Konsult inom Microsoft

Skara
2024-08-31

Har du en bred kompetens inom Microsoft-produktflora samt brinner för att leverera IT i världsklass? Är du driven av dig och gillar att arbeta med en bredd av olika problem och olika kunder? Då kanske vi har tjänsten för dig! Just nu söker Atea Skara dig som vill jobba som Systemkonsult inom Microsoft. Som konsult hos oss ges du stora möjligheter att påverka din egen och Ateas framtida utveckling. Atea är en arbetsplats som har medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Skicka in din ansökan idag och bli en del av landslaget i informationsteknologi!  

Din roll i laget

I denna roll kommer du bemöta olika sorters kunder av varierande storlekar, både inom offentlig & privat marknad. Dina arbetsdagar kommer vara väldigt mixade och ingen dag kommer vara den andra lik. Ena dagen kanske du fokuserar på grotta ner dig i kundens system och lösa problem & incidenter som uppstått, medan dagen därefter fokuserar du mer på stötta våra interna säljare och rådge våra kunder. Överlag kommer du ha ett stort ansvar som rådgivare kring olika Microsoft-miljöer och kommer vara involverad i hela kedjan från säljstöd, analys, design och implementation till support.  

Dina arbetsuppgifter kommer vidare att innehålla:  

 • Tekniska implementationer av stödsystem, verktyg och övriga tjänster, till exempel Exchange, Active Directory, M365, Intune med mera 
 • Felsökning, underhåll & optimering av befintliga system/miljöer  
 • Agera som stöd för säljare och stötta vid behov  
 • Ha kundmöten och stötta kunder kring frågeställningar och kunna ge råd om möjliga vägar framåt  
 • Vara med och utveckla Atea Skaras affärer  

Ditt team

Kontoret i Skara består av cirka 20 engagerade medarbetare varav drygt 12 är konsulter fördelade på våra tre affärsområden Digital Workplace, Hybrid Platforms och Information Management. För denna tjänst kommer du att tillhöra avdelningen Digital Workplace där det finns lokal, regional och nationell expertis inom ditt område att tillgå. Du kommer som konsult att arbeta ute hos våra kunder där uppdragets längd, omfattning och komplexitet varierar.  

För att trivas hos oss bidrar du till stämningen som en prestigelös individ och högt i tak. Dessutom är du redo att kavla upp ärmarna när det behövs samt dela erfarenheter med varandra på regelbunden basis genom så kallade ”kompetensforum”.  

I rollen rapporterar du till Eric Ljungström, Konsultchef. 

Vad vi söker hos dig

På Atea anser vi att våra olikheter ger möjligheter. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att arbeta lösningsorienterat och leverera kvalité till våra kunder. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat som konsult eller i en kundnära roll.  

Som person har du förutom den tekniska kompetens ett personligt driv och problemlösande synsätt där fokus alltid ligger på att ta fram bästa lösning till kund. Du har en positiv inställning till förändring och tycker om att skapa goda relationer. Då du som konsult arbetar tätt tillsammans med våra kunder är det viktigt att kunna ge ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck.   

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har kompetens inom nedan område:   

 • Erfarenhet av att arbeta i en liknande roll med fokus på Microsoft-produkter  
 • Erfarenhet av hybrida lösningar samt on-prem lösningar  
 • Goda kunskaper inom flertalet produkter från Microsoft, så som Exchange, Active Directory, M365, Intune, EntraID, men gärna även SCCM eller Windows Server  
 • Flytande kunskaper inom svenska och engelska, både tal och skrift  
 • B-körkort  

Det är även meriterande om du har:  

 • Erfarenhet från konsultbranschen  
 • Certifieringar inom ovan nämnda produkter, gärna M365 eller Windows  
 • Kännedom och förståelse av andra leverantörers motsvarigheter  

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Eric Ljungström på eric.ljungstrom@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag. 

Med anledning av rådande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan dröja något längre än vanligt.

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.  

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.   

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.   

Varmt välkommen med din ansökan till oss!  

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Skara
2024-08-31