Systemkonsult nätverk

Västerås
2024-07-31

Tycker du om att bidra med dina kunskaper och att hjälpa kunder i deras digitala utvecklingsresa? Trivs du med att ta eget ansvar och har tidigare arbetat med lösningar från Cisco och Fortinet? Då har du kommit rätt! Just nu söker vi på Atea Västerås dig som vill arbeta som Systemkonsult med fokus på nätverk och kommunikation. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder. Välkommen med din ansökan!

Din roll i laget

Du kommer tillhöra vårt team inom Hybrid Platforms där vi primärt arbetar med nätverk, kommunikation, lagring-, och backuplösningar. I rollen kommer du att arbeta med både stora och små kunder inom såväl offentlig som privat sektor. Hos våra kunder kommer du att vara med och planera och genomföra olika implementationsprojekt samt hjälpa dem att se hur deras kommunikationslösningar på bästa sätt kan moderniseras, förbättras och effektiviseras. Många av våra kunder är inne i sin resa mot molnet och en alltmer hybrid vardag där du kommer spela en viktig roll i att proaktivt identifiera och driva initiativ med syfte att utveckla våra kunders befintliga tjänster och lösningar.

I rollen kommer du att vara involverad i hela kedjan från analys till design, implementation, livscykelhantering, förvaltning till support hos både nya och befintliga kunder. Vi är flexibla och föreslår alltid tillsammans med kund den bästa lösningar utifrån möjligheterna vilket innebär arbete på plats hos kund i kombination med distansarbete mot kund från kontoret eller hemmet.

Ditt team

Du kommer att tillhöra vårt team inom Hybrid Platforms i Västerås, som består av lösningsarkitekter, systemkonsulter samt drifttekniker. Fokus i teamet ligger på samarbete och du kommer själv få vara med och bidra till din utveckling. För oss är det är viktigt att du trivs i det du gör och att du får möjlighet att fokusera på det just du brinner för.

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och ser dina personliga egenskaper som avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och att du har en förmåga att ta och agera utifrån eget initiativ. Samtidigt behöver du vara en relationskapande person som brinner för att skapa och underhålla relationer till såväl kunder som kollegor. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer. Eftersom du kommer arbeta i en varierande roll med många bollar i luften tror vi också att du är flexibel och att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

För att lyckas i tjänsten som nätverkskonsult ser vi att du har följande erfarenhet:

 • Bred kunskap inom nätverk och datakommunikation.
 • Fördjupad expertis inom Cisco-teknologier, särskilt IOS och IOS-XE.
 • Erfarenhet av FortiGate från Fortinet, med meriter för kunskap inom övrig Fortinetportfölj.
 • B-körkort
 • Svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande erfarenheter inkluderar:

 • Palo Alto-brandväggar
 • HPE Aruba nätverkslösningar
 • Ekahau Pro för trådlös nätverksdesign
 • Ytterligare Cisco-produkter som DNA Center, ISE, Nexus-switchar, Netscaler, Asa/Firepower/Secure Firewall och Meraki.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en konferensresa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marie Holm, konsultchef, via marie.holm@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Rollen kan även innebär att slutkandidater genomgår en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

 

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

#LI-HYBRID

 

Västerås
2024-07-31