Data Engineer

Stockholm
2023-12-01

Vill du vara med på en förändringsresa och utveckla Ateas nya plattform för modern data management? Klart du vill, då är The Place 2 Be något för dig! Vi söker dig som är en nyfiken och driven lagspelare som älskar data. Tillsammans, och i nära samarbete med vår strategiska partner Microsoft, utvecklar vi vår nya plattform ”One Data Platform”. Om du är en entusiastisk Data Engineer som vill vara en del av ett engagerat team och driva vårt dataekosystem framåt, ser vi fram emot din ansökan! 

 

Din roll i laget

I rollen som Data Engineer kommer du att spela en central roll i Ateas förändringsresa mot att bli "One Atea". Atea är en organisation med närvaro i Norden och Baltikum. Ett av våra initiativ handlar om att utveckla en data plattform som kommer att stödja verksamheten i alla våra länder. 

I Data Engineer rollen är du en del av denna spännande transformationsresa, som kommer vara både utmanande och rolig. Du kommer vara en del av ett team där ni kontinuerligt utvecklar och förbättrar plattformen. Hos Atea värderar vi kompetensutveckling högt och erbjuder därmed generösa möjligheter till utbildning och certifiering.

Exempel på arbetsuppgifter som du kan få arbeta med är: 

 • Utveckla och underhålla datapipelines, datamodeller och ETL-processer i Azure Synapse.
 • Implementera och underhålla Microsoft Common Data Model (CDM).
 • Arbeta med Microsoft Purview för metadata och data lineage.
 • Övervaka och optimera data management-lösningar för prestanda, skalbarhet och kostnadseffektivitet.

Ditt team

Du kommer ingå i ett team bestående av 11 medarbetare, varav sex är anställda och fem är underkonsulter. Av dessa sex anställda utgår fyra kollegor från huvudkontoret i Kista (Stockholm), och två från andra orter i Sverige. Underkonsulterna befinner sig utspritt över Europa. Inom teamet finns det även en Scrum Master, en Produktägare och en Tech Lead. Teamet arbetar agilt i 10 veckors perioder, som bryts ner i fem stycken 2 veckors-sprintar enligt Scrum-metodik. Stämningen inom teamet kan beskrivas som drivande och positiv. 

Din närmaste chef kommer vara Tobias Forss som arbetar som Service Delivery Manager inom Information Management. Som person beskriver Tobias sig som positiv, nyfiken och lösningsorienterad. Som ledare strävar Tobias efter att skapa en miljö där både team och individ uppmuntras att ta egna initiativ samt arbeta självständigt. Han brinner för att lära känna människor, samverka och dela framgångar inom teamet. För Tobias är öppen och ärlig kommunikation med medarbetarna av största vikt.

Vad vi söker hos dig

För att lyckas i rollen som Data Engineer söker vi dig med erfarenhet inom liknande befattningar. Vi tror att du är en nyfiken och öppensinnad person som trivs extra bra i en agil och dynamisk arbetsmiljö. Dessutom är du skicklig på att arbeta strukturerat och har förmågan att effektivt prioritera uppgifter genom att ha ett holistiskt perspektiv. Du tar aktivt ansvar för din egen professionella utveckling. Du visar intresse för att ständigt utveckla processer och har förmågan att samarbeta framgångsrikt i teambaserade initiativ, inklusive användning av low-code tekniker för att effektivisera och förenkla arbetsflöden. Din förmåga att lyssna och identifiera behoven hos intressenter gör det möjligt för dig att omvandla kraven till tekniska lösningar. Slutligen, din passion för problem­lösning och en stark analytisk förmåga driver dig i ditt arbete.

För att lyckas i rollen som Data Engineer tror vi att du: 

 • Har en kandidatexamen i datavetenskap eller ett närliggande område. 
 • Har arbetslivserfarenhet i en liknande roll med fokus på Microsoft Azure.
 • Har goda kunskaper och erfarenhet inom data management genom användning av verktyg som Azure Synapse, Azure Data Factory, Azure Data Lake Storage, Dataverse och Microsoft Purview.
 • Har goda kunskaper inom datamodellering. 
 • Talar och skriver engelska flytande. 

Det anses vara meriterande om du: 

 • Har god kännedom om Microsoft Common Data Model (CDM).
 • Har god kännedom om Data Governance.
 • Talar och skriver svenska flytande.

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Tobias Forss, SDM Information Management, via tobias.forss@atea.se, alternativt Alexandra Engman, Talent Acquisition Partner på alexandra.engman@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!  

Ett eventuellt nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. 

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.  

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.  

Varmt välkommen med din ansökan till oss!   
 

#LI-HYBRID

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

 

Stockholm
2023-12-01