Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Karriär

Din framtid som konsult på Atea

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna? Välkommen i laget.

Live Hacks - Vaccinpas

Digital Health Pass - hur funkar det där egentligen? Vilken teknologi ligger bakom, och är det verkligen säkert att dela med sig av sin information på det här sättet? Kommer vi att kunna flyga hursomhelst när passen väl finns på plats, och kommer de att ersätta vanliga pass inom en snar framtid? Eller blir nästa grej inbyggda chip i kroppen?

🎬 Mats Hälldahl, specialist och verksamhetsutvecklaren hjälper oss att reda ut alla frågetecken.

 

"Så jobbar vi fram rätt Analytics och PowerBI-lösning"

Johan Kruse är en av Ateas specialister på business intelligence. Johan har jobbat med it i olika roller sedan 1998, med ett fokus på business intelligence de senaste sex åren. Han har erfarenhet av BI på alla nivåer: strategiskt, taktiskt och operationellt.

– Det krävs att informationen presenteras begripligt, att den ger insikter och kan anpassas och bli relevanta för rätt personer i organisationen, eller för kunderna. 

Mer om BI och Johan Kruse

Vi har alltid stora saker på gång. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg. Vi gör det tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål.

Utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna och var med i laget och driv digitaliseringen framåt. 

Se våra lediga tjänster

 

”Med erfarna kollegor och samhällsnära projekt gör jag skillnad”

Markus Birgander, it-arkitekt

Att driva digitaliseringen framåt i projekt som påverkar barn, unga och arbetssökande – det är en av de saker som gör jobbet meningsfullt, enligt Markus Birgander, senior it-arkitekt på Atea.

– Här finns en unikt djup förståelse för de kunder vi hjälper. Och som it-arkitekt är jag beroende av den typen av verksamhetsnära experter.

Ökat intresse för analytics

Elin Johansson, Business Intelligence Specialist märker att det finns ett växande intresse för Business Intelligence och området Analytics från både privata och offentliga organisationer, olika branscher och funktioner. Elin är en av de medarbetare som tog fram Klimat BI och som arbetar med verktyget dagligen.

Elin Johansson

”Traditionellt har det varit ekonomifunktionen som nyttjat tekniken, men nu är det allt fler marknadsavdelningar, sälj- och it-funktioner som kontaktar oss. Det kan handla om allt ifrån att göra en enkel rapport till att driva en större transformation baserat på det data som analyseras."

Läs artikeln Analysverktyg hjälper Atea att jobba strategiskt med hållbarhet

”Idag driver verksamheten utveckling och digitalisering framåt”

"Vi befinner oss i en spännande tid när inte bara it-avdelningen ser möjligheterna med teknik, utan verksamhetschefen spelar en avgörande roll. Sverige har en väl utbyggd it-infrastruktur och vi är välutbildade jämfört med många andra länder. Men vi är inte vana att tänka användardrivet, särskilt inte i offentlig sektor och medelstora bolag som kan ha svårare att prioritera utvecklingsprojekt."

Daniel Ehnhage, Affärsområdeschef Information Management

Läs mer här

 

Arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna

Att börja som konsult på Atea är ett stort beslut för dig men också ett stort ansvar för oss. Du kommer att ingå i ett lag på 1 000 specialister men det är dina möjligheter och din individuella utvecklingspotential som tas tillvara.

Vill du arbeta i teknikens framkant och utvecklas tillsammans med de bästa specialisterna?

Att börja som konsult på Atea är ett stort beslut för dig men också ett stort ansvar för oss. Du kommer att ingå i ett lag på 1 000 specialister men det är dina möjligheter och din individuella utvecklingspotential som tas tillvara.

Se våra lediga tjänster

Inspireras och lär av varandra

Inner Circle

För dig som brinner extra för en specifik tillverkare, partner eller fokusområde driver vi ett antal olika Inner Circles. Där syftet är att knyta ihop distributör, tillverkare och Atea. Vi tillsammans skapar ett forum för både sälj och konsult som sker digitalt och blandat med fysiska träffar.

Digitalt nätverk

För att vi ska dra nytta av kraften i vår konsultorganisation satsar vi på erfarenhetsutbyte genom våra unika kompetensforum. Det är ett digitalt nätverk där alla våra konsulter och specialister på Atea dagligen diskuterar kunders utmaningar, olika lösningar, ger varandra tips,  motivation och gemensamt hittar bästa laget för aktuella uppdrag.

Fysiska mötesplatser

Att träffa kollegor för att inspirera och lära av varandra är något som vi tycker är viktigt. Därför arrangerar vi varje år en mängd olika forum, själva eller tillsammans med kunder eller strategiska partners. Forumen är ofta inriktade på en specifik teknologi, en särskild plattform eller ett lösningsområde.

"Lyhördhet och förmågan att förstå är avgörande”

It-arkitekt på Atea

Lyssna till Jenny Sandberg, it-arkitekt, hur hon tillsammans med sina kollegor hjälper kunder att få verksamheten och it att möta varandra och tillsammans sätta en strategisk plan.

"Här finns plats för kreativitet och snabba beslut".

The place to be

Det är viktigt att du som it-specialist har rätt förutsättningar i ditt arbete  och har bra harmoni mellan jobb och fritid. Därför att vi tagit fram ett antal förmåner som vi tror på.  

Vi vill:
  • se dig utvecklas
  • ge dig rätt ersättning
  • att du ska må bra
  • hjälpa dig till ett lägre klimatavtryck
  • hjälpa dig med balans i livet
  • trygga din framtid

Läs mer om våra förmåner

Tillbaka till Karriär
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer