tydlig och pedagogisk får jag också ofta höra att jag är.

Inte så dumt kanske, med tanke på att det är just Atea Skola hon är försäljningschef på. Men en klassisk skolfröken som står vid katedern, bildligt talat, vill hon inte vara. Framför allt inte i teamet.

– Jag tror på att ha en löpande dialog och transparens. Det ska vara prestigelöst på jobbet. Någon sjuklig respekt för hierarkier har jag inte för egen del, och vill inte att mina medarbetare har det mot mig heller.  

”Vi behöver medarbetare som har ett stort engagemang för skolan i stort, som vill något mer än att bara sälja. Som vill bidra till något större.”

Driv, initiativtagande och kultur

Det hon värdesätter mest hos en medarbetare – utöver engagemang för skolan och att bidra till något större – är driv och initiativtagande.

– Det är viktigt att vi alla bidrar till att se affärsmöjligheter och tänka nytt i hur vi kan sprida kunskap och utveckla relationer på nya sätt.

Det som lockade henne själv till Atea är det stora kulturella fokuset. Som att sätta laget före jaget. Eller att Atea strävar efter att vara ”the place to be” och leverera ett landslag till kunderna.

I skrivande stund har hon avverkat ungefär en tredjedel av de första hundra dagarna på Atea.

– På agendan hittills har varit att lära känna mina medarbetare och bekanta mig med organisationen. Nu vill hon även lära känna kunderna. Ett fokus på framöver är hur vi i ännu högre utsträckning kan samarbeta mellan olika affärsområden på Atea–  för att stötta kunden ännu bättre, bistå med kunskap till varandra och jobba ännu effektivare för kundernas utveckling.

Med hälsan i fokus

Som medarbetare i hennes team är det troligt att du blir inspirerad att ta många nya steg i din utveckling, både professionellt och personligt. Bli inte förvånad om du blir inspirerad av din nya chef att lyfta din hälsa till en ny nivå samtidigt.

– Jag gillar att röra på mig. Jag ger mig ut och springer i 25-30 minuter varannan dag. Ibland blir det tillsammans med Atea-kolleger, ibland själv. Löpningen är min hjärngympa. Den gör att jag tänker bättre, äter bättre och sover bättre. Jag mår inte bra om jag inte får röra på mig. Jag tycker det är underbart att Atea uppmuntrar till rörelse, även på arbetstid. Bland annat med våra walk-and-talk-möten.

3 saker som gett Carina wow-faktor efter en månad på Atea
  1. Att värderingarna redan har varit ledande i ett antal beslut som tagits.
  2. Atea Skola, wow, vilket gäng! Verkligen ”laget före jaget” och själ och hjärta i allt arbete!
  3. Att Atea ser på kompetensutveckling som något självklart i vardagen, i det dagliga mellan kollegor och även långsiktigt med det digra utbildningsprogram som finns.