Account Manager

Örebro
2024-08-30

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Brinner du för försäljning och att skapa kundnytta? Är du intresserad av it-infrastruktur och digitalisering? Just nu söker vi på Atea Örebro dig som vill jobba som Account Manager. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.
 

Din roll i laget


I rollen som Account Manager så kommer du att tillhöra den lokala säljgruppen som har sina kunder inom både den privata och offentliga marknaden i Örebro. Ditt fokus kommer vara att upprätthålla befintliga affärsrelationer samtidigt som du identifierar och tar sikte på nya intressenter och affärsmöjligheter inom hela Ateas erbjudande. 

Som Account Manager kommer du leda och driva team via dina egna uppsatta mål för kunden där teamet ska kunna exekvera på målen via aktiviteter. En del av rollen är uppsökande försäljning, där du aktivt söker och engagerar intressanta. Genom att delta i kundevents och leda möten blir du ansiktet utåt för Atea, samtidigt som du säkerställer att dina kunder får den bästa servicen genom att följa dina skräddarsydda kundplaner. Den andra delen av rollen innebär försäljning till befintliga kunder som redan finns i Ateas kundstock.

Ditt nätverk blir en viktig pusselbit för att lyckas, att öppna dörrar och lösa komplexa utmaningar, samtidigt som det ger dig tillgång till resurser både internt och externt. Genom att vara en bro mellan olika team och avdelningar kan du maximera affärsmöjligheterna. Med din passion för att bygga relationer och din förmåga att identifiera affärsmöjligheter kommer du att vara nyckeln till vår framgång på marknaden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:  

 • Identifiera nya intressenter och affärsmöjligheter inom hela Ateas erbjudande
 • Förberedelser och exekvering av interna och externa möten som på något sätt bör resultera i affärsrelaterade aktiviteter
 • Skapa kundplaner och samverkansplaner med kundteam
 • Vara med och driva anbudsarbete av offentlig upphandling
 • Förvaltning av befintlig kundbas

Ditt team


Du kommer att tillhöra den lokala säljgruppen i Örebro som består av tre Account Managers och en försäljningschef som tillsammans arbetar för att skapa mervärde och kundnytta i våra kunders verksamheter med hjälp av it.

Du kommer i denna rollen att rapportera till Försäljningschefen för Örebro, Michael Ernestam.

Vad vi söker hos dig

Dina personliga egenskaper är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Du ger ett förtroendeingivande intryck genom att ha goda kunskaper inom din profession och att du håller det du lovar. Du är självgående och tar ansvar för sin din uppgift, strukturerar själv ditt sitt angreppssätt och driver dina sina processer vidare.

Struktur är en viktig egenskap vi söker, där du planerar arbetet i förväg. Du Organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och har ett proaktivt arbetssätt. Vi ser även att du besitter ett strategiskt tänk samt att du har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta. Du är flexibel och har lätt för att anpassa sig ändrade omständigheter.

För att lyckas i tjänsten som kundansvarig säljare ser vi att du har: 

 • Du har tidigare erfarenhet av roller där du haft ett kundansvar
 • Kunskap inom it-branschen  
 • God vana inom Office 365 med tillhörande applikationer, samt god vana av CRM
 • Kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska  
 • B-körkort 

Meriterande för rollen är om du har: 

 • Arbetslivserfarenhet i roller som AM/KAM
 • Eftergymnasial utbildning
 • Projektledarerfarenhet 
 • Erfarenhet av att förhandla och ingå avtal
 • Offentlig upphandling
 • Uppsökande och förvaltning försäljning

Vårt löfte till dig


Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner


Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Molly Benner på molly.benner@atea.se . Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!  

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

Örebro
2024-08-30