Systemkonsult inom Datacenter

Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-30

Vill du bidra med din kompetens inom datacenter, server, virtualisering och lagring? Trivs du med att möta nya människor i nya miljöer, samtidigt som du får stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll? Har du dessutom kanske kompetens inom NetApps produktflora? Då är du varmt välkommen till oss på Atea. Just nu söker vi en senior konsult inom datacenter till vårt kontor i antingen Jönköping eller Östergötland som vill hjälpa våra kunder på deras digitala resa.
 

Din roll i laget

I rollen som Datacenterkonsult kommer du få möjlighet att arbeta med en bredd av olika kunder. Rollen kan innebära såväl längre heltidsuppdrag på en specifik kund, likväl som att ha flera spännande uppdrag löpande parallellt. Din roll blir central i att hjälpa våra kunder vidare med deras initiativ inom datacentret med fokus på att aktivt arbeta för att rådge dem i deras resa framåt i tätt samarbete med våra säljare och arkitekter.  

Dina arbetsuppgifter:   

 • Arbeta med design, implementation, felsökning, förvaltning och utveckling av våra kunders datacenter-miljöer och IT-infrastruktur    
 • Delta i projekt och uppdrag som teknisk rådgivare och/eller utförare samt leverera dokumentation efter utsatta krav  
 • Agera teknisk specialist och rådgivare (såväl internt som mot kund inom ditt/dina kompetensområden) 
 • Löpande underhållsarbete och hälsocheckar 
 • Genomföra förstudier, analyser och workshops ute hos våra kunder  
 • Samarbeta med våra arkitekter vid framtagandet av design 
 • Utveckla befintliga affärer på våra kunder 
 • Supportera våra säljare med pre-sales  
 • Stötta i upphandlingsarbeten mot myndigheter 
 • Löpande utveckla din kompetens genom utbildning/certifiering i nära dialog med våra strategiska partners samt genom att omvärldsbevaka och uppdatera dig gällande vad som händer på marknaden 

Ditt team

I denna tjänst kommer du att ingå i ett team som idag består av konsulter med olika specialiseringar inom nät, server, lagring och virtualisering. För denna tjänst kan du välja att utgå från antingen Jönköping, Linköping, Norrköping eller Nyköping. 
 
Teamet samarbetar väldigt tätt och jobbar tillsammans när det behövs. De samarbetar mestadels lokalt, men även regionalt och nationellt från andra kontor.  

Atea vill ha branschens bästa ledare. Vi tror på att investera i våra medarbetare och ge dem rätt verktyg för att fortsätta växa och utvecklas som ledare. Alla ledare på Atea deltar därför i vår Ledarakademi där flera olika initiativ genomförs som t.ex Ledardialogen, Ledarskapsprogrammet m.m. Därmed kommer du få en konsultchef som har fått bra verktyg för att ge det bästa ledarskapet. 

Vad vi söker hos dig

Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser, som är viktiga för att lyckas i rollen och att du ska trivas hos oss. I konsultrollen är du flexibel och trivs med att samarbeta med andra. Du uppskattar möjligheten att möta nya kunder och arbeta i en varierande vardag. Du är självgående och tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar och prioriterar ditt arbete och driver dina processer framåt. Du söker aktivt efter nya utmaningar samt utvecklingsmöjligheter hos kunden, både för egen del såväl som för möjligheter för andra konsultkollegor. Slutligen har du en god problemlösningsförmåga, arbetar bra med komplexa frågor och löser komplicerade problem.  

För tjänsten som Datacenterkonsult ser vi att du har:   

 • Mycket god kompetens inom server och virtualisering (VMware, Hyper-V) 
 • Mycket god erfarenhet av att arbeta med infrastruktur, gärna från någon av de större leverantörerna så som NetApp, Dell/EMC, HPE, eller IBM 
 • Svenskt medborgarskap och obehindrad i svenska och engelska språket i tal och skrift  
 • B-körkort   

Det anses vara starkt meriterande om du även har: 

 • Har en/flera certifieringar från någon av de större tillverkarna så som NetApp, Dell/EMC, HPE, eller IBM 
 • God kompetens inom lagring, gärna från någon av de större leverantörerna så som NetApp, Dell/EMC, HPE, eller IBM 
 • Tidigare erfarenhet av konsultrollen 

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Molly Benner, Talent Acquisition Partner, via molly.benner@atea.se. Ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.   

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av och du får chansen att ställa dina eventuella frågor.  

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.   

Vi ser fram emot din ansökan! 

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Jönköping, Linköping, Norrköping, Nyköping
2024-08-30