Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Karriär

Din framtid som konsult på Atea

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna? Välkommen i laget.

Att jobba på Atea

Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av it-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Våra värderingar | Om Atea 

Våra lösningar och tjänster kan delas in i tre huvudområden

Hybrid Platforms

Handlar om smarta, mjukvarudefinierade nätverk, skalbara och automatiserade datacenter samt lagringslösningar både i kundens egna datacenter, hybridmiljöer och publika molnmiljöer.

Digital Workplace

Handlar om att skapa förutsättningar för en modern digital arbetsplats med medarbetaren i centrum.

Information Management

Handlar om att nyttja informationens kraft för att driva framgångsrik digitalisering samt säkra informationen.

Emma påverkar säkerhetsfrågorna på EU-nivå

Emma Zakrisson, informationssäkerhetskonsult:

Informationssäkerhet och dataskydd är en internationell utmaning. Ett aktuellt exempel är det osäkra rättsläget kring överföring av personuppgifter till leverantörer i tredje land som saknar adekvat skyddsnivå. Emma involverad i det arbete som pågår inom EU med att ta fram en uppdaterad europeisk ISO-standard för informationssäkerhet. Hon sitter med i den kommitté på SIS (Svenska Institutet för Standarder) som arbetar fram de förslag som lämnas in från svenskt håll.

Möt Emma

”Jag är så hungrig på att hela tiden lära mig mer. På ett stort företag som Atea finns alla möjligheter att utvecklas.”

Johan Kindstrand, seniorkonsult

Johan brinner för att dra nytta av ny revolutionerande teknik när den kommer – oavsett om det handlar om OpenShift, JupyterHub eller IaC (infrastructure as code). Om han ser att tekniken kan bidra till förenkling, effektivitet och besparingar för kunder så tvekar han inte att framföra sina förslag och gå till handling.

Möt Johan Kindstrand

Säkerhet i fokus

"På Atea uppmuntras jag att fördjupa min passion och spets"

Richard Hagerwald är säkerhetsexpert i Ateas cloud transformation-team. Cloud transformation-teamet jobbar virtuellt och består av konsulter från Ateas kontor över hela landet. Teamets uppgift är att underlätta för organisationer att få molnlösningar på plats som gör det möjligt att jobba smartare och effektivare med stärkt it-säkerhet. 

Richard om rollen som säkerhetskonsult

Evelina Larsson

”Vi bidrar till att stärka Sveriges säkerhet”

Sedan pandemin bröt ut i våras, har frågan om hur vi kan jobba säkrare på distans hamnat överst på agendan för många.

– Just nu jobbar jag och mina kollegor intensivt med att visa hur vi kan använda molntjänster och jobba på distans på ett säkert sätt, säger Evelina Larsson, informationssäkerhetskonsult på Atea.

Evelina om rollen som informationssäkerhetskonsult

The place to be

Det är viktigt att du som it-specialist har rätt förutsättningar i ditt arbete  och har bra harmoni mellan jobb och fritid. Därför att vi tagit fram ett antal förmåner som vi tror på.  

Vi vill:
  • se dig utvecklas
  • ge dig rätt ersättning
  • att du ska må bra
  • hjälpa dig till ett lägre klimatavtryck
  • hjälpa dig med balans i livet
  • trygga din framtid

Läs mer om våra förmåner

Arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna

Ökat intresse för analytics och BI

Johan Kruse

Johan Kruse är en av Ateas specialister på business intelligence. Johan har jobbat med it i olika roller sedan 1998, med ett fokus på business intelligence de senaste sex åren. Han har erfarenhet av BI på alla nivåer: strategiskt, taktiskt och operationellt.

Johan om analytics och BI

Elin Johansson

Elin Johansson, Business Intelligence Specialist märker att det finns ett växande intresse för Business Intelligence och området Analytics från både privata och offentliga organisationer, olika branscher och funktioner. Elin är en av de medarbetare som tog fram Klimat BI och som arbetar med verktyget dagligen.

Läs gärna Analysverktyg hjälper Atea att jobba strategiskt med hållbarhet

”Vi befinner oss i en spännande tid när inte bara it-avdelningen ser möjligheterna med teknik, utan verksamhetschefen spelar en avgörande roll. Sverige har en väl utbyggd it-infrastruktur och vi är välutbildade jämfört med många andra länder. Men vi är inte vana att tänka användardrivet, särskilt inte i offentlig sektor och medelstora bolag som kan ha svårare att prioritera utvecklingsprojekt.”

— Daniel Ehnhage, Affärsområdeschef Information Management

It-arkitekt på Atea

”Med erfarna kollegor & samhällsnära projekt gör jag skillnad”

Markus Birgander, it-arkitekt

Att driva digitaliseringen framåt i projekt som påverkar barn, unga och arbetssökande – det är en av de saker som gör jobbet meningsfullt, enligt Markus Birgander, senior it-arkitekt på Atea.

Möt Markus Birgander

"Lyhördhet och förmågan att förstå är avgörande”
 

Jenny Sandberg, it-arkitekt

Lyssna till Jenny Sandberg, it-arkitekt, hur hon tillsammans med sina kollegor hjälper kunder att få verksamheten och it att möta varandra och tillsammans sätta en strategisk plan.

Inspireras och lär av varandra

Inner Circle

För dig som brinner extra för en specifik tillverkare, partner eller fokusområde driver vi ett antal olika Inner Circles. Där syftet är att knyta ihop distributör, tillverkare och Atea. Vi tillsammans skapar ett forum för både sälj och konsult som sker digitalt och blandat med fysiska träffar.

Digitalt nätverk

För att vi ska dra nytta av kraften i vår konsultorganisation satsar vi på erfarenhetsutbyte genom våra unika kompetensforum. Det är ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips,  motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Fysiska mötesplatser

Att träffa kollegor för att inspirera och lära av varandra är något som vi tycker är viktigt. Därför arrangerar vi varje år en mängd olika forum, själva eller tillsammans med kunder eller strategiska partners. Forumen är ofta inriktade på en specifik teknologi, en särskild plattform eller ett lösningsområde.

Vill du arbeta i teknikens framkant?

Att börja som konsult på Atea är ett stort beslut för dig men också ett stort ansvar för oss. Du kommer att ingå i ett lag på 1 000 specialister men det är dina möjligheter och din individuella utvecklingspotential som tas tillvara.

"Här finns plats för kreativitet och snabba beslut".

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer