Konsult inom Datacenter

Skara
2024-08-31

Vill du bidra med din kompetens inom datacenter, server, virtualisering, lagring och Cloud? Trivs du med att möta nya människor i nya miljöer, samtidigt som du får stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll? Då är du varmt välkommen till oss på Atea. Just nu söker vi en senior konsult inom datacenter till vårt kontor i Skara som vill hjälpa våra kunder på deras digitala resa. 

Din roll i laget

I rollen som Datacenterkonsult kommer du få möjlighet att arbeta med en bredd av olika kunder. Rollen kan innebära såväl längre heltidsuppdrag på en specifik kund, likväl som att ha flera spännande uppdrag löpande parallellt. Din roll blir central i att hjälpa våra kunder vidare med deras initiativ inom datacentret med fokus på att aktivt arbeta för att rådge dem i deras resa framåt i tätt samarbete med våra säljare och arkitekter.   

Dina arbetsuppgifter:    

 • Arbeta med design, implementation, felsökning, förvaltning och utveckling av våra kunders datacenter-miljöer och IT-infrastruktur     
 • Delta i projekt och uppdrag som teknisk rådgivare och/eller utförare samt leverera dokumentation efter utsatta krav   
 • Agera teknisk specialist och rådgivare (såväl internt som mot kund inom ditt/dina kompetensområden)  
 • Löpande underhållsarbete och hälsocheckar  
 • Genomföra förstudier, analyser och workshops ute hos våra kunder   
 • Samarbeta med våra arkitekter vid framtagandet av design  
 • Utveckla befintliga affärer på våra kunder  
 • Supportera våra säljare med pre-sales   
 • Stötta i upphandlingsarbeten mot myndigheter  
 • Löpande utveckla din kompetens genom utbildning/certifiering i nära dialog med våra strategiska partners samt genom att omvärldsbevaka och uppdatera dig gällande vad som händer på marknaden  

Ditt team

Kontoret i Skara består av cirka 20 engagerade medarbetare varav drygt 12 är konsulter fördelade på våra tre affärsområden Digital Workplace, Hybrid Platforms och Information Management. För denna tjänst kommer du att tillhöra avdelningen Digital Workplace där det finns lokal, regional och nationell expertis inom ditt område att tillgå. Du kommer som konsult att arbeta ute hos våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar.  

För att trivas hos oss bidrar du till stämningen som en prestigelös individ och högt i tak. Dessutom är du redo att kavla upp ärmarna när det behövs samt dela erfarenheter med varandra på regelbunden basis genom så kallade ”kompetensforum”.  

I rollen rapporterar du till Eric Ljungström, Konsultchef. 

Vad vi söker hos dig

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser, som är viktiga för att lyckas i rollen och att du ska trivas hos oss. I konsultrollen är du flexibel och trivs med att samarbeta med andra. Du uppskattar möjligheten att möta nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och prioriterar ditt arbete och driver dina processer framåt. Du söker aktivt efter nya utmaningar samt utvecklingsmöjligheter hos kunden, både för egen del såväl som för möjligheter för andra konsultkollegor. Slutligen har du en god problemlösningsförmåga, arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.   

För tjänsten som Datacenterkonsult ser vi att du har:    

 • God kompetens inom server och virtualisering (VMware, Hyper-V)  
 • God erfarenhet av att arbeta med infrastruktur, gärna från någon av de större leverantörerna så som Dell, HPE, eller NetApp,  
 • God har erfarenhet av Azure-plattformen  
 • Du har erfarenhet av att leda och guida kunder genom molnmodernisering  
 • Svenskt medborgarskap och obehindrad i svenska och engelska språket i tal och skrift   
 • B-körkort    
 • Det anses vara meriterande om du har tidigare erfarenhet av en konsultroll 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Eric Ljungström på eric.ljungstrom@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!    

Med anledning av rådande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan dröja något längre än vanligt. 

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.  

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.   

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.   

Denna rekryteringen hanteras av Atea och vi undanber oss samtal och mail från rekrytering- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!  #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Skara
2024-08-31