Hoppa till huvudinnehåll
Vårt arbete tar avstamp i skolans styrdokument och relevant forskning. Strategi, utveckling och teknik är de grundstenar som hela vårt erbjudande vilar på.

Som landets ledande leverantör till offentlig sektor och svenska skolor har vi ett ansvar att engagera oss i samhället. På samma sätt som vi tar ledartröjan inom miljöfrågor och hållbar it, har vi en betydande roll att spela i skolans digitala utveckling.

It öppnar dörrar till ett lärande som är tillgängligt för alla, oavsett förutsättningar, och som genom ett tydligt ledarskap förändrar och förbättrar skolan. Det är av den anledningen som Atea har en nationell expertgruppering, specialiserad på just svensk skola.

Så jobbar vi med ledarskap och skola  |  Så jobbar vi med miljö & hållbarhet 

Släpp elevernas produktivitet och kreativitet fri

Våra barn och ungdomar måste kunna navigera i det tekniska 2000-talet.

Med en Apple-enhet får eleverna en solid uppsättning lärande verktyg mellan sina händer. De kan kommunicera, samarbeta och ansluta till externa enheter.

Med Apples kreativa verktyg och kodningsprogram ger vi eleverna verktyg för att agera i den nya världen.

Vill du vara elev i ditt eget klassrum?

Produkter för lärande

Med kraftfulla och flexibla iPad är eleverna fria att utforska och uttrycka sig, när och var inspirationen än slår till. Med Mac kan de förverkliga sina mest storslagna idéer. Inbyggda appar och intuitiv mjukvara ger möjlighet till en individuellt anpassad upplevelse av lärandet – ett sätt att lära som är unikt för varje elev.

Fejkat kreditkort med Apple logo på

Skapa Apple-ID utan betalningsmetod

Vi får ofta frågan från skolor om det går att skapa ett Apple-ID utan betalningsmetod, t.ex. kreditkort. Självklart går det, här förklarar vi hur.

Alla ska lyckas

Precis som appleprodukter har iPad en mängd suveräna verktyg för elever med funktionsvariationer. Funktionen Läs upp skärm läser upp innehållet på skärmen för den som inte kan se det, eller som helt enkelt lär sig bättre genom att lyssna. VoiceOver kan vägleda eleverna genom olika åtgärder, som att öppna ett dokument eller välja ett menyalternativ. Och Guidad åtkomst och Safari-läsaren hjälper eleverna att koncentrera sig.

Ikoner

Västerportsskolans resa mot att bli en Apple Distinguished School

En värld full av appar

På App Store finns tusentals iPad-appar från utvecklare av utbildningsappar. Eleverna kan utforska hur världen är uppbyggd genom att röra, sträcka ut och vrida molekyler. De kan se hur människokroppen ser ut inuti. Eller studera, rotera och till och med styra revolution­erande uppfinningar.

Appar och tjänster som Google Docs, Google Drive, Microsoft Office och Dropbox fungerar smidigt på iPad också.

Mer om appar

It och driftsättning

Oavsett om du planerar för en helt ny driftsättning eller om du tänker lägga till fler Apple-enheter i den befintliga infrastrukturen kommer iPad och Mac att passa väl in. Nu när det finns stöd för Microsoft Azure Active Directory är det enklare än någonsin att ge elever och personal tillgång till viktiga Apple-tjänster för undervisning och lärande. Alla appar som lärarna och eleverna behöver varje dag, såsom Google Drive och Microsoft Office, finns nu på iPad. Och med de många olika kreativa verktyg som iPad erbjuder kan eleverna visa vad de har lärt sig på alla möjliga sätt.

Mer om it och driftsättning

Apple School Manager och MDM

Med Apple School Manager går det att tilldela skolenheter till MDM, så att de registreras och konfigureras auto­matiskt. Eftersom det går att ställa in förvald MDM-server utifrån enhetstyp är det enkelt att automatisera uppgifter för iPad och Mac.

Med MDM går det att trådlöst driftsätta appar och böcker, konfigurera hem­skärmens layout, filtrera internetåtkomst, schemalägga mjukvaruuppdateringar över natten, hitta borttappade enheter och hantera en mängd andra inställningar.

Digitala verktyg för tillgänglighet på Stenkulaskolan

Personlig integritet och säkerhet

Apple anser att integritet är en grundläggande mänsklig rättighet, så alla Apple-produkter är utformade från grunden för att skydda personlig information och för att alla kunder ska ha möjlighet att själva välja vad de vill dela och med vem.

Därför har alla appleprodukter, även de som utformats för utbildningsmiljöer, inbyggda funktioner och kontroller för integritetshantering. Produkter är designade för att begränsa insamling och användning av data. All bearbetning ska i så stor utsträckning som möjligt ske på enheten, med möjlighet till transparens och kontroll över hur informationen delas.

Administrera i klassrummet

När elevkonton och klasslistor läggs in i Apple School Manager får lärarna auto­matiskt tillgång till sina klasser i Klassrum och Skolarbete så att de direkt kan komma igång med under­vis­ningen.

Det går även att aktivera registrering av elevframsteg i Skolarbete från inställningsmenyn i Apple School Manager, eller inaktivera funk­tionen för enskilda elever i kontomenyn.

Apple Teacher workshops för grundskolan och gymnasium

Apple Teacher är ett fortbildningsprogram som har tagits fram i syfte att stötta utbildare som använder Apples produkter till undervisning och lärande. Som utbildare kan du fördjupa dina kunskaper på iPad och Mac och sedan använda det du lärt dig direkt i klassrummet.

Atea hjälper dig att lyckas med programmet och att få ut maximalt av ditt engagemang.

Apple skolarbete

Det bästa sättet att lära sig är genom att göra och skapa. Appen Skolarbete hjälper dig och dina elever att utnyttja de kreativa möjligheterna med iPad på bästa sätt. Det är enkelt att dela ut och samla in uppgifter, hålla ett öga på elevernas framsteg i utbildningsappar och samarbeta med en elev i taget i realtid, även på distans. Appen är lätt att använda för eleverna också. Uppgifter dyker upp auto­matiskt på deras iPad, sorterade efter inlämningsdatum och ämne. Skolarbete hjälper dig också att hålla koll på hur det går för alla i klassen, så att du kan anpassa undervisningen efter varje elevs behov.

Ikon för Apple Klassrum

Apple Klassrum

Appen Klassrum förvandlar din iPad till en mångsidig lärarassistent. Den ger dig kontroll över alla iPad-enheter i klassrummet, så att du kan handleda eleverna genom lek­tionerna och se till att de fokuserar på uppgiften. Klassrum gör det också enklare att dela information. Skicka och ta emot filer via AirDrop – till eller från hela klassen eller enskilda elever – eller visa elevernas arbete på en stor skärm.

För rådgivning kontakta

Jesper Andersson
Jesper Andersson
Partneransvarig Apple

Jesper jobbar som Partneransvarig för Apple och har varit verksam inom it-branschen sedan 2001. I sina tidigare roller har han skaffat sig en bred kompetens kring klienthantering på större företag samt med att bygga lösningar som stöttar produkten under hela livscykeln. Sista åren har fokus varit på Apple och deras ekosystem samt att Jesper brinner för att hitta lösningar på alla problem tillsammans med våra kunder och partners.