Konsultchef Dalarna

Borlänge, Mora
2024-08-04

Brinner du för ledarskap och att utveckla människor? Har du dessutom en passion för affärsmannaskap och har god erfarenhet att arbeta nära kunder? Då kan tjänsten som Konsultchef till Atea Dalarna vara nästa steg i karriären för dig. I denna roll kommer du få möjligheten att utveckla människor till sitt bästa jag, arbeta tillsammans med engagerade personer och vara med och driva kontoret i Dalarna till succé! Ta chansen idag och bli en del av ett fantastiskt team! 
 

Din roll i laget

I rollen som Konsultchef är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att leda och utveckla kontorets konsulter med fokus på ett coachande ledarskap. Dina medarbetare är din främsta nyckel till framgång, därför är en av dina viktigaste uppgifter också att skapa rätt förutsättningar för dem att nå framgång i sina roller.  I rollen kommer du att verka inom affärsområdet Hybrid Platform där vi fokuserar på teknologier inom datacenter, networking, säkerhet och moln.  

Du kommer ha det övergripande ansvaret för att säkerställa konsultleveranser till våra kunder samt arbeta aktivt med att bidra till kontorets försäljning gällande konsulttjänster och att utveckla kundrelationerna. Du kommer arbeta nära din konsultgrupp och utveckla och coacha individerna i vardagen för att se till så att vi levererar högt värde till kund genom våra konsulttjänster. Det är även viktigt att jobba nära våra kunder med att säkerställa att leveransen genomförs som planerat, hålla i kundmöten samt lyssna in kundbehov tillsammans med kundansvariga säljare, försäljningschef och platschef.  

Fler exempel på vidare arbetsuppgifter kan vara: 

  • Hålla i konsultmöten och individuella löpande avstämningar samt skapa utvecklingsplaner 
  • Träffa kunder på kundmöten tillsammans med Sälj 
  • Långsiktig kompetensplanering och hålla dig uppdaterad om trender i branschen 
  • Aktivt arbete med att utveckla Atea Dalarnas konsultaffär 

Ditt team

Som Konsultchef på kontoret i Borlänge kommer du ha ansvaret över våra lokala konsulter. Konsultgruppen på 14 personer, är både bred och senior och de verkar inom vårt affärsområde, Hybrid Plattform. 

Din närmaste chef kommer vara Platschef Mikael Danielsson. Totalt kommer du ha ca100 härliga kollegor på det lokala kontoret i Dalarna och ca 400 kollegor i regionen och ca 2700 kollegor i Sverige. Inom Atea och Region Norr så är samarbetet starkt och vi arbetar aktivt för att bli ett ONE Atea.  

Du kommer arbeta väldigt tätt tillsammans samt ingå i kontorets ledningsgrupp i att driva och utveckla kontoret framåt. Som ledare är det viktigt för oss att ha ett inkluderande och transparent ledarskap där du känner dig delaktig i din egen utveckling samt kontorets.  

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga egenskaper, som är viktiga för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Som person är du kommunikativ i både tal och skrift och är duktig på att sätta tydliga förväntningar mot dina konsulter. Du är genuint nyfiken på andra människor och trivs i en roll där du får vara med och utveckla andra människor. Således är du även duktig på att bygga och utveckla relationer, både din egen konsultgruppering samt kundrelationer. Du är en driven person som motiveras av att göra bra resultat och jobbar aktivt mot att nå höga mål. Du har även en säljande och affärsmässig ådra och är inte rädd för att prata affärer med kunder. Du förstår och kan tillämpa affärsmässiga principer samt har ett stort fokus på resultat, kostnader, intäkter och faktureringsgrader för konsulter. Du har en god samarbetsförmåga och arbetar strukturerat och kan prioritera mellan aktiviteter. Slutligen är du trygg i din roll som ledare och är självgående i ditt arbete. 

För att lyckas i tjänsten som Konsultchef ser vi att du har:  

  • Tidigare erfarenhet från en liknande roll inom personalledning och ledarskap 
  • Grundläggande förståelse och ett genuint intresse för IT-infrastruktur 
  • Flytande språkkunskaper i svenska & engelska 
  • B-körkort 

För denna tjänst anses det vara meriterande om du har: 

  • Tidigare erfarenhet i någon form av sälj eller avtalsförhandlingar 
  • Tidigare erfarenhet och förståelse för konsultbranschen 

Atea vill ha branschens bästa ledare

Ledaruppdraget  
Som ledare på Atea är du en nyckelperson i vårt gemensamma arbete för att stärka medarbetarskapet, ledarskapet och företaget. Ledaruppdraget på Atea innebär att frigöra potentialen hos individen och gruppen, att samarbeta som ONE med hela Ateas bästa i åtanke och att utveckla vår affär för ökat kundvärde. En ledare på Atea är en sann förebild som lever vår kultur och våra värderingar och har modet att utmana sig själv och sina egna sanningar.  

Ledarakademin  
Vi tror på att investera i våra medarbetare och ge dem rätt verktyg för att fortsätta växa och utvecklas som ledare.  Inom vår interna ledarakademi samlar vi vårt erbjudande av lärande och kompetensutveckling inom ledarskap – längre program, kortare insatser och regelbunden inspiration. Vi erbjuder alla med en formell chefsroll ett skräddarsytt ledarskapsprogram anpassat utifrån din ledarerfarenhet och ger dig möjlighet att utvecklas, vara en förebild utifrån vårt gemensamma ledaruppdrag och våra värderingar.  

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikael Danielsson, Platschef, via mikael.danielsson@atea.se. Alternativt Andreas Hautala, Talent Acquisition Partner, via andreas.hautala@atea.se. Vi närmar oss semestertider och därför kan svar på din ansökan dröja längre än vanligt, men vi kommer hantera ansökningar löpande i den mån vi kan så ansök därmed redan idag! 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. 

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBR

Borlänge, Mora
2024-08-04