DevOps Engineer

Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå
2024-09-02

Känner du att du vill jobba i en organisation där man fokuserar på att omvandla företag och organisationers utmaningar i olika former av lösningar och applikationer.

Vill du dessutom göra det tillsammans med i ett nationellt team där du möter kunder och kollegor från hela landet samt Norden?

Då är det till Application Engineering som du ska söka dig! Vi befinner oss just ni i en kraftig tillväxtfas och behöver utöka flera av våra team med personer som brinner för olika delar inom applikationsutveckling med tillhörande livscykelhantering. För att bli ännu mer konkreta så söker vi individer med kompetens kopplat till DevOps, MLOps, DevSecOps samt tillhörande plattformsstöd kopplat till Azure DevOps, AWS DevOps och Red Hat OpenShift.

Din roll i laget

Du kommer erbjudas att arbeta med många olika och spännande kunder, både inom offentlig och privat sektor. I rollen som konsult kommer du arbeta projektbaserat med ditt team, eller ute hos en av våra kunder i olika projekt. Uppdragens längd, omfattning och komplexitet varierar.

Exempel på arbetsuppgifter som du kan bli involverad i.

 • Designa, implementera och hantera Kubernetes-kluster för containeriserade applikationer både i lokala och molnbaserade miljöer.
 • Implementera och underhålla CI/CD-pipelines, integrera Kubernetes i distributionsprocessen för sömlös applikationsleverans.
 • Samarbeta med utvecklingsteam för att containerisera applikationer och definiera Kubernetes-manifest.
 • Utveckla och underhålla automatiseringsskript och verktyg för smidig distribution, skalning och hantering av Kubernetes-resurser.
 • Säkerställa säkerheten och efterlevnaden av Kubernetes-kluster genom att implementera bästa praxis för åtkomstkontroll och övervakning.
 • Övervaka och optimera prestandan hos Kubernetes-kluster, felsöka problem och implementera lösningar för kontinuerlig förbättring.
 • Samarbeta med tvärfunktionella team för att förbättra den övergripande infrastrukturen och bidra till antagandet av bästa praxis inom DevOps.

Läs mer om varför du ska jobba som konsult inom Application Engineering hos oss här.

Ditt team

Vi är en enhet med leverans över hela Sverige vilket också betyder att vi finns och verkar i hela landet. Atea har kontor på 38 olika platser i Sverige, vilket göra att om du har rätt kompetens och erfarenhet, så kan du arbeta hos oss oavsett vart du fysiskt befinner dig i landet.

Hos oss kommer du att tillhöra ett team där allas åsikter är viktiga och där vi besitter stor erfarenhet inom våra respektive områden.

Vi värdesätter en trivsam och flexibel arbetsplats med fokus på att utveckla dig som individ i din roll som konsult, vilket gör att vi i största möjlighet också lägger stor vikt vid arbetsmiljö och tydliga karriärvägar.

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen som konsult tror vi att du har din grund i mjukvaruutveckling eller operations kopplat till moderna teknologier och agila arbetssätt. Det med kompetens och förståelse för olika plattformar likt OpenShift, Azure eller AWS

Som person tror vi att du är prestigelös och stimuleras av att samarbeta i team där du är en god lyssnare men samtidigt inte räds att dela med dig av dina egna åsikter. Du är trygg i din roll som konsult och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. För att kunna anpassa lösningar till olika kunders behov är du även kreativ och hittar på nya idéer & lösningar, samt försöker även visa vägen framåt om det behövs.

Vi tror att du behärskar flera av nedan områden:

 • Master-/kandidatexamen inom datavetenskap eller närliggande område
 • Några år av relevant arbetslivserfarenhet kopplat till ett eller flera av nedan områden
  • DevOps, MLOps, DevSecOps
 • Kompetens inom molnteknologier som Azure, AWS eller GCP specifikt kopplat till DevOps 
 • Mer än två års erfarenhet av att implementera CI/CD-automation, etablera och underhålla olika miljöer samt tillhörande containerhantering med delar såsom Docker, Jenkins, Kafka och Kubernetes
 • Mer än två års erfarenhet av OpenShift, Tanzu, Rancher eller “vanilla kubernetes”
 • Mer än två års erfarenhet av GItOps i kombination med Ansible, Terraform eller Argo CD
 • Mer än två års erfarenhet av att arbeta med och i utvecklingsteam för att optimera pipelines, infrastruktur, testning
 • Erfarenhet av att designa och driva best practises kring monitorering, tracing, metrics och alerts
 • Programmeringskunskaper inom något av ramverken/plattformarna C, C++, C#, Java, JavaScript, .NET, Kotlin, Swift/Objectiv C, Flutter, React/React native, Python, Golang eller PowerShell
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska professionellt, både skriftligt och muntligt

Meriterande kunskaper inom:

 • Testdriven utveckling (TDD) 
 • Automatiska tester
 • Tidigare arbetat som konsult
 • Van att arbeta självständigt mot tydlig målbild

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Martin Moberg, Konsultchef, via martin.moberg@atea.se eller +46 70 279 6661. Alternativt Daniel Andersson, Talent Acquisition Partner, via daniel.b.andersson@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed tjänsten redan idag!

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.   

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering. 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!#LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå
2024-09-02