Tillbaka till Karriär

Din framtid som konsult på Atea

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna? Välkommen i laget.

”Så skapar du värde med dataanalys”

Steve Binning, Business Intelligence Specialist

Lyssna till Steve Binnig, Business Intelligence Specialist om vilka fördelar det finns att bli datadriven och hur verksamheter kan bli mer faktabaserad i sina beslut. Steve ger dig också en inblick i hur det är att jobba som BI-specialist.

”Mitt första jobb efter studierna var som Cobol-utvecklare. Redan efter ett par veckor på jobbet kom chefen in och slängde en hög manualer på mitt bord och sa: ”Du som är ung och ny får sätta dig in i det här”. Det visade sig vara SAS och då det ledande BI- och analys-systemet, det här var 1990. Från den stunden var jag fast. ”

— Steve Binning, Business Intelligence specialist

Vi träffade tre av Ateas mest rutinerade experter inom området: Johan Ripgården, Camilla Arenhäll och Steve Binning – för att prata om analytics och värdet av att bli mer datadriven. Läs artikeln

Steve Binning, Business Intelligence specialist

”Vi bidrar till att stärka Sveriges säkerhet”

Evelina Larsson, informationssäkerhetskonsult på Atea:

Sedan pandemin bröt ut i våras, har frågan om hur vi kan jobba säkrare på distans hamnat överst på agendan för många. – Just nu jobbar jag och mina kollegor intensivt med att visa hur vi kan använda molntjänster och jobba på distans på ett säkert sätt.

”Jag vet hur viktig denna utmärkelse är och hur den kan hjälpa andra att utvecklas och växa”

— Sadaf Allahyari, Datacenter Systemkonsult

Sadaf Allahyari och Shahrouz Lahiji har erhållit titeln vExpert. Utmärkelsen är unik och visar på ett stort engagemang och djupt tekniskt kunnande. Det är ett stort erkännande i branschen då enbart tolv personer i Sverige innehar titeln.

 

”Guidar organisationen genom automatiseringsprojekt med engagemang och kunskap”

— Amanda Näsman projekt- och automatiseringsledare

När Atea påbörjade ett omfattande automatiseringsprojekt med målet är att frigöra minst 100 000 timmar per år behövdes en specialist som kunde leda och planera projektet. Som automationsledare skapar Amanda Näsman möjligheter för verksamheten att själva identifiera vad som kan automatiseras.

"Här finns plats för kreativitet och snabba beslut".

Inspireras och lär av varandra

Inner Circle

För dig som brinner extra för en specifik tillverkare, partner eller fokusområde driver vi ett antal olika Inner Circles. Där syftet är att knyta ihop distributör, tillverkare och Atea. Vi tillsammans skapar ett forum för både sälj och konsult som sker digitalt och blandat med fysiska träffar.

Digitalt nätverk

För att vi ska dra nytta av kraften i vår konsultorganisation satsar vi på erfarenhetsutbyte genom våra unika kompetensforum. Det är ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips,  motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Fysiska mötesplatser

Att träffa kollegor för att inspirera och lära av varandra är något som vi tycker är viktigt. Därför arrangerar vi varje år en mängd olika forum, själva eller tillsammans med kunder eller strategiska partners. Forumen är ofta inriktade på en specifik teknologi, en särskild plattform eller ett lösningsområde.

"Lyhördhet och förmågan att förstå är avgörande”

It-arkitekt på Atea

Lyssna till Jenny Sandberg, it-arkitekt, hur hon tillsammans med sina kollegor hjälper kunder att få verksamheten och it att möta varandra och tillsammans sätta en strategisk plan.

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna?

Att börja som konsult på Atea är ett stort beslut för dig men också ett stort ansvar för oss. Du kommer att ingå i ett lag på 1500 specialister men det är dina möjligheter och din individuella utvecklingspotential som tas tillvara.

Se våra lediga tjänster

The place to be

Det är viktigt att du som it-specialist har rätt förutsättningar i ditt arbete  och har bra harmoni mellan jobb och fritid. Därför att vi tagit fram ett antal förmåner som vi tror på.  

Vi vill:
  • se dig utvecklas
  • ge dig rätt ersättning
  • att du ska må bra
  • hjälpa dig till ett lägre klimatavtryck
  • hjälpa dig med balans i livet
  • trygga din framtid

Läs mer om våra förmåner

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer