Kundansvarig säljare

Södertälje
2023-09-25

Brinner du för försäljning, att skapa kundnytta samt har ett intresse för it och digitalisering? Atea växer och söker nu dig som vill arbeta som kundansvarig säljare med fokus på både befintliga och nya kunder i Södertälje. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi. Ta chansen att utvecklas både professionellt och som människa med oss!

Din roll i laget

Vi på Atea vill finnas nära våra kunder och därför kommer vi att utöka vår etablering och fokusering i Södertälje. Du kommer därför i egenskap av din roll som kundansvarig säljare vara med att forma, utveckla och bygga upp Ateas verksamhet i Södertälje. I rollen kommer du att arbeta med försäljning av Ateas produkter och tjänster – både mot offentlig och privat sektor. En viktig del av arbetet är att bygga goda relationer och skapa förtroende hos våra kunder och samarbetspartners i regionen. För att kunna erbjuda kunder de bästa lösningarna är det viktigt att förstå varje enskild verksamhet. Du kommer att kontinuerligt arbeta med att utmana, utveckla och förädla kundens verksamhet och IT-miljö. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med kollegor och kunder.

Du erbjuds goda förutsättningar för att kunna utvecklas i din roll och hos oss på Atea. Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar och en framträdande laganda. Dagligen utmanar vi oss själva, partners, kunder och samhället i stort för att uppnå bästa möjliga resultat. Det här gör Atea till ”The Place To Be” – för oss medarbetare, våra kunder och våra partners. Det finns bara ett sätt att lyckas och det skapar vi tillsammans, varje dag. I rollen som kundansvarig säljare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

 • Försäljning av Ateas produkter och tjänster i region Södertälje
 • Förstå kundens verksamhet samt skapa goda relationer och förtroende (främst genom fysiska möten)
 • Utveckla, utmana och förädla kunderna för att skapa mervärde och kundnytta

Ditt team

Teamet i Södertälje är i startgroparna och består i nuläget av din blivande teamledare, Michael Strandtoft. På sikt är målet att bli fler och växa tillsammans som ett team då vi ser stor potential i marknaden i Södertälje och därmed gör den här satsningen. Med ett tätt samarbete med kontoren i Uppsala och i Stockholm erbjuds du bra stöttning för att utveckla dig själv i din roll men också för att starta upp verksamheten i Södertälje på bästa möjliga sätt. Kollegor i liknande roller finns runt om regionen som du alltid kan bolla tankar och funderingar med, likaså din teamledare Michael. Som chef är Michael driven, inlyssnande och inspirerande. Han är van vid att fatta beslut och beskriver sig själv som rättvis och värdesätter kommunikation högt i ett samarbete. Michael har varit del av organisationen i flertalet år och i olika roller och har således en stor förståelse.

Vad vi söker hos dig

Vi tror på dig och dina personliga kompetenser, som är avgörande för att lyckas i rollen och trivas hos oss. Vi ser att du är en driven person och vill vara med att bygga laget i Södertälje. Du uppskattar möjligheten att möta nya kunder och ger ett förtroendeingivande intryck genom att ha goda kunskaper om Ateas erbjudande. Du sätter höga mål för dig själv och söker aktivt utmaningar samt utvecklingsmöjligheter. Att arbeta med kostnader, intäkter, vinst, marknad och avkastning känner du dig trygg med och du har en god förståelse för affärer. Du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar ditt arbete självständigt och driver vidare processer.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har:

 • Några års erfarenhet från säljande roll inom B2B
 • God vana inom Office 365 med tillhörande applikationer
 • Grundläggande kännedom om it
 • Kunskap i det svenska och engelska språket där du är obehindrad både i tal och skrift
 • B-körkort och med fördel tillgång till egen bil

Meriterande:

 • Upphandlingserfarenhet från offentlig och/eller privat sektor

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag vilket innebär att samtliga på Atea har en fast månadslön som inte är provisionsbaserad
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Michael Strandtoft, ansvarig Södertälje, via michael.strandtoft@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor. Dessutom, som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.

Varmt välkommen med din ansökan till oss! #LI-HYBRID

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

Södertälje
2023-09-25