Hoppa till huvudinnehåll

Digital strategi

I dagens snabbföränderliga värld är det viktigare än någonsin att ha en tydlig definierad strategi. Med en välgrundad digital strategi fattas beslut som ger en kostnadseffektiv och stabil digital plattform.

Etablera långsiktiga strategier och identifiera hur it och digitalisering kan bidra till att uppnå organisationens mål.

Vi hjälper er i ledande funktion att på ett tydligt sätt integrera digitalisering i utvecklingen av er verksamhet, att skapa förutsättningar för kontinuerlig och varaktig förändring med nya digitala förmågor. 

Övergripande arbetar vi med tre huvudsakliga områden för att stödja våra kunders utveckling, områden som alla är en del av den gemensamma strukturen som är viktig för att nå framgång med hjälp av digitala förmågor i verksamhetens utveckling.

  • Ledning & Styrning
  • Arbetssätt & Processer
  • Teknologi & Innovation

Genom workshops, analyser, rådgivning och organisationsgenomlysningar ger vi er svar på frågor som: Vad är vår strategi, hur får vi maximal nytta av våra investeringar i it och Digitalisering? Hur ska vi strukturera det digitala ledarskapet och vilka goda råd kan vi få från andra?

Ni har lyckats, när vi lyckas tillsammans.

Tillsammans vill vi skapa långsiktigt hållbara it-initiativ. 

Vi leverera verksamhetsnytta i form av beslut och strategier som ger er mest nytta för investerade resurser. Det värde vi skapar tillsammans med er är Samsyn, Inriktning och Fokus.

Samsyn - kring vad nuläget, visionen och målbilden är

Inriktning - genom att ha en samsyn kring nuläge, vision och målbild skapar vi en gemensam inriktning framåt

Fokus - genom att ha samsyn om målbild och en gemensam inriktning och plan kan ni fokusera på rätt saker vid rätt tillfälle.

It-strategi

It-arkitektur

It-arkitektur handlar om att med ett helhetsperspektiv säkerställa att it stöttar organisationens strategi och behov över tid samtidigt som man säkerställer att it-leveransen sker på ett kostnadseffektivt och kontrollerat sätt.

Vi får en överblick, se hela bilden och säkerställa att arkitekturen är uppdaterad - vilket i sig borgar för bättre och korrekta beslut. Vi använder oss av marknadsledande verktyg som automatiserar och förvandlar arkitektfunktionen från flaskhals till möjliggörare.

It-arkitektur

Få en proaktiv digital strategi

Med hjälp av Målmiljömetoden tydliggörs verksamhetens mål och vision avseende it-stödet genom att ta ett grepp runt it som helhet och it-strategin.

Metoden ger goda möjligheter att diskutera funktionalitet kopplat till verksamhetens behov, krav och önskemål. Det gör att du undviker fragmenterade miljöer och kortsiktiga perspektiv.

Målmiljömetoden

"Vi har gått från att leverera teknik till att leverera värde"

Målmiljömetoden har hjälpt it-chefen Anna Källsved att identifiera de mest kritiska it-behoven i Ludvika och Smedjebackens kommun. Nu har hon en mer strategisk plan för hur it ska leverera värde kopplat till kommunernas mål och kärnverksamheternas behov.

Våra tjänster ger hållbar it

Vi vill hjälpa till att förlänga livscykeln för it-produkter. Därför erbjuder vi flera tjänster och verktyg som hjälper våra kunder att tänka på hållbarhet inom it. Det kan vara underhåll, återvinning av gammal it-utrustning eller hur man lägger en grönare strategi för den digitala arbetsplatsen.

Så blir du mer hållbar

Sustainability

Mattias Bruhn

Utskick inom dina intresseområden

Bli först med det senaste💡

Ta del av insikter inom strategi och utveckling - kunder som delar med sig, aktuella guider och analyser samt inbjudningar till digitala och fysiska event som är intressanta för dig.

Ramavtal för offentlig sektor

Som en offentlig institution har du möjlighet att köpa fördelaktigt genom ett antal ramavtal som säkerställer en digital arbetsplats redo för framtiden. Atea har en bred avtalstäckning inom offentlig sektor genom ramavtal upphandlade av Statens Inköpscentral vid Kammarkollegiet och Adda Inköpscentral.
 

It-konsulttjänster

Vi på Atea levererar kvalificerade it-konsulttjänster inom området it-infrastruktur och informationshantering. Med ett heltäckande erbjudande inom informationsteknologi hjälper vi våra kunder med lösningar inom hela vår bredd. Från en lokalt installerad lösning till it som tjänst – det som passar verksamheten bäst.

It-produkter och logistiktjänster

Ateas eShop är en av Nordens största elektroniska handelsplatser! Hos oss hittar du över 250 000 it-produkter, licenser och tillhörande tjänster från ledande tillverkare! Vid köp av it-produkter från oss kan du enkelt lägga till någon av våra mervärdestjänster som är anpassad efter dina behov.