Hoppa till huvudinnehåll

Facility Manager

Umeå
2023-08-31

Är du en lagspelare som vill bli en del av landslaget? Just nu söker vi på Atea Managed Services (AMS) dig som vill jobba med drift och utveckling av våra datahallar. Våra datahallar är grunden för produktionen av många av de tjänster som Atea erbjuder våra kunder och datahallarnas tillgänglighet är helt avgörande för vilken kvalitet som vi kan leverera i tjänsterna!

Placering är i Umeå där du kommer att ansvara för två egna datahallar som ingår i Ateas Nationella Datacenter, men arbetet omfattar också arbete med egna datahallar på andra orter och även datahallsplats som vi hyr hos andra datacenterleverantörer på andra orter.

Atea är en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i IT-infrastruktur.

Teamet
I Umeå kommer du att ingå i ett team av kompetenta, drivna och ansvarstagande IT-specialister som jobbar tätt tillsammans och alltid ställer upp för varandra. Vi 16 stycken på AMS och hela kontoret rymmer totalt 100-talet medarbetare, alla med olika kompetenser och förmågor. På Ateas karriärsida kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss på AMS.

Din roll i laget
I rollen som Facility Manager på Atea Managed Services ansvarar du för drift- och utveckling av våra datahallar. Ditt arbete är specialiserat men du samverkar mycket med dina kollegor som arbetar med de IT-miljöer som står i datahallarna. Du kommer också att samverka med de underleverantörer som stödjer oss med service och underhåll av datacentrets olika delar.

Du erbjuds en utvecklande roll där varje dag innebär nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och dina kunder.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter/ansvarsområden kommer att vara:

 • Ansvara för att datahallarna är underhållna så att incidenter som riskerar att störa tillgängligheten inte inträffar
 • Arbeta med drift och förvaltning av de egna datahallarna med regelbundet underhåll
 • Arbeta med praktiskt arbete som kontroller, underhåll, utveckling, in- och ut-montage av de IT-miljöer som står i hallarna
 • Stödja våra tjänsteägare-, compliance- och säkerhetsorganisation i detaljerade frågor om datahallarna
 • Sköta ekonomisk planering och uppföljning av datahallarnas kostnader
 • Sköta de arbetsuppgifter runt säkerhetsskydd som finns för datahallarna
 • Sköta kapacitets- och leveransrapportering av datahallstjänsten
 • Samverka med dina kollegor som har motsvarande roll i Ateas andra länder för att utbyta erfarenheter och hjälpa varandra
 • Samverka med AMS Enterprise Arkitekter för utveckling av datahallarna
 • Arbeta processbaserat enligt ITIL
 •  Beredskap kan ingå i arbetsuppgifterna

Vad söker vi hos dig?
Som Facility Manager på AMS ser vi att du är en person som är noggrann och ordningsam. Du har lätt att samverka med både kollegor och leverantörer. Du är praktisk och lösningsorienterad utan att tumma på kvaliteten i arbete.

För att lyckas i tjänsten ser vi att du har följande kunskaper:

 • Har minst 5 års erfarenhet och kompetens inom IT-, el-, kyl- eller styrsystem
 • God planerings- och genomförandeförmåga för praktiskt arbete med datahallarna
 • Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift
 • Har B-körkort

Det är meriterande om du har:

 • Kompetens inom el-, nätverks-, styr och regler- eller kylsystemsarbete
 • Erfarenhet av kvalitets- och säkerhetsramverk som ISO27001
 • Erfarenhet av hållbarhetsfrågor för tekniska miljöer

Vårt erbjudande till dig 
Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss
Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per Bergman på per.bergman@atea.se alternativt telefon 08-4774722.  Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

På Atea har vi möjlighet till ett hybrid arbetssätt där vi sätter kunden i fokus och arbetar utifrån verksamhetens behov samt våra egna som medarbetare. Det innebär att vi tänker till när vi väljer var vi ska jobba för dagen och tror på att en kombination av arbete hos kund, på kontoret och på distans ökar hållbarheten, effektiviteten och arbetsglädjen.

Atea vill vara The Place To Be, den självklara platsen, för alla människor då vi värdesätter och jobbar aktivt med mångfald och inkluderin­g

Som ett kvalitativt led i vårt  rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

Varmt välkommen med din ansökan!

Umeå
2023-08-31