Tillbaka till Karriär

Möt oss på universitet och högskolor

Atea Campus är benämningen för vår universitetsturné där vi vill träffa just dig! På den här sidan kan du klicka dig vidare och läsa mer om Atea och vilka vi är.

Även i år har vi, under våra besök på mässorna, valt att inte ge ut några produkter i vår monter. Vi vill värna om miljö men även ge er en chans att få bidra till en lite bättre värld genom att spela vårt AI spel. För varje person som spelar skänker vi 50:-. I år har vi ett samarbete med Zelmerlöw & Björkman Foundation. Det innebär att du som student har möjlighet att hjälpa en student i Kenya att gå färdigt sin utbildning. Vi kallar det student till student. 

Läs gärna mer här: https://www.zbfoundation.se/vart-arbete/

Tack för ert bidrag!

 

Från våra mässor:

Lunds Tekniska Högskola: 6 500 :-

KTH: 11 800:-

Linköpings Universitet 3 350:-

LARV Luleå Tekniska Högskola 8 200:-

Hotspot Karlstads Universitet 5 500:-

Traineeprogram

Som Trainee hos oss ges du en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss.

Du kommer under din tid hos oss att spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan.

Parallellt med detta kommer du att ingå i ett utvecklingsprogram. För att guida dig i ditt dagliga arbete har du även en Fadder på respektive avdelning du kommer att vara på som ser till att du kommer in i arbetet som typiskt består av deltagande i olika av projekt men också att driva egna projekt och uppdrag.

Runt årsskiftet brukar vi söka efter nya Traineer. Håll utkik!

Atea ambassadör

Nu söker vi dig som vill vara Ateas förlängda arm ute på ditt Universitet. Vi vill att du som vår ambassadör genomför löpande employer branding aktiviteter under året tillsammans med din kontaktperson på Atea.

Du kommer under din Ambassadörstid att skapa goda kontakter inom Atea vilket öppnar dörrar för framtida ex-jobb och förhoppningsvis blir du efter studierna en medarbetare på Atea. För sistaårsstudenter kommer du att även ingå i rekryteringsprocessen till vårt traineeprogram.

Som Ambassadör kommer du känna att du är en del av oss och kommer att delta på våra landslagsläger, introduktionsdagar och andra lokala aktiviteter.

Från studentambassadör till RPA-specialist

Georg Lavman är vårt senaste stjärnskott till teamet inom Atea Innovation, men han startade sin karriär hos Atea som studentambassadör i Region Syd. Redan när Georg var på sin första intervju lyste hans driv, positiva inställning och konsultmannaskap igenom. Att han dessutom varit engagerad i studentliv och andra engagemang ideellt gjorde honom till en klockren kandidat när vi skulle få in vår allra första studentambassadör.

Läs om Georg

Gjorda exjobb

Vi är väldigt stolta över att få vara en del av olika exjobb. Här kan du ta del av några av dom.

Till exjobben

Nyexaminerad i mellersta Sverige?

Att jobba på Atea

Mer om Atea

Vi bygger Sverige med it

Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer.

Som specialister inom it-infrastruktur tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Tillsammans med våra kunder ska vi utveckla lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över.

Vi vill till exempel bidra till ett effektivare lärande i skolan. Vi vill stärka polis, räddningstjänst och sjukvård i deras arbete att trygga vår välfärd. Vi vill göra svensk exportindustri än mer konkurrenskraftig och ge entreprenörer bättre möjligheter att förverkliga sina drömmar.

Tillsammans med våra kunder i hela landet bygger Atea Sverige med it. Vi har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster, och hjälper dig med hela kedjan – från design, utveckling och produktförsörjning till funktion och underhåll. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Utvecklingstid

För att fortsätta vara The Place To Be samt möta den ökande efterfrågan gällande flexibilitet i dagens arbetsliv har Atea infört utvecklingstid.

Vi har en positiv syn på möjligheten till tjänstledighet och genom utvecklingstid har våra medarbetare möjlighet att i samråd med sin närmaste chef ansöka om ytterligare ledighet.

Det är tack vara Atea som allt började. När jag var med på Atea Campus 2016 valde jag att lyssna till dragningen som handlade om Kongo och konfliktmineraler. Det fick mig att ta mitt initiativ. 

Jag ville göra skillnad och bestämde mig för att bli volontär. Vad är jag bra på blev min första tanke? Jag är en utbildad Divemaster och har gjort mer än 100 dyk vid den tiden. Det gick lätt för mig att hitta projektet. Det blev Marine Conservation Philippines. Ansökte om utvecklingstid under 3 månader och fick det beviljat av min chef.

Min roll  på MCP var att jag ingick i fisk-teamet, kort sagt vi räknade och mätte olika familjer och arter av fiskar det gjorde att vi kunde se skillnader på Marine protected area (MPA) och non marine protected area (Non-MPA). Vi kunde säga till fiskare i de olika byarna att de kan fiska den här sortens fisk som de kunde ta hem till sina familjer och försörja dem. Det skapade en hållbarhet så det inte blev någon överfiskning.

 En gång i veckan åkte vi även ut och gjorde en beach clean up på de olika stränderna. Vi sorterade och räknade allt vi samlade in. Samma dag gjorde vi även ett dive clean. Då vi dök och samlade in skräp som vi kunde hitta i vattnet. 

Mycket kort efter jag kom hem så drog Atea igång Sverigestafetten. Jag anordnade då en Beach clean up på Tylösand och det kommer jag göra fler gånger. Vill även tillbaka Filippinerna för att fortsätta göra skillnad.

Jesper Löf

Tekniker, Atea i Halmstad

Vad är Atea Sustainability Focus

Hela världen tittar på Sveriges och Nordens arbete med hållbarhetsfrågor inom it. Ingen annanstans ställer konsumenter och inköpsorganisationer lika höga krav när det gäller miljömässig och social hållbarhet kopplat till it.

Med Atea Sustainability Focus påskyndar och underlättar vi hållbarhetsarbetet samtidigt som vi uppnår ett tydligt globalt fokus på hållbarhetsfrågorna.

Läs mer

Kontakt

Har du frågor om Atea, välkommen att ta kontakt med mig.

Malin Carlsson

malin.carlsson@atea.se

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer