Senior Systemkonsult inom M365

Göteborg
2024-08-16

Är du en driven och relationsskapande person som brinner för att leverera IT i världsklass? Då vi har tjänsten för dig! Just nu söker Atea Göteborg dig som vill jobba som Systemkonsult inom Microsoft mot både privatmarknadskunder och offentliga. Som konsult hos oss får du stora möjligheter att påverka din egna och Ateas framtida utveckling. På Atea har vi medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Skicka in din ansökan idag och bli en del av landslaget i informationsteknologi!

Din roll i laget

I rollen som Systemkonsult kommer du ansvara för att hjälpa våra kunder i deras it-miljö med bland annat installation, uppgradering, migrering, felsökning, optimering och förvaltning. Du erbjuds att arbeta nära kunden i hela processen, från analys till dess att en lösning är på plats. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vi bygger tillsammans rollen där vi utgår från dig och dina erfarenhet och kunskaper.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Att stötta våra kunder i Göteborg med allt ifrån drift av befintlig infrastruktur till spännande förbättringsprojekt.
 • Att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla våra kunder.
 • Flexibilitet i roller och uppdrag, inklusive systemförflyttningar och molnlösningar

Ditt team

Teamet i Göteborg består av seniora konsulter som arbetar med fokus på våra kunder. Vi är ett gäng drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och stöttar varandra dagligen i våra åtaganden. Inom teamet utmanar vi varandra och utvecklas tillsammans för att göra ett ännu bättre arbete. Vi har en bred kompetensbas som består av olika specialistområden.  

Din närmsta chef i rollen kommer att vara Eva Malmgren, Konsultchef i Göteborg.

”Atea har ett stort fokus på sina medarbetare. Här ges du verkligen en möjlighet att utvecklas, både kompetensmässigt och på ett personligt plan. Inom vårt team finns ett starkt partnerskap mellan mig och medarbetarna när det kommer till nya uppdrag. Det är viktigt för mig att du trivs, känner att du ger värde och kan utvecklas i dina uppdrag. Kulturen inom Atea är stark och vi arbetar helt utifrån våra värderingar, de lever och förstärks av varje Atean.” – Eva, Konsultchef

Vad vi söker hos dig

På Atea anser vi att våra olikheter ger möjligheter. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att arbeta lösningsorienterat och leverera kvalité till våra kunder. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat som konsult eller i en kundnära roll.

Som person har du förutom den tekniska kompetens ett personligt driv och problemlösande synsätt där fokus alltid ligger på att ta fram bästa lösning till kund. Du har en positiv inställning till förändring och tycker om att skapa goda relationer. Att vårda våra kunder är en naturlig del i konsultmannaskapet. Här inkluderas även att kunna se nya möjligheter ute hos kund och att kunna hjälpa kunden vidare även om behovet kanske ligger utanför ens egna kompetensområde.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:

 • Arbetat med Microsoft 365 i minst tre år och har erfarenhet av att implementera, migrera och utveckla produkter inom såsom exempelvis O365, AD, Entra ID, EMS, MEM, Sharepoint, Defender.
 • Flytande kunskaper inom Svenska och Engelska, både tal och skrift
 • B-körkort och tillgång till bil

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Med anledning av kommande semesterperiod kan återkoppling på din ansökan och processen eventuellt dröja något längre än vanligt. Men ansök redan idag då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.  

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Eva Malmgren, Konsultchef, via Eva.Malmgren@atea.se eller Andreas Hautala, Talent Acquisition Partner, via Andreas.Hautala@atea.se .Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss! 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Göteborg
2024-08-16