Hoppa till huvudinnehåll

Teknik

Vi erbjuder en helhetslösning. Vi hjälper er gärna, oavsett om det gäller hela infrastrukturen eller den personliga utrustningen för elever, lärare och skolledare. Vi kan även stötta med försäkrings- och finansieringsfrågor.

Vi erbjuder ett urval av aktiviteter kring tekniska lösningar som främjar skolans utvecklingsarbete, nedan ges några exempel.

Kontakta oss gärna för beställning eller frågor.

It-produkter för skolan
I vår egen eShop hittar du utrustning som är särskilt anpassad för skola. Här hittar du till exempel material som underlättar för undervisning i programmering. Eller ska ni kanske bygga upp ett makerspace på skolan?

 

Demo av enheter
I samarbete med hårdvarutillverkarna så kan vi erbjuda er att på hemmaplan, i lugn och ro, få prova produkterna innan ni bestämmer er.

Demo av kringutrustning
Det finns så mycket mera än bara datorer och lärplattor som kan förbättra lärmiljön. Vi visar gärna bra utrustning som rustar elever, lärare och skolledare ytterligare.

Hantera dina enheter
Vi erbjuder stöd i hanteringen av enheterna på skolan och underlättar administrationen i er verksamhet.

Trådlöst nätverk som möter dagens och framtidens behov

Alla barn och elever ska utveckla en adekvat digital kompetens och digitaliseringens alla möjligheter ska tas tillvara av skolväsendet. Det är nationella it-strategins vision för förskola och grundskolan till år 2022.

Vad har din skola för strategi för att nå visionen 2022?

Oavsett strategi så vet vi att våra trådlösa nätverk används av fler och fler tillämpningar och samtidigt har trådlöst blivit den primära anslutningsmetoden för datorer, surfplattor, sensorer och andra typer av enheter. Stora mängder data genereras och alla applikationer och program skall samsas på det trådlösa nätverket. Det förutsätter rätt produktval och rätt design. Upplever du att det saknas täckning i klassrummen eller att det inte går att ansluta sig till det trådlösa nätverket när det är många elever på en liten yta samtidigt? Eller att tillämpningar som tal och video inte fungerar med den kvalitet som elever och lärare förväntar sig i utbildningen? Med största sannolikhet uppstår problem på grund av att nätverket inte utvecklats i takt med hur det används.

  • Har accesspunkter anpassat efter skolans behov och monterat med hänsyn till lokal och antal användare.
  • Ger dig ett gränssnitt som visar hur nätverket används och av vem.
  • Ger dig statistik som du kan använda för din verksamhet, exempelvis hur elever rör sig över tid i lokaler för att kunna säkerställa att det finns täckning där det behövs.
  • Kan erbjuda åtkomst till nätverket via olika autentiseringsmetoder som AD, Facebook eller Google.
  • Stödjer alla applikationer din skola behöver och samtidigt garanterar kvalité för tal och video.
  • Är flexibelt, skalbart och kan enkelt byggas ut utan oförutsedda kostnader.
  • Är säkert och ger dig möjlighet att styra vad nätverket skall används till.

Vårt erbjudande

Vår workshop trådlösa nätverk för skola, syftar till att dokumentera vilka behov och krav som har en påverkan på utformningen av det trådlösa nätverket. Vi intervjuar namngivna personer och dokumenterar behoven i en kravbild. Underlaget används sen för att säkerställa ett trådlöst nätverk som möter framtidens behov.

Med vår tjänst förstudie – trådlösa nätverk med Site Survey för skola får du ett designunderlag som innehåller mängden trådlösa anslutningspunkter som krävs och deras placering i kartor eller planritning. Det för att ge rätt förutsättningar till ett trådlöst nätverk som stödjer era tilltänkta tillämningar. Designunderlaget kan användas för budgeteringssyfte, underlag för ett etableringsprojekt eller för kontroll av nuvarande miljö.

Vill du veta mer?

Det behövs ett tydligt ledarskap för att förändra och utveckla en verksamhet. Med en tydlig strategi är möjligheterna stora att uppnå förväntad effekt och resultat.