Hoppa till huvudinnehåll
2024-06-28

Slutet av traineeåret närmar sig: Ett fantastiskt år & nya roller 

Jag börjar nu närma mig slutet på mitt traineeår och vilken resa det har varit! Under året har jag fått möjlighet att växa både professionellt och personligt, och jag har lärt mig så mycket om Atea och möjligheterna som finns här. Som avslut på vårt år, åkte vi traineer på en resa till Riga tillsammans med våra danska kollegor. Framför oss väntar nya roller som jag snart kommer att gå in på.

Tove Danielsen
Tove Danielsen
Management trainee

Min resa till Atea

Jag heter Tove Danielsen och tog under förra våren examen som civilingenjör i energi, miljö och management från Linköpings universitet. Att jag skulle hamna här på Atea var inte helt självklart till en början. Jag tyckte it-branschen lät spännande med allt nytt som händer, och när jag läste att Atea hade ett management traineeprogram fångade det mitt intresse. Att få chansen att under ett år få testa på så mycket, och även med det stora fokuset på ledarskap tyckte jag lät väldigt intressant. Men det var först när jag kom hit till vår assessementdag som jag verkligen förstod hur fantastiskt Atea är, och då kände jag att jag skulle passa bra in!

Att välja inriktningen Hållbar livscykelhantering av it på Atea Hardware Services på traineeprogrammet, var däremot helt självklart för mig. Jag tyckte det lät spännande med det arbete som görs på AHS gällande en hållbar hantering av it, och kring cirkulära flöden. Och det var även något jag såg mig själv vilja arbeta mot i framtiden. Men innan jag kommer in på det mer, tänkte jag berätta om vår resa vi nyss gjorde.

En magisk avslutning i Riga

Eftersom vi på Atea har kontor i olika delar i Norden, och även i Baltikum, åkte vi traineer, inkluderat våra konsultraineer i Sverige och traineerna i Danmark på en resa till Riga. Under dagarna hade vi olika workshops tillsammans, och kvällen avslutade vi med en båttur och gemensam middag. De flesta av oss valde också att stanna kvar under helgen, för att få chansen att se mer av staden.

Här kommer ett gäng bilder från vår resa, och förutom oss management traineer dyker också Mathilda Schütt från konsulttraineeprogrammet upp på bild, och som nu gått in i rollen som informationssäkerhetskonsult.

Kollage

Nya roller och några avslutande tips

Nu när vi närmar oss slutet på traineeåret, har fokuset varit att fundera över vad vårt nästa steg ska bli. Jag tänkte därför presentera vilka roller alla har valt att fortsätta i. Jag har också passat på att fråga efter några tips om vad vi har lärt oss inför våra kommande roller.

Irma Ekdahl kommer att påbörja sin roll som Projektledare på Atea Managed Services

Irma fick under året upp ögonen för förändringsledning, och kommer i sin roll som Projektledare fördjupa sig inom området.

–Under året har vi fått arbeta i olika team och med olika avdelningar, detta har lärt mig vikten av tydlig och effektiv kommunikation. Jag har utvecklat förmågan att lyssna, anpassa min kommunikationsstil efter olika målgrupper och samarbeta för att lösa problem och driva projekt framåt. Detta kommer att hjälpa mig att bygga starka relationer och arbeta effektivt i min nya roll.

Filippa Åkesson kommer påbörja sin roll som Marketing Automation specialist på marknad

För Filippa, som valde marknad som inriktning, har året gett henne nya insikter och idéer för vad hon vill arbeta med, och hon fastnade för just rollen som MA-specialist.

– Något som kommer vara värdefullt för mig när jag går in i min nya roll är kunskapen av de projekt som jag både har fått medverka i, men också drivit själv samt all den insikt jag fått inom olika områden på hela Atea. Det ger mig möjligheten att kunna se från olika perspektiv och förstå verksamheten på ett helt annat sätt.

Antonia Johanssons roll kommer att vara Customer success process manager på Software

Antonia insåg under året att hon ville arbeta för att skapa värde för kunder, och därför valde att ta sig an rollen som Customer success process manager.

– Det som jag har lärt mig efter mitt år som management trainee är att man alltid får hjälp på Atea och att man får lov att misslyckas här. Det finns människor som hjälper och stöttar en, så fort man funderar över något. Att vi har den kulturen på Atea, gör att det känns tryggt för mig att gå in i en ny roll.

Jag tänkte även berätta om vart jag själv kommer att hamna någonstans. Min roll kommer att vara Erbjudandeansvarig på Atea Hardware Services, vilket jag ser fram emot mycket, då jag kommer få vara en del av arbetet med den cirkulära resan mot hållbar it.

Till min nya roll, tar jag med mig mycket från mitt traineeår, den förståelse för Atea som jag fått och det nätverket jag byggt upp. Att få ha varit runt på så många olika avdelningar, tror jag kommer vara väldigt värdefullt inför min kommande roll.

Tack för ett fantastiskt år!

Jag vill börja med att rikta ett stort tack till mina andra management traineer, Antonia, Filippa och Irma, att få dela detta år med er har varit fantastiskt. Sen vill jag passa på att tacka alla som har varit en del av vårt traineeprogram och gjort detta år oförglömligt. För mig som precis kommit in i arbetslivet, har det verkligen varit värdefullt att få denna start. Nu när jag ser tillbaka på året, är jag otroligt tacksam för vad jag har fått uppleva och allt jag har lärt mig.

Tack för att ni har följt vår resa, och nu väntar en semester innan vi påbörjar våra nya roller.

Trevlig Sommar!