Systemkonsult inom Microsoft

Eskilstuna
2023-09-30

Är du en driven och relationsskapande person som brinner för att leverera IT i världsklass? Då kanske vi har tjänsten för dig! Just nu söker Atea Eskilstuna dig som vill jobba som Systemkonsult inom Microsoft mot privatmarknadskunder. Som konsult hos oss ges du stora möjligheter att påverka din egna och Ateas framtida utveckling. Atea är en arbetsplats som har medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som vill mer, tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Skicka in din ansökan idag och bli en del av landslaget i informationsteknologi!

Din roll i laget

I rollen som Systemkonsult kommer du ansvara för att hjälpa våra kunder i deras it-miljö med bland annat installation, uppgradering, migrering, felsökning, optimering och förvaltning. Du erbjuds att arbeta nära kunden i hela processen, från analys till dess att en lösning är på plats. Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vi bygger tillsammans rollen där vi utgår från dig och dina erfarenhet och kunskaper.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

 • Att stötta våra kunder i Eskilstuna med allt ifrån drift av befintlig infrastruktur till spännande förbättringsprojekt.
 • Att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla våra kunder.

Ditt team

Teamet i Eskilstuna består av 3 konsulter som arbetar med fokus på våra privatmarknadskunder. Vi är ett gäng med drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och stöttar varandra dagligen i våra åtaganden. Inom teamet utmanar vi varandra och utvecklas tillsammans för att göra ett ännu bättre arbete. Vi har en bred kompetensbas som består av både juniora och seniora resurser med olika specialistområden.  

"På Atea är möjligheterna till personlig och kompetensmässig tillväxt lika oändliga som potentialen i IT-branschen själv. Vi omfamnar förändringens vindar och strävar alltid mot att vara pionjärer, för vi förstår att i en värld som präglas av snabb teknologisk utveckling är det enbart genom att ligga i framkant som vi kan skapa en meningsfull och varaktig påverkan." – Pontus, Teamledare

Din närmsta chef i rollen kommer att vara Martin Ehrenstråhle, Konsultchef i Eskilstuna.

På Atea får du verkligen en möjlighet att utvecklas, både kompetensmässigt och på ett personligt plan. Du får arbeta i en social vardag där kund- och medarbetarkontakt är centralt samt där problemlösning och utveckling står i fokus. Kulturen inom företaget är stark och vi arbetar helt utifrån våra värderingar, de lever och förstärks inom varje Atean.” – Martin, Konsultchef

Vad vi söker hos dig

På Atea anser vi att våra olikheter ger möjligheter. Men med det sagt finns det också viktiga delar som förenar oss i våra roller och i vår kultur. Det vi har gemensamt är att vi alla har ett teknikintresse i grunden samt älskar att arbeta lösningsorienterat och leverera kvalité till våra kunder. Vi tror att det mesta går att lära sig på Atea men vi vet att du får en kortare startsträcka om du tidigare arbetat som konsult eller i en kundnära roll.

Som person har du förutom den tekniska kompetens ett personligt driv och problemlösande synsätt där fokus alltid ligger på att ta fram bästa lösning till kund. Du har en positiv inställning till förändring och tycker om att skapa goda relationer. Då du som konsult arbetar tätt tillsammans med våra kunder är det viktigt att kunna ge ett förtroendeingivande och trovärdigt intryck.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har kompetens inom nedan område:

 • Tidigare erfarenhet av att drifta och supportera IT-miljöer
 • Goda erfarenheter inom Microsoft 365 och Windows Server
 • Förståelse för Intune, Azure, Active Directory är meriterande
 • Flytande kunskaper inom Svenska, både tal och skrift
 • B-körkort och tillgång till bil

Vårt löfte till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Dina förmåner

Nedan är ett urval av förmåner hos oss. Atea har höga ambitioner, vi vill vara The Place To Be och branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att, på olika sätt, verka för detta. Ateas filosofi om förmåner är att vi är ett lag och därför erbjuder vi alla medarbetare samma utbud.

 • Hybrid arbetssätt med kundens, verksamhetens & medarbetarens behov i fokus
 • Belöning via gemensam kvartalsbonus för samtliga medarbetare
 • Fokus hälsa med engagerade träningsaktiviteter & friskvårdsbidrag på 4 000kr
 • Atea Career Program med möjlighet till karriärutveckling
 • Vi utbildar våra ledare genom ett ledarskapsprogram
 • Möjlighet att bli nominerad till Atea Champions Club och få åka på en resa med andra kollegor
 • I vår medarbetarundersökning ligger vi över snittet i branschen på att tänka sig rekommendera Atea som arbetsgivare
 • Aktiespararprogram

Kontakta oss & mer information

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Martin Ehrenstråhle, Konsultchef, via martin.ehrenstrahle@atea.se eller Ebba Lidén, Talent Acquisition Partner, via ebba.liden@atea.se. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum, ansök därmed redan idag!

Nästa steg i processen består av ett kortare telefonsamtal där dina erfarenheter & kompetenser stäms av, du får även höra mer om tjänsten och ställa dina eventuella frågor.

Som en kvalitativ del i vår rekryteringsprocess genomgår slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om dig som vår framtida medarbetare. En anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklassat uppdrag. Därmed kan en säkerhetsprövning med registerkontroll komma att genomföras både före och under anställning.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkludering.
 

 

Stolta


Följ oss i sociala medier
LinkedIn Facebook Instagram Twitter YouTube

 

#LI-HYBRID

 

Eskilstuna
2023-09-30