Account Manager

Skara
2024-08-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för försäljning och att skapa kundnytta? Är du intresserad av it-infrastruktur och digitalisering? Just nu söker vi på Atea Skara dig som vill jobba som Account Manager. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. 

Din roll i laget

I rollen som kundansvarig säljare hos oss kommer du att spela en nyckelroll i att sälja Ateas produkter och tjänster. Du får stöd av ett engagerat kundteam som består av allt från konsulter och arkitekter till våra skickliga specialistsäljare. Du ansvarar för planering, genomförande och uppföljning av olika försäljningsaktiviteter. 

Dina arbetsuppgifter inkluderar att hitta nya kunder och affärsmöjligheter parallellt med att du utvecklar och stärker relationerna med befintliga kunder. För att kunna erbjuda de bästa lösningarna är det avgörande att du förstår varje kunds unika behov och verksamhet. Du kommer att arbeta kontinuerligt med att utmana och förbättra kundernas IT-miljöer för att skapa mervärde och kundnytta. 

Hos oss får du en dynamisk roll där varje dag bjuder på nya utmaningar att lösa tillsammans med ditt team och dina kunder. Du kommer att fokusera på kunder inom den lokala marknaden. Med din passion för att bygga relationer och din förmåga att identifiera affärsmöjligheter kommer du att vara nyckeln till vår framgång på marknaden.   

Dina huvudsakliga uppgifter som kundansvarig säljare är: 

 • Försäljning av Ateas produkter och tjänster 
 • Utveckla och utmana kunderna för att skapa mervärde och kundnytta 
 • Identifiera nya kunder och affärsmöjligheter 
 • Skapa kundplaner och samverkansplaner med kundteam   

Ditt team

Kontoret i Skara består av cirka 20 engagerade medarbetare varav drygt 12 är konsulter fördelade på våra tre affärsområden Digital Workplace, Hybrid Platforms och Information Management.  

Du kommer att tillhöra den lokala säljgruppen i Skara som tillsammans arbetar för att skapa mervärde och kundnytta i våra kunders verksamheter med hjälp av it. 

Du kommer i denna roll att rapportera till Platschef Ronald Bonander 

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du ger ett förtroendeingivande intryck genom att ha goda kunskaper inom din profession och att du håller det du lovar. Du är självgående och tar ansvar för din uppgift, strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare. 

Struktur är en viktig egenskap vi söker, där du planerar arbetet i förväg. Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och har ett proaktivt arbetssätt. Vi ser även att du besitter ett strategiskt tänk samt att du har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta. Du är flexibel och har lätt för att anpassa sig ändrade omständigheter. 

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare ser vi att du har:  

 • Du har tidigare erfarenhet av roller där du haft ett kundansvar 
 • Kunskap inom IT-branschen   
 • God vana inom Office 365 med tillhörande applikationer, samt god vana av CRM 
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska   
 • B-körkort  

Meriterande för rollen är om du har:  

 • Arbetslivserfarenhet i roller som AM/KAM 
 • Eftergymnasial utbildning 
 • Projektledarerfarenhet  
 • Erfarenhet av att förhandla och ingå avtal 
 • Offentlig upphandling 
 • Uppsökande och förvaltning försäljning 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ronald Bonander på ronald.bonander@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!    

Med anledning av rådande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan dröja något längre än vanligt. 

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.  

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.   

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.   

Denna rekryteringen hanteras av Atea och vi undanber oss samtal och mail från rekrytering- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!  #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Skara
2024-08-31