Lösningsarkitekt

Stockholm, Göteborg, Malmö
2024-09-02

Känner du att du vill jobba i en organisation där man fokuserar på att omvandla företag och organisationers utmaningar i olika former av lösningar och applikationer.

Vi befinner oss just ni i en kraftig tillväxtfas och behöver utöka flera av våra team med personer som brinner för olika delar inom applikationsutveckling med tillhörande livscykelhantering. För att bli ännu mer konkreta så söker vi lösningsarkitekter som kan jobba nära kunder med att och ta fram lösningsförslag, förstudier och arbeta med pre-sale tillsammans med systemutvecklare, verksamhetsutvecklare, och sälj.

Om du tycker om att jobba i team och har en ödmjuk inställning till att det alltid finns nya saker att lära sig, kommer du att trivas på Atea. Här får du möjlighet att bygga Sverige med IT tillsammans med andra som brinner för samma sak.” – Patrik Nylander, Chef Lösningsarkitekt

Din roll i laget

Du kommer erbjudas att arbeta med många olika och spännande kunder, både inom offentlig och privat sektor. I rollen som konsult kommer du arbeta projektbaserat med ditt team, eller ute hos en av våra kunder i olika projekt. Uppdragens längd, omfattning och komplexitet varierar.

Ex. på arbetsuppgifter som du kan bli involverad i.

 • Bygga och bibehålla starka kundrelationer genom att förstå deras affärsbehov och leverera skräddarsydda lösningar.
 • Fungera som teknisk rådgivare för våra kunder, erbjuda insikter och bästa praxis inom olika tekniker i framkant.
 • Driva förstudiearbete för att förstå kunden kravbild och hjälpa dem med vägen framåt.
 • Kundprojekt och implementering där du deltar aktivt i spännande projekt för att stödja våra kunder genom att ta fram lösningar utifrån verksamhetsnytta.

Tre fördelar med jobbet som Lösningsarkitekt på Atea – enligt Patrik Nylander, Chef Lösningsarkitekt

 • Du får arbeta med it som gör skillnad och ger samhällsnytta.
 • Har du viljan och drivet finns det många karriärvägar att välja på.
 • Du har alltid kompetenta kollegor att bolla frågor med och som skapar en rolig och intressant arbetsvardag.

Läs mer om varför du ska jobba som konsult inom Application Engineering hos oss här.

Ditt team

Application Engineering är en enhet med leverans över hela Sverige vilket också betyder att vi finns och verkar i hela landet. Atea har kontor på 38 olika platser i Sverige, vilket göra att om du har rätt kompetens och erfarenhet, så kan du arbeta hos oss oavsett vart du fysiskt befinner dig i landet.

Hos oss kommer du att tillhöra ett team där allas åsikter är viktiga och där vi besitter stor erfarenhet inom våra respektive områden. Vi värdesätter en trivsam och flexibel arbetsplats med fokus på att utveckla dig som individ i din roll som konsult, vilket gör att vi i största möjlighet också lägger stor vikt vid arbetsmiljö och tydliga karriärvägar.

Du kommer jobba tight tillsammans med andra drivna och kompetenta lösningsarkitekter och din chef Patrik Nylander kommer se till att du får en bra utvecklingsresa framåt. Läs mer om Patrik här.

”Kommer du in med ett engagemang, vilja till utveckling och ödmjukhet inför de uppgifter vi har att lösa, finns det stora karriärmöjligheter. Jag är själv ett exempel på det, som kom in som verksamhetsutvecklare och nu tagit en ny roll” – Patrik Nylander, Chef Lösningsarkitekt

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen som konsult tror vi att du har din grund i mjukvaruutveckling eller operations kopplat till moderna teknologier och agila arbetssätt. Med kompetens och förståelse för olika plattformar både onprem och cloud.

Som person tror vi att du är prestigelös och stimuleras av att samarbeta i team där du är en god lyssnare men samtidigt inte räds att dela med dig av dina egna åsikter. Du är trygg i din roll som konsult och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. För att kunna anpassa lösningar till olika kunders behov är du även kreativ och hittar på nya idéer & lösningar, samt försöker även visa vägen framåt om det behövs.

Vi tror att du behärskar flera av nedan områden:

 • Master-/kandidatexamen inom datavetenskap eller närliggande område
 • Lång erfarenhet inom olika tekniker som AI, IoT, AR/VR, Cloud, Kubernetes, Containers
 • Erfarenhet av att arbeta med inspiration, förstudier och ta fram lösningsförslag 
 • Lång erfarenhet inom mjukvaruutveckling eller operations
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska professionellt, både skriftligt och muntligt

Meriterande kunskaper inom:

 • Tidigare arbetat som konsult
 • Van att arbeta självständigt mot tydlig målbild

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Patrik Nylander, Chef Lösningsarkitekt, via patrik.nylander@atea.se. Alternativt Daniel Andersson, Talent Acquisition Partner, via daniel.b.andersson@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed tjänsten redan idag!

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.   

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm, Göteborg, Malmö
2024-09-02