Seniorkonsult med fokus på M365

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-08-30

Vill du vara nyckelpersonen bakom framtidens arbetsplats? Då kan en roll i vårt specialistteam i Skåne vara något för dig. Vårt fokus är våra kunders medarbetare där vi vill förenkla deras vardag och samtidigt vara vägledare kring den digitala arbetsplatsen. Vi letar nu efter en erfaren seniorkonsult med expertis inom Microsoft 365 vars ansvar innebär att forma innovativa, molnbaserade lösningar till Ateas kunder. I vårt team ges du möjlighet till både personlig och professionell utveckling. 
Kom och gör skillnad med oss! 

 

Din roll i laget

Du kommer att ingå i vårt lokala team av specialistkonsulter med fokus på Microsoft 365. Tillsammans med ditt team kommer du arbeta med allt ifrån rådgivning och design, till konfiguration och förbättringsarbeten. I rollen arbetar du både praktiskt och teoretiskt med strategiska och taktiska frågor. Din roll i laget är att vara en teknisk expert inom ditt område för att kunna möta kundens behov på bästa möjliga sätt – självklart tillsammans med kompetenta och duktiga kollegor. 

I rollen kommer du att stötta våra kunder i deras förflyttningsresa från On-Prem till Cloud och med att säkra livscykeln runt användaren. Du erbjuds en varierande vardag med kunder både inom den offentliga och privata sektorn. Du blir del av en utvecklande miljö, där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. 

Ditt team

I vårt team får du möjligheten att varje dag arbeta med den främsta tekniken. Teamet består av 26 specialister och konsulter med varierande kompetenser och erfarenheter där det gemensamma fokuset ligger i att skapa innovativa IT-lösningar som ger våra kunder det bästa möjliga resultatet.
Teamet präglas av att lyfta varandra och skapa en atmosfär där varje individ känner sig stöttad och inspirerad. Vi tror även på den individuella utvecklingen och att den är en viktig del av teamet framgång. 
Fredrik Sandell, konsult på Atea och din framtida kollega, säger såhär om sin roll på Atea: 
"Som konsult på Atea har man möjlighet att kunna påverka och bygga innovativa lösningar som stöttar verksamheter både hos kund och inom Atea” 

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas och trivas hos oss. Vi ser att du är en person med god samarbetsförmåga som är lyhörd och kommunikativ. Du har enkelt för att skapa och underhålla relationer, samtidigt som du är utåtriktad och socialt aktiv i arbetssammanhang. Vidare tänker du strategiskt, har ett brett perspektiv på frågor och besitter en god förmåga att översätta affärsbehov till tekniska lösningar. Vi tror att du är driven, du ser ett stort värde med att dela med dig av din kunskap och du tycker om att arbeta med den senaste tekniken. Som konsult på Atea gör du skillnad hos våra kunder. Du och dina kolleger jobbar tillsammans, och nära både kunder och partners, för att få fram de smartaste lösningarna i varje uppdrag. Du ställer också frågor och utmanar: Vilka andra förändringar borde kunden göra för att ännu effektivare uppnå sina mål? Här är du rådgivare i att identifiera vad kunder ännu inte har insett och hjälpa dem vidare till nästa steg i sin digitala utveckling. Konsultrollen innebär ett varierande arbete, ett längre uppdrag eller flera parallella, på egen hand eller i team med andra kollegor. Du möter nya människor och kontexter och som konsult ansvarar du för införsäljning till kund, att driva projekt/uppdrag framåt genom att ansvara för dokumentation, bokningar och samverkan med kund. Allt detta tillsammans med all kunskap internt på Atea, optimerar din utveckling framåt. 

För att lyckas i rollen som seniorkonsult bör du även uppfylla följande: 

 • Djup teknisk kompetens inom Microsoft 365 produkter tillsammans med Entra ID. 
 • Erfarenhet av hybrida- och on-prem-miljöer 
 • Erfarenhet av säkerhet kopplat till identitetshantering, autentisering, åtkomsthantering och informationsskydd. 
 • Vara obehindrad i svenska och engelska, både tal och skrift 
 • B-körkort 

Meriterande: Microsofts M365- och säkerhetscertifieringar 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mattias Ganslandt, Konsultchef, via mattias.ganslandt@atea.se. Ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

Den här rekryteringen hanteras av oss på Atea och vi undanber oss därför samtal och mail från rekryterings- och bemanningsföretag. #LI

 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

#LI-HYBRID

 

Malmö, Helsingborg, Kristianstad
2024-08-30