Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Stockholm

5 frågor till konsultchefen Anna Palmgren

Det här är Anna

Namn: Anna Palmgren

Befattning: Konsultchef för säkerhetsgrupperingen i Stockholm

Ålder: 51

Min definition av att "lyckas som ledare": "När jag ser medarbetare utvecklas och får skina. Jag blir jättelycklig å deras vägnar när det kommer positiv feedback från kunderna".

Min största insikt som ledare på Atea: "Betydelsen av att lyfta varandra när vi jobbar som lag."

Ledarskaps-superkraft jag använder dagligen: "Att sprida glädje".

Vad kan jag förvänta mig för ledarskap från dig?

”Jag är inte den som detaljplanerar eller kör med micro-management. Jag låter dig driva dig själv, men finns där och coachar, guidar, stöttar och försöker ge dig bra förutsättningar. Jag förutsätter att du kan ditt område och uppskattar när du är drivande för att göra kunden nöjd.”

Att göra kunder nöjda handlar på Atea allt oftare om lagarbete. Kan du berätta hur ni jobbar?

”Det börjar redan i säljprocessen. Vad vi säljer in till kunderna numera är inte så mycket enskilda konsult-CV:n, utan det är mer fokus på lagleveranser. Vi betonar mer att vi löser kundernas utmaningar som ett lag för att ge ett större värde och samtidigt stötta och hjälpa varandra i leveranserna och bidra till allas utveckling. Seniora och juniora konsulter jobbar exempelvis nära varandra i uppdragen, och specialister tar hjälp av kolleger både regionalt och nationellt vid behov. För min del är det angeläget att nya medarbetare kommer in i teamet, och att man trivs med att jobba på det sättet. Vi firar medgångar som ett lag, och det är även viktigt att ta kritik som ett team, när det inte går som tänkt.”

Hur mycket satsar du på dina medarbetares utveckling?

”Atea har en väldigt bra plattform för att få medarbetare att blomma ut. Du kommer att hitta en roll som du kan arbeta i och utveckla, och du kan gå djupare inom ett expertisområde om du vill det, eller bredda dig, och även ta sikte på en helt ny typ av befattning om du känner dig lockad av det. Av alla ställen jag har arbetat på där man sagt att man jobbar med utveckling, är Atea den första arbetsplatsen där det sker i stor omfattning.  Jag tycker det är väldigt positivt med medarbetare som vill utvecklas. En gång om året har vi ett utvecklingssamtal där vi sätter en individuell utvecklingsplan som sedan följs upp under året.  Jag vill jobba för att du ska blomma ut ordentligt, trivas och stanna kvar länge på Atea.”

Ateas vision är att vara ”the place to be”. Hur bidrar du till en sådan känsla?

”Min drivkraft som chef är att få in nya medarbetare som är lika trevliga och duktiga som de konsulter vi redan har, och att vi utvecklas och har kul tillsammans. The place to be handlar mycket om det vi har pratat om. Att komma till sin rätt, och trivas. Jag tänker på att sprida glädje och positivitet, och vill att det ska kännas tilltalande att komma till kontoret. Jag tar gärna initiativ till gemensamma luncher, till exempel. Vissa konsulter är på kontoret 2-3 dagar i veckan, medan andra efter pandemin har vant sig vid att jobba på distans, och då slår jag gärna en signal eller tar Teamsmöte bara för att kolla läget”.

Vad drömmer du om för mig som medarbetare?

”Att du hittar din roll på Atea och inser att du inte behöver vara en konsult i en box. Här har du alla möjligheter att vara kreativ och att utveckla både dig själv och vad du kan erbjuda kunderna. Jag kommer att verka för att du ser och tar tillvara möjligheterna som finns här.”

SCENARIER. Så reagerar Anna om du …

…  uttrycker frustration över att livet blivit väldigt stillasittande:

”Det där kommer upp ibland i medarbetarsamtal. Då föreslår jag bland annat att ta onsdagarnas avstämningsmöten gående, och att även ta en promenad under andra möten om det är möjligt. Jag skulle peppa på olika sätt för att få dig att röra på dig mer, om det är något som du uttryckt att du önskar. Jag vill visa att jag bryr mig och lyssnar på dina behov.”

… vill söka dig vidare till en annan befattning på Atea om ett par år:

”Det ser jag bara positivt på. Jag vill att du ska hitta rätt. Atea Career Program togs fram specifikt för medarbetare som vill vidare till nya befattningar inom företaget. Jag har faktiskt en person som anslutit till mitt team den vägen – en tjej som tidigare jobbade med analys av kunders mjukvarutillgångar, och en kille som är på väg in i teamet som idag har rollen som competence area developer. Programmet är öppet för alla som har engagemanget, drivet och tiden. Vi gör tillsammans en plan som låter dig studera viss tid på arbetstid och som är förenligt med pågående kunduppdrag, men du behöver också lägga en del fritid.”

… vill jobba hemifrån 100%:

”Jag vill helst inte att mina konsulter är 100 procent hemma, för det bidrar till bättre samhörighet om du kommer in ibland. Men samtidigt är jag öppen för att diskutera ett upplägg som fungerar för oss båda – förstås alltid med hänsyn till vad kunderna önskar i de enskilda uppdragen. Om en kund vill att konsulten sitter hos dem, då är det avgörande. Annars är det Ateas policy att vara flexibel, att variera mellan att arbeta på kontor och att jobba på distans.”

Tillbaka till Stockholm