Hoppa till huvudinnehåll

Informationssäkerhetskonsult till Atea

Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Göteborg
2023-04-28

Nu söker vi en ny informationssäkerhetskonsult där placeringsort kan både vara i Göterborg eller Skåne. Hos oss erbjuds du en utvecklande roll där varje dag erbjuder nya utmaningar att lösa tillsammans med dina kollegor och kunder. Vår arbetsplats präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.  

Din roll i laget

I rollen som informationssäkerhetskonsult hos Atea jobbar du som rådgivande specialist mot våra kunder. För oss innebär det att du med hjälp av din kompetens förstärker ett redan befintligt team hos kunden eller tar ansvar för ett område eller specifik uppgift på egen hand. Att vara rådgivare innebär för oss ett förtroende som ska förvaltas väl och det innebär att vi också sätter ett högt värde på din kompetens och dina erfarenheter. Uppdragen kan vara av mer kontinuerlig karaktär såväl som enskilda punktinsatser. Ibland är det ett självständigt arbete som du styr helt själv och ibland ingår du som en viktig spelare i ett lag.  

Ett typiskt uppdrag är att vi får en kompetensförfrågan från en kund utifrån ett behov som har uppstått. Det kan till exempel vara att kunden har identifierat brister i sitt eget arbete med informationshantering eller att de behöver hjälp med ett arbete kring uppfyllnad av legala krav, t ex GDPR.  

Vi tror mycket på att bygga leveransteam för att kunna erbjuda våra kunder en trygghet som är bredare och mindre sårbar än en person. Ett exempel på det kan vara att våra konsulter tillsammans jobbar fram ett koncept tillsammans med kunden kring vilka aktiviteter som behövs för att förstärka t ex säkerhetsarbetet. I ett sådant fall arbetar informationssäkerhetskonsulten tillsammans med it-säkerhetskonsulten för att nå flera aspekter inom området. 

Dina arbetsuppgifter

Som du säkert förstår av ovan så söker vi en lagspelare, någon som drivs av att utvecklas själv tillsammans med andra.  

Vi vill att du har några års erfarenhet, gärna av juridik, informationshantering eller specifikt informationssäkerhetsarbete. Har du en juristexamen är det meriterande. Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av dialoger med It-chefer, enhetschefer och ledningsgrupper. Dina år av erfarenhet ger lite extra tyngd till dina råd vilket är extremt värdefullt när du ska få beslutsfattare att lyssna på dina rekommendationer om hur ni tillsammans bör arbeta vidare. Möten och workshops med kund är en stor del av vardagen och rollen kräver att du kan vara en lyhörd ledare i dessa sammanhang.   

Det är också viktigt att du inte fastnar i teorin. Kunderna behöver hjälp att omsätta de teoretiska och processmässiga krav som ställs på dem till handling. Här är du tillsammans med kunden den som ska få det att hända. Du blir en viktig motivatör som omsätter fackliga termer och krav till ett mer vardagligt språk som kunden kan förstå, arbeta utifrån och känna framgång kring.  

Vårt erbjudande till dig

Hos oss får du vara med att bidra till ett smartare, effektivare och mer hållbart samhälle. Med fokus på utveckling, laganda och personligt ansvarstagande ser vi till att göra skillnad. Vi uppmuntrar och stöttar varandra, och tar vara på våra individuella förmågor, perspektiv och erfarenheter. Det är därför du är viktig för oss. För att du är du, för att du är nyfiken och för att du vill växa professionellt – och som människa. Tillsammans skapar vi laget som bygger Sverige med it.

Kontakta oss

Välkommen med din ansökan! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mica Wulff Kamm, konsultchef, mica.wulff-kamm@atea.se Eller, Talent Acquisition Partner, anna.kolvik-kiotseridis@atea.se  Vi hanterar ansökningar löpande, under semestertider kan eventuellt återkopplingen dröja längre än normalt men återkoppling sker i samband med att processen hanteras.

 

Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Som ett kvalitativt led i vårt sedvanliga rekryteringsarbete genomgår våra slutkandidater en bakgrundskontroll, detta för att öka kännedomen om våra framtida medarbetare.

 

 

Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Göteborg
2023-04-28